Fortsätt till huvudinnehåll

LG G4 och batteriet

Batteriet är något som är av allra tyngsta vikt idag i en telefon. LG har utrustat G4an med ett 3000 mAh-batteri. Tillsamans med en strömsnål processor och en strömsnål skärm. Dessvärre så tycker vi att LG G4 drar mycket batteri under användning, och vi tror att detta beror på att Snapdragon 808-processorn drar mycket ström. Däremot så är vi väldigt imponerande över hur G4an presterar när skärmen är avstängd. Så i och med detta så kan man dra slutsatsen att det är processorn som drar mest ström. Men med komenation att skärm och processorn är på samtidigt så betyder det att den drar mycket batteri. Men i vilo-läge så är G4an riktigt aggresiv då den drar väldigt lite i vilo-läge, precis som vi också skulle önskat att flera andra smartphones kunde ha gjort. Speciellt med Android 6.0 och med Doze läget som finns med i Android 6.0. Batteriet drog väldigt lite ström även när LG G4 hade Android 5.1 installerat, men nu drar den ännu mindre i vilo-läge. Det vi skulle önskat var att batteriet kunde varit bättre när man använder telefonen. Vi tror att den hade varit det om LG hade valt att sätta in en Snapdragon 810-processor istället, då Snapdragon 810 drar mindre ström vid vanligt användande än vad Snapdragon 808 gör.

Med allt detta sagt så har inte LG G4 en sämre batteritid än någon annan smartphone, vi tycker att den ligger i den övre delen av telefoner vi testat. Telefoner som har sämre batteritid än LG G4 är bland annat Samsung Galaxy S6. Medan de telefoner som vi tycker har bättre batteritid än LG G4 är Huawei Nexus 6P samt Samsung Galaxy S6 Edge+. Den ända telefon som vi testat som slår LG G4 i vilo-läge är Nexus 6P. Detta är absolut förståeligt då Nexus 6P har Googles egna mjukvara som är helt orörd, och kommer installerad med batterisparfunktionen Doze. Vitycker snarare att det är en liten bragd att LG har lyckats så bra med att få telefonen att dra så lite ström i vilo-läget eftersom att LG har lagt till väldigt mycket av egna program i deras Androidsystem

LG G4 är en telefon med en ganska bra batteritid, men om du är i ständigt behov av telefonen hela tiden så rekomenderar vi Nexus 6P med ett 430 mAh större batteri och en ren Androidversion som är väldigt skonsam mot batteriet.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.


Huawei jobbar på mobil med dubbla kameror på fram- och baksidan

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget förväntas visa upp Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu framkommer uppgifter om att tillverkaren kan bli den första att släppa en telefon med fyra kameror. 

Modellen, med kodnamnet "Rhone" sägs få två kameror på baksidan och två på framsidan. Det är oklart hur dessa fungerar, men med lite tur kommer "Rhone" få vidvinkelkameror på båda sidor. Telefonen förväntas också få processorn Kirin 659 och ett 3240 mAh batteri. Det är oklart när Huawei kommer offentliggöra telefonen, men med lite tur presenteras den på samma event som Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro.Källa