Fortsätt till huvudinnehåll

Kodak presenterar kameramobilen Ektra

Den kände kameratillverkaren Kodak har idag presenterat en ny Androidmobil i form av Ektra. Telefonen drivs av Android, och som man också hör på namnet så är "the main thing" med mobilen dess kameror. Den bakre kameran har fått en upplösning på 21 megapixlar med bländaravtalet f/2.0. Den bakre kameran har också fått optisk bildstabilisering. Den främre kameran vill inte heller den vara sämre med sina 13 megapixlar.Ektra är en telefon som ska se retro ut, förklarar Kodak, därav har man bland annat tagit fram skräddarsydda fodral till mobilen som omvandlar den till att se riktigt gammeldags ut.

Om vi kollar till specifikationerna så är Ektra ingen high-end mobil, utan snarare en som placerar sig i mellanklass segmentet. Telefonen har fått en 5 tum stor skärm med Full HD-upplösning, ett Helio X20 chipp med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne (med plats för minneskort), ett 3000 mAh batteri och Android 6.0.1 från start.

Mobilen kommer lanserar någon gång i december till ett pris av motsvarande 4900 svenska kronor till kunder i England, jag återkommer om det visar sig att mobilen även får lansering här!Bilderna är lånade av Kodak
 Källa


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…