Fortsätt till huvudinnehåll

LG G4 och dess öppna möjligheter i systemet

LG G4 är en av få telefoner idag som har ett väldigt anpassningsbart system i LGs egna UX. Det enda märket i vår mening som har en match mot LGs system är Samsung. Utöver att Android i sig är väldigt öppet i sig som system så tycker vi att LG har lagt till ytterligare mer av denna öppenhet. LG har sedan G2, kört med att man får bestämma vilken knapp-kombination som man vill ha. En smart knapp som går att lägga till är en knapp för rullgardinen för telefonen. Genom att trycka på denna knapp så åker rullgardinen ner, och du slipper sträcka på tummen för att nå gardinen.

LG G4 går också att anpassa med olika teman. Det finns ett utbud, men utbudet är inte så stort, och i ärlighetens namn så är de som finns inte särskilt snygga i våran smak. Dessutom så upplever vi att många teman känns väldigt plottriga. Vi hoppas att det kommer att finnas ett större utbud av teman i LG G5 som kommer hit någon gång i april-månad.   

En väldigt trevlig funktion som LG G4 har att bjuda på är att baksidan är löstagbar,  något som LG är väldigt ensamma om idag.  I och med att det går att byta ut baksidan så kan man också anpassa telefonen efter sin egna smak och tyckte,  då LG säljer löstagbara baksidor i läder till LG G4,  som finns att tillgå i svart,  brunt samt vinrött.  I vår smak så är den bruna läderbaksidan snyggast.

LG var först med att ha en funktion till G3ans tangentbord så man kunde ställa in hur stort man ville ha det. Denna funktion har LG förstås flyttat över till LG G4.  Denna funktion är väldigt praktiskt om man har väldigt stora fingrar och ofta har svårt att träffa rätt tangent.

En ytterligare cool funktion som LG G4 har utrustats med är att man kan ställa in hur man vill att olika scrollfunktioner ska se ut i system.  Även denna funktion finns i olika tredjeparts-lounchers såsom Nova louncher.  Men vi tycker att det känns väldigt smidigt att inte behöva installera en massa appar för att få till det som vi vill ha det.

Sista saken som vi tycker att LG har gjort väldigt bra i G4a är att mobilen har stöd för olika typsnitt,  och det finns en hel del olika som går att välja på och de flesta i vår mening är ganska coola.  Det finns andra tillverkare som har samma stöd som LG har,  ett exempel på en sådan tillverkare är Samsung. Men i de allra flesta fall så är dessa teman förinstallerade. LG G4 kommer med en hel del förinstallerade teckensnitt, men det går också att hämta hem fler i en separat app-butik.  Där finns det väldigt många teman att tillgå.

LG G4 är en telefon för dig som vill ha en rolig telefon som kan se annorlunda ut dag till dag,  men som också vill ha många funktioner som flera konkurrenter till LG saknar.  Det är ofta att den tillverkare som har lagt ner mest krut på detaljerna lyckas bäst idag.  Detta eftersom att alla telefon är i princip lika bra idag i specifikationerna, men att det fortfarande finns en del detaljer att jobba med i många tillverkares gränsnitt.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.


Huawei jobbar på mobil med dubbla kameror på fram- och baksidan

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget förväntas visa upp Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu framkommer uppgifter om att tillverkaren kan bli den första att släppa en telefon med fyra kameror. 

Modellen, med kodnamnet "Rhone" sägs få två kameror på baksidan och två på framsidan. Det är oklart hur dessa fungerar, men med lite tur kommer "Rhone" få vidvinkelkameror på båda sidor. Telefonen förväntas också få processorn Kirin 659 och ett 3240 mAh batteri. Det är oklart när Huawei kommer offentliggöra telefonen, men med lite tur presenteras den på samma event som Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro.Källa