Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 19, 2016

Så blir logotypen och namnet för Samsung Galaxy Note 7 (rykte)

Nyligen så dök det upp en bild som den kände mobilforskaren Evan Blass publicerat på sin Twitter. Av att dömma på bilden som han publicerade så kommer logotypen vara i klassisk Samsung stil. Det vill säga med endast texten och en vit bakgrund, enkelt!

Antagligen hoppar Samsung över Galaxy Note 6 för att istället döpa telefonen till Note 7. Spekulationerna är många om varför man väljer att göra som man gör. Vi tror det är för att man vill ligga i samma linje med sin Note- serie som med sin S- serie.

På bilden som Evan publicerat ser man också olika färger i texten, där Note 7 är skrivet i en blå färg, precis som Samsung skriver på sina boxar till S7 och S7 Edge.


Källa

HTC sägs tillverka nästa Nexus telefon

Att HTC sägs tillverka hårdvaran i nästa Nexus telefon kommer knappast som en nyhet såhär pass långt in på året. Nu påstår en källa att man hittat info om specifikationerna till mobilen. Enligt källan kommer mobilen få en 5 tums stor IPS panel med Full HD upplösning, Snapdragon 820 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 12 MP kamera, en främre 8 MP kamera, en fingeravtrycksläsare och ett 2770 mAh stort batteri.

Telefonen sägs även komma installerad med Android N från start. 

Källa

Android N kan komma att få omdesignade menyknappar (rykte)

Det slutliga namnet på nästa stora version av Android har ännu inte angivits, som just nu kallas kort och gott "N". Likaså är också operativsystem i sifg inte färdigutvecklat, utan är i skrivande stund på betaversion 4.

Ett nytt rykte säger nu att menyknapparna i Android N kommer vara omdesignade mot för vad de nu är i Android 6.0. Om man kollar på bilden som ryktet skickade med så tycker vi att menyknapparna påminner mycket om de som Sonys Xperia modeller har.

Källa

Okänd Samsung telefon figuerar på nätet

Nyligen så dök det upp en okänd Samsung telefon i benchmarkprogrammet GFXBench. Modellen i fråga kallas för Galaxy On7, vilket kan innebära den första telefonen i en ny produktserie telefoner från Samsung, eller så gömmer det sig ett annat slutligt namn bakom dessa bokstäver.

Om vi tar en titt på specifikationer som programmet listar så ska telefonen erbjuda en 4,8 tums skärm med en Full HD upplösning och tillsammans med en SUPER AMOLED panel, en dubbelkärnig processor med 3 GB RAM, 16 GB inbyggt minne, en bakre 13 MP kamera och en främre 8 MP kamera.

Det är ännu oklart när telefonen presenteras.

Källa

OnePlus arbetar på uppdatering till "3"

OnePlus 3 har nyligen lanserats på den globala marknaden. Alla telefoner har ofta en å annan brist i dess system, speciellt när det nya system precis lanserats i en telefon. Så även OnePlus 3, då system i telefonen, kallat Oxygen OS haft problem med att hålla öppna appar i minnet.
Lyckligtvis har OnePlus lyssnat på sina kunder, och i skrivande stund arbetar man på en uppdatering åt problemet.

Utöver detta ska uppdateringen också medföra bättre bildkvalitet på skärmen. Det är dock oklart när uppdateringen kommer börja släppas på.

Källa

Då lanserar Huawei Honor 8 (rykte)

Huawei har ännu inte gått ut med någon officiell inbjudan om vilket datum och vilken tid man ska introducera det nya flaggskeppet Honor 8, däremot har det nu inkommit ett rykte som säger att man ska presentera mobilen den 25 juni, alltså på lördag.

För att snabbt rapportera om specifikationerna så sägs mobilen få en 5,2 tums skärm med Full HD upplösning med en IPS panel, Huaweis egna Kirin 955 chipp med 4 GB RAM, dubbla kameror på baksidan (12 megapixlar), en främre 8 MP kamera, en fingeravtrycksläsare, ett 3200 mAh batteri och Android 6.0 från start.
Med andra ord är specifikationerna nästintill identiska med Huawei P9 utöver att Honor 8 ser ut att få ett större batteri.
Källa

Huawei börjar uppdatera Honor 5X till Android 6.0 i USA

Här i dagarna har Huawei börjat skicka ut Android 6.0 tillsammans med företagets gränssnitt EMUI 4.0 till kunder i USA. Uppdateringen var egentligen tänkt att påbörjas för 6 månader sedan tillbaka, men så blev alltså inte fallet. Uppdateringen innebär att kunder får en stabilare telefon med batterisparläget Doze bara för att nämna någon ny funktion som Android 6.0 erbjuder.

Källa

Xiaomi arbetar på en uppföljare till Mi 5 (rykte)

Allting har sin tid, så även Xiaomis produkter. Xiaomi lanserade Mi 5 för ett antal månader sedan, och nu sägs det att man har en uppföljare på gång. Enligt rykten har Xiaomi valt att kalla den nya modellen Mi 5S, vilket indikerar att telefonen inte kommer vara någon riktigt stor uppgradering från nuvarande Mi 5.

Hur som helst sägs det att den nya modellen kommer få en tryckkänslig skärm, något snabbare fingeravtrycksläsare och 6 GB RAM istället för 4 GB. All övrig hårdvara sägs vara identisk till nuvarande Mi 5.


Källa

Samsung Galaxy Note 7 kommer bara i en version (rykte)

Precis som med nästa iPhone blir ryktena allt fler om Samsungs kommande Galaxy Note. Ett nytt rykte som träder fram säger nu att Samsung bara släpper en version av Galaxy Note 7, men att standardversionen ska ha Edge skärmar på båda långsidorna.

Note telefonerna har alltid varit helt platta, något de också ska få vara enligt oss. Detta eftersom själva Note funktionaliteten inte blir lika bra med en Edge skärm.
Samtidigt säger ett annat rykte att telefonen kommer få en 5,8 tums skärm med Quad HD - upplösning, 6 GB RAM (en Exynos 8890 processor) samt nya USB Type - C. Den sistnämnde funktionen skulle innebära att Samsung får lov att göra ett nytt VR - headset då det befintliga idag i sådana fall inte passar med Note 7.

Samtidigt säger ett tredje rykte att mobilen kommer att kosta motsvarande 7500 kronor och släppas i mitten av Augusti, eller dagen efter att mobilen presenterats. Prisuppgifterna känns inte särskilt trovärdiga då en S7 Edge i skrivande stund kostar 7990 kronor.

Källa

Ny Huawei telefon hittas på TENAA

Under gårdagen har man hittat en ny enhet från Huawei på den kinesiska sidan TENAA. Vad vi kan se så är det en rätt så stor enhet, och enligt rykten så är det ingen Mate 9 att tala om, utan snarare en uppgraderad version av Huawei Mate 8. Telefonens prestanda sägs inte vara uppgraderad utöver att den nya modellen sägs få en tryckkänslig skärm. 

Huawei släppte en av föregångarna, Mate S, i två versioner, där en hade en tryckkänslig skärm medan den andra inte hade det, tyvärr så letade sig standardversionen sig hit bara. Vi har sett Huawei släppa samma telefon i två versioner förr, så det skulle inte förvåna oss om man gör detsamma med Huawei Mate 8.Källa

Fler bilder dyker upp på ZTE nubia Z11 dyker upp

Under gårdagen publicerade vi de första bilderna som visade en hint på hur ZTE Z11 kan tänkas se ut. Nu har det hamnat fler bilder på nätet som visar hela telefonens design.
Det ser ut som att Z11 begåvats med en metallkonstruktion med en rund fingeravtrycksläsare på baksidan. På framsidan ser det istället ut som att ZTE utnyttjat ytan åt skärmen väldigt bra, speciellt på långsidorna.

Telefonen presenteras den 28e juni.

Källa

Första telefonen med Snapdragon 823 inte långt borta (bekräftat)

LeEco är en okänd tillverkare, i alla fall inom de svenska gränserna, mycket tack vore att företaget är nystartat och att man inte hunnit släppa många telefoner.
Det ser ut som att LeEco kommer vilja ligga i framkant när det k,kommer till specifikationerna.  Detta då företagets flaggskepp som ska presenteras den 29e juni kommer bli den första telefonen att erhålla splitternya Snapdragon 823.

Utöver att den kommer få en grymt chip så kommer den enligt rykten också få riktigt grymma specifikationer såsom ett RAM minne på hela 8 GB och en bakre 25 MP kamera. Vi tror inte att mobilen kommer till Sverige över huvud taget.


Källa

Nytt rykte: iPhone 7 & 7 Plus kommer inte vara en stor uppdatering från föregångarna

Ryktena är värkligen många kring Apples två kommande telefoner just nu, dock så cirkulerar de allra flesta ryktena kring att de två telefonerna kommer sakna ett hörlursuttag. Det är också temat för det senaste ryktet, som säger att telefonerna kommer sakna dessa uttag, detta då Apple ska kunna göra vardera telefon 1 mm tunnare.

Om man nu tar bort hörlursuttaget av denna anledning så ser vi inte varför man tar ett sådant (dumt?) beslut. Detta då konsekvenserna för detta blir att man måste skaffa nya hörlurar som passar till dessa telefoner, eller skaffa en passande adapter, vilket skulle kosta en förmögenhet om vi känner Apple.

Vidare säger ryktet att ingen stor förändring kommer ha skett från iPhone 6S, utan att processor och kameran uppdateras främst, med detta menas då att modellerna inte får några nya extrafunktioner, kanske då utöver den dubbla kameran som 7 Plus sägs få.

Källa

Google visar upp hur länge man kommer uppdatera olika Nexus enheter

Google har under dagen publicerat en bild där man tydligt förklarar hur länge man kommer uppdatera sina surfplattor och telefoner. Observera att dessa datum bara är på ett ungefär, så det kan med andra ord variera i tid. En enhet som inte finns med är Motorola Nexus 6, antagligen för att Google reder ut hur länge de ska uppdatera telefonen, men inte kommit fram till något slutgiltigt datum ännu.

Om vi tar oss en titt på tabellen så ser vi att Google har som mål att uppdatera enheterna minst två år framåt efter att de lanseras på marknaden, något vi ser som något positivt, då man med många andra märken märker att de slutar uppdatera sina modeller efter en viss tid. De flesta tecknar ofta upp abonnemang i 24 månader, alltså 2 år, varpå om man köper en Nexus så är man garanterad uppdateringar för dessa antal månader.

Källa

Då lanseras Meizu MX6 (bekräftat)

Meizu har under gårdagen bekräftat när man tänker presentera mobilen MX6. Datumet har man satt till den 19 juli, alltså cirka en månad bort.
Specifikationer för mobilen som nämnts är en 5,5 tums skärm med Full HD- upplösning, ett Helio X20 chipp med antingen 3 eller 4 GB RAM beroende på om man väljer 32 eller 64 GB inbyggt minne, en bakre 20,7 MP kamera samt en främre 8 MP kamera.


Källa

Första ryktena om Xiaomi Redmi 4 dyker upp

För inte alls för länge sedan så presenterades Redmi 3. Men redan nu har rykten om uppföljaren, Redmi 4, börjat dyka upp. Det första ryktet säger att telefonen kommer vara utrustad med ett Helio X20 chipp tillsammans med 6 GB RAM. Ryktena kan komma att förändras drastiskt då telefonen inte sägs presenteras förrns någon gång nästa år.

Källa

Bilder och specifikationer hamnar på nätet för ZTE nubia Z11

Vi har vid denna tidpunkt fått höra diverse påstådda specifikationer för kommande ZTE nubia Z11. Nu har enheten hamnat i benchmarkprogrammet AnTuTu, där det står att telefonen kommer få modellbeteckningen NX531J, Android 6.0.1 från start, en bakre 16 MP kamera, en främre 8 MP kamera samt en 5,5 tum skärm med Full HD upplösning och ett 2900 mAh batteri.

Utöver detta har det också hamnat bilder på nätet som visar på telefonens påstådda design. Eftersom att ZTE både presenterat Z11 Mini och Z11 Max så förväntar vi oss att Z11 går i samma formspråk, vilket den också ser ut att göra på bilderna. Vi ser inte till någon fingeravtrycksläsare, men vi får hoppas att det gömmer sig en på baksidan.


Källa

Huawei arbetar hårt på ett nytt UI (rykte)

Huawei är en tillverkaresom varit med på den svenska mobilmarknaden ett bra tag nu, men företaget har inte lyckats leverera ut den mängd mobiltelefoner (och surfplattor för den delen) man egentligen önskat. Frågan är bara? Är det Huaweis kraftigt optimerade operativsystem som avskräcker potentiella kunder? Vi tror i alla fall att den kan vara en av anledningarna.


Detta kan komma att få en förändring i framtiden då en obekräftat källa nu säger att Huawei är i full färd med att forma en ny version av företagets UI. Inte helt oväntat sägs versionen denna gång vara 5.0, något som indikerar en stor uppdatering då den senaste versionen i skrivande stund är UI 4.1.
Eftersom UI 4.1 är kraftigt anpassat efter många asiaters smak (utan en applåda) så sägs UI 5.0 likna standardutförandet av Android 6.0 mycket. Det framgår dock inte om man kommer kunna välja till någon applåda direkt i Huaweis launcher.


Enligt källan så ska system visas upp i samband med IFA mässan i september tillsammans med tele…

iPhone 7 & 7 Plus får ett hörlursuttag (rykte)

Vi har en gång tidigare fått se en bild där den påstådda iPhone 7 visats isärplockad på bild. Nu har det hänt igen, och enligt ryktet så är det iPhone 7 & 7 Plus som visas på bilderna. Enligt detta rykte så kommer telefonerna trots allt få ett hörlursuttag, kanske har Apple inte kunnat göra mobilen tillräckligt tunn för att det ska vara lönt att ta bort hörlursuttaget? Spekulationerna kan i dagens läge staplas till ett berg.
Källa
Vivo avslöjar: Då presenteras X7

Vivo har under flertalet tillfällen gått ut med tyeaserbilder som visar den kommande toppmodellen X7´s specifikationer. Under dagen har man också gått ut med att mobilen kommer presenteras den 30 juni, alltså om cirka en och en halv vecka. Utöver X7 så sägs det också att Vivo ska presentera en större variant av mobilen, om den större varianten bara ska ha större skärm framgår dock inte.

Källa

Oppo presenterar A37 med dubbla SIM - kortsplatser

Oppo har under dagen presenterat budgetmobilen A37. Mobilen erbjuder en 5 tums stor skärm med HD upplösning tillsammans med en IPS LCD panel. Vidare erbjuder telefonen en Snapdragon 410 processor med 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne med stöd för minneskort upp till 128 GB, dubbla SIM - kort, en bakre 8 MP kamera med en 1/3.2 sensor tillsammans med bländaravtalet f.2.2, en främre kamera på 5 megapixlar med f.2.4 i bländaravtal. Vidare har den ett 2630 mAh batteri och Android 6.0 förinstallerat.

Mobilen säljs i flera asiatiska länder såsom Singapore till priset av 215 dollar.


Källa

Xiaomi Mi Max kommer i en version med 2/16 GB lagring (rykte)

För dryga månaden sedan så presenterade kinesiska Xiaomi bjässen Mi Max med 6.44 tums skärm. Man kunde antingen välja på 3 GB RAM med 32 eller 64 GB inbyggt minne, eller en variant med 4 GB RAM och 128 GB inbyggd lagring.
Nu sägs det att tillverkaren har ytterligare en variant av Mi Max på gång med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne, alltså en variant för dom som inte lagrar mycket material på sin telefon, eller för den delen använder sin telefon hårt.

Källa

Kommer iPhone 7 & 7 Plus trots allt med ett hörlursuttag? (rykte)

Vi fick i måndags inte se några hårdvarunyheter såsom en ny iPhone, utan vi fick istället se en hel del mjukvarunyheter såsom iOS 10. Med andra ord fortsätter ryktena kring Apples nästa iPhone.

De allra senaste ryktena har sagt att telefonerna kommer sakna hörlursuttag, men enligt ett nytt rykte så kommer mobilerna att ha ett vanligt 3.5 mm hörlursuttag. Ryktet säger också att mobilerna kommer ha stöd för dubbla SIM-kort, något som garanterat skulle göra mobilerna dyrare.

Allting känns fortfarande väldigt hemligt från Apple, då dessa rykten (i dessa dagar) bara är rena spekulationer.
Källa


Nytt rykte: Samsung Galaxy S8 kommer få dubbla kameror

Om knappa halvåret förväntar vi oss att Samsung kommer presentera nya flaggskeppet S8. Rykten har däremot börjat trilla in nu. Ett av de första ryktena säger att S8 kommer få dubbla kameror på baksidan, hur de ska sammarbeta nämns inte. Källan säger också att S8 kommer få en skärm med upplösningen 2160 x 3840, med andra ord en 4K upplöst skärm. I princip den enda nytta vi skulle se med en sådan högupplöst skärm är att VR upplevelsen skulle förbättras.

Källa

LG presenterar budgetmobilen K3

LG har under gårdagen presenterat insticksmobilen LG K3 som är tänkt att vara en mobil för dom som är helt nya i Googles operativsystem Android, samt inte har några höga krav på specifikationerna.

Enheten har en 4,5 tums skärm med en IPS panel (vilken upplösning skärmen fått nämns inte). Under huven hittar vi en Snapdragon 210 processor med 1 GB RAM, ett 1940 mAh batteri, 8 GB inbyggt minne med minneskortsplats, en bakre 5 MP kamera, en främre VGA kamera och Android 6.0 från start med LGs egna tolkning kallad UX 5.0.

Priset kommer hamna på attraktiva 80 dollar, däremot så ser mobilen inte ut att bli Sverigeaktuell.

Källa

Det här blir modellnamnet för Samsung Galaxy Note 6 (rykte)

Vi har vid detta lag fått höra ett antal rykten om kommande Galaxy Note från Samsung, till exempel att telefonen kommer kallas för Galaxy Note 7 istället för Galaxy Note 6. Under gårdagen så publicerades en bild på en ännu okänd enhet, men med allra största sannolikhet är det Galaxy Note 6 som gömmer sig bakom dessa siffror, enligt rykten ska Note 6 få beteckningen SM-930F.

Källa