Fortsätt till huvudinnehåll

OnePlus presenterar flaggskeppet 3 - kostar endast 3695 kronor

OnePlus har under kvällen presenterat sitt senaste tillskott OnePlus 3. Telefonen har alla de specifikationer som dagens flaggskepp erbjuder, men kostar mindre än det halva priset på till exempel Samsung Galaxy S7 Edge.

Om vi kollar på vad telefonen har att erbjuda så har den en 5,5 tums skärm med Full HD - upplösning med en optic AMOLED panel, där "optic" beskriver panelen som mer levande när det kommer till färgerna. I systemet finns det ett ljust och mörkt tema att välja mellan, där det sistnämnde ska dra mindre ström i telefonen.

Processorn består av senaste chipet från Qualcomm, Snapdragon 820 tillsammans med hela 6 GB RAM. OnePlus har till skillnad från föregående år bara valt att satsa på en modell av telefonen. Det sägs att OnePlus ska komma ut med en enklare variant av OnePlus 3 senare i år med 4 GB RAM och 32 GB minne istället för nuvarande 6 GB RAM och 64 GB RAM, detta får dock visa sig.

Den bakre kameran i telefonen har fått en skjuts från 13 megapixlar upp till 16 megapixlar. Kameran erbjuder väldigt snabb autofukus, och enligt OnePlus ska kameran också vara väldigt pricksäker på olika motiv. Sensorn i fråga är en Sony IMX 298 med bländaravtalet f.2.0. Den främre kameran har också fått sig en skjuts från 5 megapixlar till 8 megapixlar som enligt OnePlus ska ta riktigt bra bilder, speciellt i mörkret.

Batteriet är 3000 mAh stort, och vad vi tror så kommer telefonen kunna hålla igång länge då den har en 1080p skärm, alltså mycket mindre pixlar att driva runt än till exempel en LG G5 eller Samsung Galaxy S7. OnePlus har infört en egen snabbladdningsteknik utöver Qualcomms egna Quick Charge 3.0 som man valt att kalla för Dash Charge. Fördelarna med tillverkarens egna snabbladdningsteknik är att man ska kunna få upp till en dags användning på 30 minuter (inte för oss hardcore user då ;) om man använder telefonen från gång till gång på dagen. Andra fördelen är att telefonen ska hålla sig sval under laddningen enligt OnePlus.

Övriga specifikationer inkluderar äntligen NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi, dubbla SIM - kortsplatser och GPS. Vidare har den en fingeravtrycksläsare placerad under skärmen som ska kunna låsa upp telefonen på blott 0,2 sekunder. Telefonen kommer förinstallerad med senaste Android 6.0.1 med operativsystemet Oxygen OS 3.0


OnePlus 3 kommer i färgerna grått och guld till ett rekommenderat pris på 3695 kronor. Det ser dock ut som att den gråa endast är tillgänglig för köp just nu, dock är det ännu oklart när telefonen kommer börja levereras. Det bästa av allt är att du inte behöver skaffa någon Invite för att köpa telefonen.

Bilden är lånad av oneplus.net

Källa

    

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…