Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung lanserar smartklockan Gear Fit 2 samt öronpluggarna Gear IconX

Dagen är här, dagen då Samsung nu lanserat det smarta armbandet Gear Fit 2 samt öronsnäckorna Gear IconX.

Om vi börjar med klockan Gear Fit 2, så är det uppföljaren till 2014 års Gear Fit. Gear Fit 2 erbjuder funktioner såsom inbyggd GPS, gyrometer, accelerometer, pulsmätare samt barometer.
Klockan har en 1,5 tum stor skärm med upplösningen 432 x 216. Mjukvaran är baserad på Samsungs egenutvecklade system för smarta klockor, Tizen, ett smart val enligt oss! Detta då Gear Fit 2, precis som Gear S2, ska fungera med alla Androidmobiler som kör Android version 4.4 och uppåt.

Gear Fit 2 har ett 200 mAh stort batteri, som enligt Samsung ska räcka upp till 4 dagar beroende på användarbeteende. Eftersom klockan har en inbyggd GPS så kan enheten köra GPS krävande program helt självmant, en plats för SIM- kort fattas dock.

Klockan känner av vilken aktivitet du håller på med helt automatiskt, nu behövs inget mer fipplande för att hitta den aktivitet man vill utföra, om funktionen nu fungerar.

Själva enheten är IP68 klassad och går att välja på i olika former av armband, armbanden kommer också finnas i två olika varianter, såldes kommer den mindre varianten av armband med Fit 2 väga 28 gram, medan den större varianten kommer väga 30 gram.
En mycket smart funktion som Fit 2 erbjuder är det inbyggda stödet för Spotify. Man kan alltså lagra musik på de 4 GB inbyggda minne som Gear Fit 2 erbjuder. 

Priset för enheten landar på motsvarande 1500 svenska kronor, det är dock ännu oklart om det kommer bli samma pris här i Sverige, och när Fit 2 släpps i Sverige.


Den andra prylen som Samsung introducerade var de smarta öronpropparna Gear IconX. IconX är väldigt servicevänliga mot konsumenten, då öronpluggarna ska starta direkt man sätter in dessa i öronen.
Överföringen av musik sker via parkopplingen över blåtand version 4.1, men öronpluggarna klarar också av att spara musik direkt på det inbyggda minnet på 4 GB.

Gear IconX är inte bara ett par avancerade öronsnäckor, utan kan också bli en del av din träning, då öronsnäckorna har inbyggd pulsmätare. Informationen skickas sedan till en Androidtelefon som har Android 4.4 och uppåt, alla information lagras i appen S Health.

Det rekommenderade priset på öronsnäckorna är 2200 kronor, och öronsnäckorna säger Samsung ska släppas efter sommaren.


Bilderna är lånade av Swedroid.se
Källa  


Kommentarer

  1. Köpte den på grund av det påstådda stödet för spotify. Jag kan dementera detta. I Sverige finns ingen Spotify app att ladda ner...! Möjligt att det bara gäller USA av någon anledning..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…