Fortsätt till huvudinnehåll

LG G4 och designen

En av huvudpunkterna på LG G4 är i min mening den unika och udda designen. Det jag syftar på är dess läderbaksida. Nästan alla telefoner är gjorda i metall eller plast idag, och när de har dessa material så går tillverkningsprocessen till på ett väldigt snabbt sätt. Det är här man börjar se skillnad på LG G4 och andra telefoner; LG G4 är ett hantverk i min mening. Detta eftersom att LG inte tillverkar LG G4ans läderbaksida på fem minuter utan att det tar tolv timmar att få till det bra. Dessutom så är det en söm som sys ihop på varje exemplar som också tar tid, men det blir snyggt därefter också.
LG G4 sticker ut så pass mycket från övriga telefoner så att jag (som dock är inbiten mobilnörd) ser direkt att det är just en G4a, speciellt om någon av läderbaksidorna sitter på.

Läderbaksidan på G4an ger ett väldigt bra grepp när man håller i den, jag har aldrig känt att jag har varit nära att tappa den. Dessutom så ger den en väldigt behaglig temperatur ifrån sig när man tar upp den. Det är en väldigt stor fördel mot till exempel metall, då metall blir väldigt kallt om omgivningen runt om den är kall och väldigt varm om det är varmt i omgivningen.Sömmen som löper längst läderbaksidans mitt är förvisso en väldigt snygg detalj på G4an enligt mig. Men den är mindre praktisk om man har den på ett bord och försöker skriva något. Då mobilen vikar väldigt mycket och det blir i princip omöjligt att skriva. LG G4a har också en design så att den är tunnast längst kanterna men tjockast längst in. Det LG skulle kunna gjort för att kunna få den och inte vika lika mycket skulle vara att göra mobilen lika tjock på alla ställen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.


Huawei jobbar på mobil med dubbla kameror på fram- och baksidan

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget förväntas visa upp Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu framkommer uppgifter om att tillverkaren kan bli den första att släppa en telefon med fyra kameror. 

Modellen, med kodnamnet "Rhone" sägs få två kameror på baksidan och två på framsidan. Det är oklart hur dessa fungerar, men med lite tur kommer "Rhone" få vidvinkelkameror på båda sidor. Telefonen förväntas också få processorn Kirin 659 och ett 3240 mAh batteri. Det är oklart när Huawei kommer offentliggöra telefonen, men med lite tur presenteras den på samma event som Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro.Källa