Fortsätt till huvudinnehåll

Huawei presenterar Honor 8 - har en design i glas och metall

Huawei har under kvällen presenterat den nyaste satsningen i företagets Honor-serie, Honor 8. Honor 8 har väldigt mycket gemensamt med företagets nuvarande flaggskepp P9 såsom de dubbla kamerorna på baksidan. Läs texten för mer information om hela telefonen.

Designen är gjord i 2,5D glas som ska skydda telefonen både på framsidan och baksidan. Runtom telefonen löper en ram som är gjord i metall. Telefonen ä'r vidare 7,45 mm tunn och väger in på 153 gram. Telefonens färg skiftar också färg (som Galaxy S6) i olika ljusförhållanden. Tillgängliga som telefonen kommer släppas i är mörkblått, rosa, svart, vitt och guld.

Skärmen i telefonen är på 5,2 tum och har upplösningen 1080 x 1920 pixlar. Det är dock ännu oklart vilken typ av panel Huawei valt att använda sig av. Men av tidigare erfarenheter har Huawei valt att använda sig av en IPS-panel.

Telefonen kommer med Huaweis egna Kirin 950 chip, och företaget har med andra ord inte valt att sätta i den allra senaste satsningen Kirin 955. Hur som helst har processorn gigahertzen 2,3 GHz. Telefonen kommer i två versioner: en med 3 GB RAM och en med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Telefonen har två kameror på baksidan, precis som P9:an. Kamerorna funger också på precis samma sätt, då en tar bilder endast i svartvitt, medan den andra kameran tar helt vanliga foton i färg. Den främre kamerans upplösning ligger på 8 megapixlar, medan de bakre kamerornas upplösning ligger på 12 megapixlar.

Övrigt som telefonen har att erbjuda är en IR-sensor, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, USB Type - C, ett 3000 mAh batteri med stöd för snabbladdning, plats för dubbla SIM-kort och Android 6.0 från start tillsammans med Huaweis egna EMUI 4.1.

Priset för varianten med 3 GB RAM +32 GB ROM kommer ligga på överkomliga 2600 kronor, medan varianten med 4 GB RAM + 64 GB ROM istället kommer hamna på motsvarande 3213 svenska kronor. För dessa pengar är Honor 8 en utmanare till OnePlus 3. Det är ännu oklart när telefonen släpps, och om den släpps i Sverige. Men vi tror att telefonen gör det, då föregångaren Honor 7 säljer för fullt fortfarande!


Bilden är lånad av gizmochina.com
 Källa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.


Huawei jobbar på mobil med dubbla kameror på fram- och baksidan

Huawei kommer den 16e oktober hålla ett event där företaget förväntas visa upp Mate 10 och Mate 10 Pro. Nu framkommer uppgifter om att tillverkaren kan bli den första att släppa en telefon med fyra kameror. 

Modellen, med kodnamnet "Rhone" sägs få två kameror på baksidan och två på framsidan. Det är oklart hur dessa fungerar, men med lite tur kommer "Rhone" få vidvinkelkameror på båda sidor. Telefonen förväntas också få processorn Kirin 659 och ett 3240 mAh batteri. Det är oklart när Huawei kommer offentliggöra telefonen, men med lite tur presenteras den på samma event som Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro.Källa