Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 7, 2016

Samsung Galaxy Note 7 får Android 7.0 Nougat "2-3 månader efter lansering" (bekräftat)

Samsung har under gårdagen gått ut med att man kommer uppdatera nya flaggskeppet Galaxy Note 7 "2-3 månader efter att den släppts på marknaden", då telefonen lanseras med Android 6.0.1 från start.
Jag på Mobilanyheter gillar att vara 100% ärlig mot mina läsare (vilket flera andra tech-tidningar inte är) och helt ärligt tror jag inte på detta påstående som Samsung gått ut med.

Detta då Samsung tidigare lovat att man ska uppdatera olika enheter ett visst datum, men att uppdateringen då blivit försenad.

Källa

Oppo släpper teaserbild för R9S (bekräftat)

Oppo har i dagarna släppt en teaserbild för kommande R9s. Telefonen sägs bli en mindre uppgradering från existerande R9. Enligt flera källor kommer telefonen få en uppdaterad kamera och en snabbare processor. Även av denna teaserbild företaget släppt, kommer telefonen ha "nästa nivås kamera" i en smartphone.

Källa

Ny high-end från Meizu dyker upp i AnTuTu (bekräftat)

En ny high-end telefon från Meizu har under gårdagen dykt upp i benchmarkprogrammet AnTuTu. Meizus nya värsting ser ut att bli utrustad med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar, ha Samsungs Exynos 8890 - processor med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre kamera på 12 megapixlar och en främre kamera på 5 megapixlar. Telefonen ser också ut att komma med Android 6.0.1 från start.
Källa

Samsung bjuder in till IFA event - det här vet vi att man visar upp

Samsung har under kvällen bjudit in till event under dagarna då IFA-mässan äger rum. Närmare bestämt håller den sydkoreanska jätten sitt event en dag före den officiella starten på mässan. Av teaserbilden att döma kommer Samsung presentera en uppföljare till förra årets Gear S2.

Detta är tydlig när man få se bilden, däremot är det ännu oklart vilken form klockans skärm kommer ha. Vi hoppas att klockan kommer i en herrstorlek och en damstorlek, så att män med större handleder också vill köpa den, då det visat sig att Samsung gjort ett stort misstag när man bara släppte Gear S2an i en storlek.
Källa

Lenovo berättar om företagets nyheter inför IFA i video (bekräftat)

Lenovo brukar inför varje stort event teasa upp det med en video där man berättar vad som ska komma skall. Så även denna gång då man berättat att man kommer visa upp fler moduler till Moto Z, men även en ny Moto 360. Eventuellt visar man också upp Moto Z Play, en telefon som det varit många rykten om.

Vad nästa klocka från Lenovo kan innebära är svårt att säga, då det inte varit många rykten kring den. Antagligen har detta års Moto 360 blivit ännu tunnare. Vi tror också att den kommer få en ny processor. Videon kan ni se här.

Källa

LeEco jobbar på kraftverket Le 2s (rykte)

LeEco är ett märke som är relativt okänt i Sverige, och bara sådana som jag kallar "nördar" har koll på vad detta mobilmärke levererar för mobiler. LeEco lanserade för inte allt för lång tid sedan toppmodellen Le 2. Men nu sägs tillverkaren vara i farten igen och ha en uppföljare på gång till mobilen.

Enligt flera källor kommer uppföljaren kallas Le 2s, där s:et är beteckningen för att mobilen inte kommer ha stora yttre förändringar, men desto större inre. Källan säger att 2s kommer vara den första mobilen med 8 GB i RAM, men även en av de första med Snapdragon 821.

Flera gånger om är det många kinesiska tillverkare som visat var skåpet ska stå när det kommer till prestandan, som när OnePlus till exempel lanserat "3", som är den första telefonen som levereras med 6 GB RAM.

Källa

Ännu fler bilder på kommande iPhones - denna gång visas bara iPhone 7 och PRO

Vi kommer allt närmare en lansering av höstens iPhones. Med tiden har det också inkommit fler bilder. I denna upplaga bilder ser vi endast två telefoner: iPhone 7 och den förmodade iPhone PRO. Kan det vara så att Apple väljer att ersätta tidigare Plus modeller mot nya PRO modeller? Typ så som man gjorde mellan iPad Air och iPad Pro? Lämna gärna en kommentar nedan!

Källa

Ny bild på Xiaomi Mi Note 2 med välvd skärm - liknar Galaxy S7 Edge

Xiaomis kommande värsting Mi Note 2 sägs under gårdagen ha visat sig framför kameran, fast inte hela telefonen då, utan bara panelen av telefonen.
Av bilden att döma kommer telefonen vara en rejäl pjäs, som liknar Samsung Galaxy S7 Edge mycket i designen.
Men enligt flera källor kommer telefonen i två varianter: en med Edge skärm och en med platt skärm.

Enligt specifikationsbladet kommer telefonen i två versioner här också, en med Quad HD upplöst skärm, och en annan variant med en Full HD upplöst skärm. Vidare sägs den platta modellen få 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, medan Edge-varianten istället sägs få 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Båda mobiler sägs få Snapdragon 821 och ett 3600 mAh batteri.

Källa

Så blir Moto X (2016)

Inför 2016 ser det ut som att Lenovo kommer satsa på tre serier telefoner: Moto E som är den minst påkostade serien, Moto Z som är den mest påkostade serien, men även en Moto X serie som ställer sig mitt emellan dessa två serier.

Enligt en ny källa är Lenovo nu i full färd med att utveckla en Moto X telefon för 2016. Enligt källan kommer mobilen få en 4,6 tum stor skärm med Full HD upplösning, en bakre 16 MP kamera, en främre 8 MP kamera, en  MediaTek Helio P10 processor med 3 GB RAM och Android 6.0.1 från start, med vad som påstås vara "en riktigt ren Androidupplevelse".

Källa

LG satsar på ett grymt ljudchipp i kommande V20 (bekräftat)

Istället för att rykten spekulerar i vad LGs kommande flaggskepp V20 kan tänkas få för komponenter, så har LG själva börjat lägga en del av pusslet genom att avslöja en del av komponenterna i kommande V20.

Det första man gjort är att man avslöjat vad mobilen kommer heta, vilket blir det passande namnet V20. Men man har också under dagen avslöjat att mobilen kommer vara den första smarta mobilen någonsin som kommer med en 32 bitars Quad DAC. Enligt LG kommer V20 ha en outstanding ljudupplevelse med hörlurar. Det ska dock poängteras att det gäller hörlurar med sladd.

Telefonen presenteras offentligt under ett event den 6e september.

Källa

Samsung offentliggör Note 7 med 6 GB RAM och 128 GB minne - kommer bara till asien

Samsung har under dagen offentliggjort en version av Galaxy Note 7 med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Telefonen är identisk mot den Note 7 som presenterades den 2a augusti, förutom just att den är mycket kraftfullare.
Samsung har avslöjat att man endast kommer inleda försäljningen av mobilen i Malaysia och Kina. Men vi hoppas självklart att det blir en ändring på det i framtiden, och att telefonen faktiskt kommer till Sverige.

Telefonen kommer gå loss på 500 kronor mer än "basic" modellen, då den kommer kosta 9000 svenska motsvarande kronor.
Källa

Specifikationer visar på hur Huawei Mate 9 kan komma att bli (rykte)

Under gårdagen har specifikationer från en okänd Huawei enhet läckt ut på nätet. Källan spekulerar i att det är bjässen Mate 9 det handlar om, då enheten har en massiv 5,9 tum stor skärm med Full HD upplösning.

Vidare specifikationer som nämns är en ny processor från Huawei med beteckningen Hi3660 med 4 GB LPDDR4 av RAM, 64 GB lagring, en bakre 12 MP kamera, en främre 8 MP kamera och Android 6.0.1 från start.

Vi tror att Huawei kommer visa upp mobilen under företagets event under IFA nu i september.

Källa

Då visas iPhone 7 upp (rykte)

Rykten om nästa iPhones har det verkligen inte varit dåligt om, då det dagligen trillat in en och annat tips om hur höstens telefoner kan komma att bli. Nu säger säger en källa letat rätt på när höstens iPhone - trio kommer att presenteras. Enligt källan kommer detta ske den 7e september, så om cirka 3 veckor.

Om vi tar en titt på listen nedan så ser vi att många av Apples telefoner just presenterats någon gång i september, vilket också blir den mesta troliga månaden för kommande telefoner från den amerikanska företaget.
Källa

Asus ZenWatch 3 får rund skärm (rykte)

Båda klockorna från Asus, ZenWatch 1och ZenWatch 2 har båda kommit med en skärm som varit fyrkantigt format. Nu har en bild från amerikanska FCC läckt ut, som visar en cirkel, där det i cirkeln står Asus ZenWatch 3. Vilka specifikationer klockan kommer få är fortfarande högst oklart, men förhoppningsvis fortsätter Asus med Android Wear även i denna generations klocka.

Källa

Meizu presenterar M3E

Meizu har under dagens gång presenterat mellanklassaren M3E, som har specifikationer som en mellanklassmobil, men en design lik en premium enligt mig!
Specifikationerna består av en 5,5" stor skärm med Full HD upplösning med en IPS panel, processorn MediaTek Helio X10 med 3 GB RAM, ett 3100 mAh batteri, 32 GB inbyggt minne, en bakre kamera på 13 megapixlar, en främre 5 MP kamera och Android 6.0.1 från start.

Telefonen består av ett enda stycke metall, och i dimensionerna mäter telefonen 153,6 x 75,8 x 7,9 millimeter, vilket får ses som väldigt bra mått för en mellanklass mobil enligt mig!
Telefonen har också snabbladdning, som ska kunna fylla batteriet från 0-50% på en halvtimme med den medföljande laddaren. Telefonen har en fingeravtrycksläsare som sitter placerad under skärmen, vilket gör att det liknar OnePlus 3 mycket enligt mig.

Telefonen är redan släppt i Kina och kostar motsvarande 1665 svenska kronor. Den släpps i färgerna blått och rosa guld.Källa

HTC Nexus Sailfish får bekräftade specifikationer genom AnTuTu

En av de två kommande Nexus telefonerna, Nexus Sailfish, har under dagen påträffats i benchmarkprogrammet AnTuTu. Specifikationerna bekräftar att telefonen kommer få en 5 tum stor skärm med Full HD upplösning, chippet Snapdragon 820 med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, en bakre 13 MP kamera, en främre 8 MP kamera och Android 7.0 Nougat från start. Möjligtvis får telefonen stöd för trådlös laddning.

Som ni ser så är det ganska bra specifikationer Sailfish fått, men om man tänker på hur mobilerna kan se ut när de kommer i höst kan Sailfish halkat efter tror vi. Men Nexus telefoners största styrkor brukar alltid vara priset.

Källa

Nya uppgifter: iPhone 7 får 3 GB RAM (rykte)

Apple är knappt en månad från att visa upp nästa iPhones, och rykten fortsätter i gammal god stil cirkulera runt. Nu säger en källa att man hittad en ny iPhone i benchmarkprogrammet GFXBench. Av bilden att döma har en av de tre telefonerna beteckningen iPhone 9.2 under utvecklingen. Det som är desto mer intressant är att sidan listar 3 GB av RAM.

Något som får oss att tro att det är iPhone PRO det handlar om, då 7 (standard) och 7 Plus sägs få 2 GB RAM.

Källa

Samsung Gear S3 existerar (bekräftat)

Inför årets IFA mässa sägs det att Samsung kommer visa upp en uppföljare till förra årets Gear S2. Klockan sägs få namnet Gear S3, och S3 Classic. Nu har en källa hittat en klocka vars namn är Gear S3 Classic, något som förmodligen betyder att klockan kommer i två varianter. En vanlig som tål hårda tag, och en Classic för lite mer finlir.

Vi tror att Samsung detta år kommer satsa på två storlekar av klockan. En med 42 mm i omkrets, och en annan med 46 mm i omkrets. Det då många (framförallt män) sagt att de inte vill köpa klockan på grund av dess lila storlek.

Om vi kollar på specifikationerna tror vi att Gear S3 kommer ha blivit ännu snabbare och fått något bättre upplösning på skärmen. Möjligtvis kommer klockan få ett större batteri också.

Källa

Xiaomi Redmi 4 påträffas i GeekBench - kör Snapdragon 625

Xiaomi Redmi Note 4 har under gårdagen påträffats i benchmarkprogrammet GeekBench. Telefonen har dykt upp bland olika modeller från Xiaomis Redmi - serie, och man klart och tydligt se att mobilen placerar sig i toppen på listan ca 200 poäng före Redmi Note 3 med en MediaTek Helio X10 processor.

Övrig hårdvara som telefonen förväntas få är 3 GB RAM. Vidare sägs den komma i slutet på 2016 med Android 6.0.1 förinstallerat.

Källa

Är det här LGs kommande V20? (rykte)

LG är knappa 3 veckor från att presentera det nya flaggskeppet V20, som mer specifikt kommer presenteras under ett event den 6e september. Något som utmärker V20 från föregående telefoner är att inga "riktiga" bilder på telefonen läckt ut i förtid, något vi måste ge LG en stor eloge för.

Hur som haver har en källa nu tagit fram konceptbilder på hur telefonen kan komma att se ut. Av bilderna att döma kommer V20 vara modulär. Vi hoppas dock att LG väljer något smartare system för dessa modulär, då det är lite väl omständligt att byta moduler på LG G5.

Vi ser dubbla kameror på baksidan, dock bara en enkel på framsidan. Om vi kollar på botten på enheten ser vi att den kommer ha en USB Type - C port, en högtalare och en mikrofon placerad. Vi hoppas att V20 kommer med samma ljudchipp som LG V10 hade, då bland annat jag på redaktionen är lite av en audiofil.Källa

Kör du någon 3e parts launcher? (undersökning)

Nu får tiden finns det otroligt många Androidmärken att välja mellan, och alla olika tillverkare har satt sin egen prägel på systemet.
Det finns de tillverkare som sätter en kraftig egen prägel på systemet såsom Samsung och Huawei. Men sedan finns det också de tillverkare som låter systemen vara, men lägger till några extrafunktioner, märken såsom OnePlus och Motorola för att nämna några.

Vissa tillverkare har till och med optimerat Android så att den klassiska applådan saknas, och att alla appar hamnar utspritt på hemskärmen istället. För dom som inte gillar den förinstallerade launchern och inte heller gillar att ROOTA så finns det lyckligtvis ett gäng andra launchers at välja på i Play Butiken.

Man kan till exempel välja Google Now launcher för att få ett så (stock) Android utseende som möjligt, då denna launcher är den som också som sitter i Googles egna Nexus telefoner. Vidare blir fördelen också att launchern är väldigt snabb, och kräver inte en Android telefon som har den senas…

MediaTek introducerar Helio X30 - en processor baserad på 10 nm teknik

MediaTek har under dagen presenterat sitt nya värstingchipp Helio X30. Chippet är det första från tillverkaren som baserar sig på en 10 nm teknik. Processorn har tio stycken kärnor, där 4 stycken är riktigt kraftfulla, medan de andra 6 är mindre kraftfulla för enklare uppgifter såsom Facebook.

Vidare kommer den nya processorn ha stöd för en RAM-mängd upp till 8 GB av typen LPDDR4, ha stöd för dubbla kameror på baksidan upp till 26 megapixlar och stödja snabbladdning.

Det är ännu oklart i vilka mobiler vi kommer få se processorn, men vi tror att processorn kommer sitta i en och annan high-end mobil framöver.

Källa

Då blir HP Elite X3 tillgänglig för köp (bekräftat)

HP har under dagen gått ut med uppgifter om när företagets high-end telefon Elite X3 blir tillgänglig för köp. Datumet gäller enligt källan bara USA, men HP har under tidens gång gått ut och sagt att telefonen kommer börja rullas ut globalt under ungefär samma datum.
Man har hur som helst bekräftat att telefonen kommer kunna gå att köpa från och med den 5e september. Vi tror att även detta gäller Sverige.

Källa

Fler indikationer på att Note 7 med 6 GB RAM bara släpps i Kina

Vi rapporterade för några dagar sedan upp ett nytt spår på att Samsung kommer lansera en Note 7 med 6 GB RAM. Men under specifikationsbladet stod det att telefonen bara skulle släppas i Kina. Nu har en ny sida letat vidare i dokumenten och hittat prisuppgifter på mobilen. Enligt sidan kommer mobilen kosta motsvarande 9000 kronor, men då ska man också få 128 GB minne istället för 64 GB.

Källa

Huawei lanserar smartklocka för barn

Huawei har under gårdagen presenterar en smartklocka som ska passa barn. Smartklockan Disney och Marvel - tema och kommer med olika Disney figurer som urtavlor, till exempel Musse Pigg. Om vi går vidare till specifikationerna hittar vi en mikrofon, GPS, WLAN, COMPASS och en sensor som känner av rörelser.

Klockan kommer med stöd för samtal, men det ska även fungera att chatta med hjälp av den inbyggda mikrofonen. Självklart har klockan en inbyggd högtalare.
Klockan kommer kosta 892 kronor när den börjar säljas i Kina.

Källa

Nytt rykte säger att iPhone 7 får tryckkänslig hemknapp (rykte)

För några månader sedan kom det första ryktet som menade på att iPhone 7 kommer få en hemknapp som inte kommer vara av den fysiska typen. Enligt källor kommer man kunna trycka olika hårt/olika länge på knappen för att utföra olika kommandon. Till exempel ska man kunna dubbeltrycka på knappen för att ta sig till kameran. En funktion vi fått se på många telefoner såsom Samsung Galaxy S7 och OnePlus 3.

Källa

Samsung slutar att producera telefoner i S-serien med platt skärm (rykte)

I och med att Samsung presenterat Galaxy Note 7 så har man inte med något Edge i namnet - något man alltid tidigare haft om mobilen haft en skärm som sluttat ner för långsidorna.
Men i och med Galaxy Note 7 har företaget valt att slopa Edge-namnet. Något vi tror kan skapa förvirring hos vissa, då många är vana vid att höra Edge i namnet hos en telefon som har en skärm som sluttar ner för långsidorna.

I början på året presenterade Samsung två upplagor av samma telefon. Galaxy S7 med en 5,1" platt skärm, och en S7 Edge med 5,5" skärm med Edge - skärm.
Om Samsung nu väljer att slopa den platta skärmen så innebär det att man endast kommer presentera en telefoner på event.

Källa

Apple Watch kommer i två versioner - båda med fyrkantiga skärmar (rykte)

Inför årets lansering är det inte bara nya IPhones som sägs få uppvisning, utan även två nya klockor från Apple.
Enligt en källa så kommer klockan komma i två versioner: en med en förbättrad processor och vattentålighet, och en bättre variant med inbyggt barometer, GPS, ett större batteri och nya strömsparfunktioner.

Det kan vara som ovanstående källa påstår. Men vi tror att Apple kommer komma med en Watch med rund skärm också. Detta då målgruppen som köper Apple produkter ofta vill att dessa produkter ska vara snygga.
En rund skärm är inte optimalt, utan tillför bara en vis "wow - faktor".
Det är ännu oklart när klockan kan tänkas presenteras. Men vi tror att man kommer visa upp den i samband med de nya iPhone 7 - serien.

Källa

Höstens iPhone - upplaga kommer i tre varianter (rykte)

Några månader innan iPhone lanseringar så brukar det alltid rapporteras om rykten. Däremot har det varit extremt många rykten gällande höstens telefoner.
Vi har under tidens gång både fått se bilder och specifikationer på de kommande telefonerna.
Något som utmärker sig är att källor påstår att Apple kommer introducera en ny produktserie  av telefonen.

Av många bilder kommer Apple välja att kalla telefonen för iPhone PRO. PRO - beteckningen är självklart det nya namnet på telefonen. Men utöver det så säger källor att telefonen kommer få dubbla kameror, något man också kunnat se på urskilja bilder. Vidare säger rykten också att telefonen kommer bli modulär.

Om dessa rykten stämmer så innebär det att Apple väljer att visa upp tre telefoner: en iPhone 7, en iPhone 7 Plus och en iPhone PRO.
En källa säger att man filmat alla tre enheter. Den videon kan ses här.
Källa


Första ryktena om Sony Kugo

Nu för tiden spottar Sony ut mobiltelefoner. Både när det kommer till high-end segmentet och budgetsegmentet.
Nu ser det ut som att företaget har ytterligare en telefon på väg ut. Enligt uppgifter har modellen beteckningen F8331, men går under namnet Kugo under tillverkningsprocessen.

Enligt källor kommer telefonen ha en 5,2 tum stor skärm med Full HD - upplösning, chippet Snapdragon 820 med 4 GB RAM, en USB Type - C kontakt och Android 6.0.1.
Källan menar på att vi får se mobilen under Sonys event på IFA.

Källa

Xperia XR påträffas på bilder

Xperia XR, som förväntas visas upp under Sonys IFA event, har under dagen påträffas i ett gäng bilder. Av bilderna att döma kommer XR vara väldigt lik sina föregångare till utseendet. Telefonen på bilden visas i en ny blå färg också. Vidare ser det ut som att den kommer få dubbla LED - blixtar på baksidan. En kameraknapp ser också ut att finnas med.

Källa

Just nu: pangpris på LG G5 hos CDON

CDON kör just nu en kampanj på mobiltelefoner, där man väljer att kalla kampanjen "Inför mässan", då man antagligen syftar på IFA som går av stapeln 2-7 september.
Man har till exempel rabatterat LG G5 med ca 2000 kronor (och lite till). Det gör att telefonen kan köpas för 4444 kronor hos CDON just nu. Ett riktigt bra pris för en grym mobiltelefon. Kampanjen gäller bara till 23:59 ikväll, så om ni ska köpa telefonen råder vi att ni gör det nu!  
Ni kan själva komma åt kampanjen här.

Samsung Galaxy On7 (2016) får en fingeravtrycksläsare

Samsung Galaxy On7 har nyligen dykt upp i benchmarkprogrammet GeekBench där en och annan specifikation dykt upp på telefonen. Enligt sidan kommer mobilen få en octa-core processor med 3 GB RAM och Android 6.0.1. Vidare kommer den också med en fingeravtrycksläsare. Beteckningen för mobilen ser ut att bli SM-G610F.

Källa

Jag testar OnePlus 3 - en riktigt flaggskeppsdödare

Under gårdagen fick jag äntligen hem min efterlängtade OnePlus 3 efter en olidlig tid av väntan (för en tekniknörd som mig). Sedan har jag lärt känna min OnePlus 3 bra! I denna artikel ska vi göra ett test på mobilen, och vi lovar att ta upp så mycket som möjligt om mobilen i testet.  

Design 
Vid en första anblick påminner OnePlus väldigt mycket om en HTC One mobil enligt oss. Det då mobilen dels är tillverkad i ett stycke aluminium, men också för att den har den typiska formen för en HTC One mobil. Att telefonen liknar HTCs high-end telefoner är dock inte alls något negativt, då telefonen ligger grymt bra i handen då man känner att det är kvalitet i mobilen. Telefonen ligger också bra i handen tack vare sin tunna profil.
Vi gillar verkligen utseendet telefons baksida, då den känns stilren.

Knapparna på telefonen känner man också är gjorda av kvalitésmaterial rakt igenom. Det då de ger riktigt bra tryckmotstånd, och inte känns det minsta "svampiga". Vi fullkomligt älskar att…