Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung presenterar Gear S3 Frontier och Gear S3 ClassicSagt och gjort har Samsung under kvällen avtäckt smartklockorna Gear S3 Frontier och Gear S3 Classic. Skillnaden mellan de två klockorna är att Gear S3 Frontier har ett armband gjort av gummi, medan Gear S3 Classic har ett mer exklusivt armband gjort i läder. Vidare har Gear S3 Classic en mer borstad yta på metallen.
Båda klockor erbjuder ett boett som går att snurra runt urtavlan.

Om vi kollar till specifikationerna har klockorna blivit något större, från 1,2 tum i Gear S2 (42 mm) till 1,3" i nya Gear S3 (46 mm). Jag har under ett antal gånger skrivit att Gear S2`s storlek främst riktat sig till kvinnor, i detta fall har man istället satsat på en liten för stor storlek misstänker jag. Därav har man gått ut med att man kommer behålla Gear S2 på marknaden för de som vill köpa en mindre klocka. Skärmen har fått upplösningen 360 x 360 pixlar och klockan har fått Samsungs SUPER AMOLED - panel. Klockans framsida skyddas också av Corning Gorillaglas.

Vidare hittar vi specifikationer som ett dubbelkärnigt chipp (1GHz) som arbetar ihop med 768 MB RAM, 4 GB internminne finner vi också ombord.

Klockorna har stöd för Samsung Pay, något som känns ointressant nu när tjänsten ännu inte finns i Sverige.
Klockorna har funktioner såsom inbyggd GPS, Accelerometer, Blåtand version 4.2, IP68 - klassning, pulsmätare,högtalare, NFC och en mikrofon. Klockan är minst sagt fullproppad till max!

En av de största nyheterna med Gear S3 är att klockan ska ha fått ett bättre läge för när skärmen alltid är på. Nu ska man också kunna se färger.
Om vi tar en titt på gränssnittet så ser det i princip oförändrat ut mot det som sitter i Gear S2. Möjligtvis att allting blivit något tydligare, samt att klockan nu fått en egen Spotify- app.

Samsung har ännu inte avslöjat när man kommer släppa klockorna, men flera källor spekulerar i att Gear S3 kommer släppas i slutet av september, alternativt i början på oktober. Pris är också det oklart, men enligt källor kommer båda varianter av klockan hamna på runt 4000 kr.

Gear S3 Classic, bild lånad av Samsung.
Gear S3 Frontier, bild lånad av Samsung.


Källa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…