Fortsätt till huvudinnehåll

Jag unboxar Xiaomi Mi 5S & Mi 5S Plus - första telefonerna med Snapdragon 821

Under lördagen har jag fått hem ett exemplar av Xiaomi:s nyaste satsningar Mi 5S och Mi 5S Plus. Två telefoner som verkligen sticker ut, då det är de första telefonerna med Snapdragon 821 som finns ute på marknaden. 

Om vi börjar med att ta en titt på telefonernas lådor så ser jag direkt att lådorna är insparade av hur iPhone 6:s låda såg ut. Det då det enda man ser på framsidan av lådorna är en Mi-logga. Xiaomi har minst sagt gjort lådan stilren, lite för stilren enligt mig, då det är svårt att hålla koll på vilken telefon som är vilken av de två. På långsidorna av lådorna står telefonernas namn, medan på baksidan listas lite specifikationer för varje telefon. Ovan och undersidan av lådorna är helt blanka.

Om vi börjar med vad som ingår i lådan till Mi 5S så är det följande:

 • Xiaomi Mi 5S
 • En USB Type C-sladd (Type C i enda änden och vanlig USB i andra) 
 • Hörlurar 
 • Simkortsnykel 
 • Snabbstartsguide  
 • En laddare
Det jag gillar med lådan till Mi 5S är att Xiaomi tänkt på detaljerna genom att man paketerat tillbehören som följer med i lådan i små lådor, på samma sätt som Huawei bland annat gjort med sin P9.

Om vi går över till innehållet i lådan till Mi 5S Plus så ingår följande när du köper telefonen:

 • Xiaomi Mi 5S Plus 
 • En USB Type C-sladd (Type C i enda änden och vanlig USB i andra)  
 • Simkortsnykel 
 • Snabbstartsguide 
 • Ett tunt fodral 
 • En laddare
Jag gillar att Xiaomi skickar med ett fodral till telefonen så man slipper leta efter ett sådant. Däremot kommer inte tillbehören nerpackade i de små lådorna som de gör hos Mi 5S, vilket jag kan tycka är konstigt.

Ett test på telefonerna kommer snart, om ni vill ta en titt på vart ni kan köpa telefonen så får ni gärna kolla in hos Xiaomi. 

Telefonerna ligger högst upp i lådorna
Telefonernas lådor (Mi 5S Plus vänster) och (Mi 5S höger)
Högra långsidan av lådan till Mi 5S
Högra långsidan av lådan till Mi 5S Plus
Innehållet i lådan till Mi 5S Plus
Innehållet i lådan till Mi 5S

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…