Fortsätt till huvudinnehåll

Apple presenterar Watch OS 3 och iOS 10

Apple har under kvällen haft sitt årliga event där man presenterat mjukvara kvällen till ära, någon ny iPhone blev det alltså inte. 
Företaget kommer uppdatera deras produkter rejält med de kommande uppdateringarna, det kan vi lova. Samtliga uppdateringar släpps till hösten säger Apple. 

Om vi börjar med att ta en titt på Watch OS 3, som alltså släpps till företagets enda smartklocka Apple Watch, så är det inte sådär jättemånga stora uppdateringar som vi får se här.

Den största uppdateringen är klart en lagringsfunktion. Detta går till så att klockan sparar de appar du använder ofta på det 512 MB stora RAM- minnet. Apple kommer i och med denna funktion bli mycket mindre långsam, i alla fall för de appar man använder oftast. Vi tycker också det är bra därför att Apple Watch är en av de långsammaste smartklockor vi testat. 

Man har även flyttat in gardinen (som man kommer åt genom ett svep nerifrån och upp) till Apple Watch. Vi tycker funktionen verkar väldigt lovande, då det alltid är ett irritationsmoment om man inte kommer åt inställningarna fort. I gardinen ska man till exempel kunna se batteristatus för klockan och till exempel ringa efter sin iPhone.

Apple har nu också infört en funktion så att man kan skriva direkt från klockan. Inte via ett T9 tangentbord som med till exempel Samsung Gear S2, men med en "platta" som man får skriva in sina bokstäver och siffror på. En funktion som Apple helt klart blivit inspirerade av Google att ta efter, vilket vi tycker är riktigt synd, då Apple brukar vara duktiga på att komma på egna nya idéer som alla andra tar efter, men nu är det ombytta roller istället.

Man har även infört en ny funktion som innebär att man enkelt kan ringa räddningstjänsten direkt från klockan genom att hålla in av/på knappen på sidan ett antal sekunder. Det som är så smart är att Apple Watch känner av vilket land du är i, och anpassar sig därefter till just det landets nummer till räddningstjänsten. 

Den nyhet man dock pratade mest om var klockans app för hälsa, då man nu ska kunna dela sin helsostatus med andra familjemedlemmar. Men man har även anpassat appen bättre för dom som sitter i en rullstol. Då appen nu sätter andra mål för dessa människor, och påminner dessa människor också till exempel när de ska ut och köra med rullstolen.


Sist så ska man skicka med ett gäng nya urtavlor i det nya operativsystemet. Det har också blivit bra mycket enklare att scrolla och välja mellan olika urtavlor.


Bilderna är lånade av GSMArena.comOm vi istället tar oss en titt på nyheterna i iOS10 så är de betydligt fler än till Apple Watch.

Apple börja med att snacka om att notiserna på låsskärmen kraftigt förbättras från föregående iOS 9. Man ser nu allt mycket större på låsskärmen, och man kan ta sig in i notiserna med ett enda tryck. Om man har en iPhone 6S eller 6S Plus så finns också ett läge för att förhandsgranska materialet via 3D Touch. Man ska nu också kunna scrolla mellan olika widgets direkt på låsskärmen, en ny funktion från Apple, men vi ser inte riktigt poängen med funktionen ännu.

Man har också förbättrat tangentbordet markant från iOS 9. Tangentbordet kan nu föreslå appar i en list över alla tangenter. Alla dessa ord är baserade på hur mycket du använder de olika. Detta kommer bli en helt ny funktion för Apple användare, men återigen, så har funktionen funnits i till exempel Swiftkey i flera år. Däremot så kan man nu få texten att se handskriven ut om man föredrar det, skälet till att man lagt in denna funktion är enligt Apple själva för att det kan vara "coolt". ¨

Man har också kraftigt förbättrat Siri (enligt Apple själva iaf, vi får se hur bra det funkar i praktiken). Siri ska nu kunna svara på följdfrågor som man ställer. Men man ska också kunna säga åt henne att öppna upp en viss video i Youtube om man vill det, eller skicka ett SMS till en viss person. Man ska med andra ord kunna styra hela telefonen med bara rösten. Däremot tror vi det blir svårt då dessa röstassistenter ofta tar fel på vissa ord och eller tar upp ord från bakgrunden.

Apple har också presenterat en funktion som är ny för iOS, en funktion som talar om för dig om det är ett riskfyllt nummer som ringer upp dig när numret inte är inlagt på kontaktlistan. En smart funktion så att man inte går på någon bluffringare, då det finns gott om dessa idag.

Apple har presenterat en funktion som sammanställer olika bilder som är tagna på ett och samma ställa, för att göra ett album av dessa. Funktionen är tänkt att fungera som någon slags "sammanställare" för bilder som man till exempel tagit på semestern, återigen en smart funktion, men också en funktion som redan finns till Android.

Utöver dessa funktioner så presenterade man även små funktioner såsom att man kan ha vissa levande bakgrunder i Messanger appen.  

För att knyta ihop säcken så har vi tänkt att göra en sammanfattning. Vi tycker att Apple infört bra funktioner till klocka såväl som iPhone och iPad. Dock så känner vi inte igen "gamla" Apple då systemen mer och mer börjar likna konkurrenterna funktionsmässigt. Dessutom presenterar man funktioner som redan finns till Android, och såvida inte heller kommer till någon nytta.

Med detta sagt får vi se om iOS10 respektive Watch OS3 kan imponera mer i praktiken på oss!  

         
Bilderna är lånade av GSMArena.com
Bilden är lånad av Swedroid.seWatch OS3: Källa

iOS10: Källa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…