Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 14, 2016

Huawei arbetar på telefon "anpassad för kvinnor" (bekräftat)

Huawei har under gårdagen avslöjat att man under IFA - mässan kommer presentera en telefon som kommer vara "anpassad för kvinnor". Vi vet inte vad företaget menar med att den ska vara anpassad till kvinnor, så jag kan än så länge bara spekulera.
Telefoner är normalt sätt väldigt stora idag, och kvinnor brukar ju normalt sätt ha mindre händer än männen. ¨

En sluts vi kan dra är att telefonen (förhoppningsvis) har en skärm runt 5 tum. Samtidigt hoppas vi på att Huawei också tänker till och sätter in de senaste specifikationerna i telefonen.  Enligt källan kommer telefonen vara väldigt skön att hålla i.

Källa

Ännu fler bilder läcker ut på Meizu Pro 7 med Edge - skärm

Jag skrev här om dagen om en ny telefon från Meizu med Edge - skärm, ja, telefonen är inte presenterad än, utan än så länge råder bara spekulationer och bilder på enheten. Nu har ännu fler bilder läckt ut på enheten.

Precis som på tidigare bilder ser vi att telefonen är förbluffande lik OnePlus 3 (enligt mig då såklart) med sin icke-fysiska hemknapp precis under skärmen. Vidare ser vi att Meizu inte sparat på kurvan på långsidorna, utan att skärmen kommer gå grymt långt ner på långsidorna, något som gör att vi oroar oss för att telefonen kommer kännas obekväm i näven.

Källa

Sony sänder ut teaserbild till sitt IFA - event (bekräftat)

Sony har under gårdagen skickat ut en teaserbild till sitt event som man kommer hålla under IFA - mässan nu i september. Teaserbilden visar en herrans massa produkter, saker såsom hörlurar och existerande mobiler. Jag har för en tid tillbaka sedan skrivit ett och annat om ett kommande flaggskepp från Sony, Xperia ZR, som förväntas visas upp under eventet.

Sony skryter inte med att man kommer visa upp någon ny telefon på mässan, men med tanke på den information och den mängd bilder som läckt ut på nätet av telefonen. Jag misstänker att Sony också kommer visa upp andra nyheter såsom nya hörlurar för att bara nämna ett exempel. Eventet tar fart klockan 12 svensk tid den 1a september.

Källa

Huawei presenterar mellanklassaren G9 Plus - använder sig av Snapdragon 625

Huawei har under dagen presenteras mellanklassmobilen G9 Plus som utrustats med Snapdragons nya chipp Snapdragon 625.
Telefonen har en 5,5 tum stor skärm med Full HD - upplösning, 3/32 GB lagring, eller 4/64 GB lagring och en bakmonterad fingeravtrycksläsare.

Vidare har telefonen begåvats med ett 3340 mAh batteri, en bakre 16 MP kamera och en främre 8 MP kamera.

Telefonen består av ett enda stycke metall, även kallat för att den består av en unibodykonstruktion. Den väger in på 160 gram och är 7.3 mm tunn.

Telefonen kommer bli Kina -exklusiv då 3/32 GB varianten kommer kosta motsvarande 3000 svenska kronor när den lanseras den 25e augusti, modellen med 4/64 GB minne vet vi ännu inget om när det kommer till pris eller släpp. 

Källa

Det här är Huawei Mate 9 (rykte)

Jag har för ett par veckor sedan skrivit att Huawei (förhoppningsvis) snart kommer presentera en ny toppmodell i form av Mate 9, en telefon med stor skärm från det kinesiska företaget. Nu säger sig en källa fått tag på bilder av enheten, och enligt mig ser telefonen ut att bli en "twist" mellan Huawei P9 och Honor 8, då telefonen ser ut att bli av ett enda stycke metall.

Mate 9 ser ut att få dubbla kameror på baksidan. Men istället för att ha dessa kameror på bredden så ser de ut att hamna på längden. Vidare ser telefonen ut att få högtalarna placerade på undersidan, en USB Type - C kontakt och naturligtvis en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan av enheten.


Källa

Är det här Meizu Pro 7? (rykte)

Meizu sägs släppa en utmanare till Samsung Galaxy S7 Edge och Galaxy Note 7. Enheten sägs kallas för Pro 7 och erbjuda dubbla kameror och en välvd skärm på långsidorna. Nu har en bild läckt ut på telefonen, och det ser ut att bli en rejäl pjäs Meizu kommer släppa. Jag tror att telefonen kommer ha en skärm som kommer vara runt 6 tum stor, med tanke på bilden.

Telefonen ser ut att få en svängd baksida, något som lär behövas om den ska kunna ligga någorlunda skönt i näven, då skärmen ser ut att bli extremt kurvad.Källa

Motorola Moto Z visar nu upp sig för kameran i vitt

Vi har vid flertalet tillfällen fått se detta års Moto Z fångats på bild. Då har det varit den svarta modellen som fångats på bild. Nu ser det ut som att den vita modellen också läckt ut på nätet. Vad jag kan se kommer den vita modellen både vara vit på fram och baksidan, vilket vi tycker är väldigt snyggt.

Jag tror inte det är särskilt många veckor kvar innan telefonen lanseras officiellt, då flera bilder kommit in den sista tiden!


Källa

Använder du dig av någon Smartwatch? (undersökning)

Smarta klockor, även kallade Smartwatches, är något som blivit allt mer populärt på senare år när allt fler tillverkare anmanat trenden med dessa små finurliga accessoarer. Idag finns det många olika klockor att välja mellan. Dels finns Apple Watch som kör Apples egna system WatchOS, Pebble och Samsung är också tillverkare som kör på egna gränssnitt till respektives smarta klockor.

Det absolut största system bland smarta klockor är idag Googles egna Android Wear. Android Wear används av stora tillverkare såsom LG, Sony, Motorola och Huawei i Sverige. Systemet används både till smarta klockor med runda som fyrkantiga skärm -format.

Men behövs egentligen en smartwatch till mobilen? Enligt mig är det ett måste när man väl testat en smartwatch. Nu ställer jag frågan till er läsare, använder ni någon smartwatch till mobilen, och i så fall vilken? Kommentarsfältet är fritt!

Meizu introducerar smartklockan Mix - har analog urtavla

Meizu har under dagen presenterat den udda smarta klockan Mix. Klockan sticker ut från mängden smarta klockor genom att erbjuda en analog urtavla (så man kan inte byta runt mellan olika urtavlor). Klockan går att få med metallband, tygband eller läderband, så det finns med andra ord stora valmöjlighet för att just anpassa klockan efter din smak. Om man vill går det också att byta ut armbandet, då det är standarden på 42 mm.

I övrigt erbjuder klockan en vibrator som vibrerar vid inkommande notiser, ett 270 mAh batteri som enligt Meizu ska räcka upp till 240 dagar klockan ska också vara vattentät ner till 30 meter.
Klockan kommer gå loss på 1300 kronor när den lanseras i Kina någon gång i oktober. 


Källa

Samsung skjuter upp leveranserna av Galaxy Note 7 för man har "begränsat" antal enheter

Samsung har under dagen meddelat att man bara "har ett begränsat antal" telefoner av typen Galaxy Note 7 att forsla ut till kunder i Europa. Den som varit uppmärksam har säkert sätt att flera återförsäljare skjutit upp utkörningen av telefonen från den 2a september till den 9e september. Vi hoppas dock att de som redan förbokat ett exemplar kommer få sin telefon till den 2a september. Men det skulle inte förvåna oss om Samsung också skjuter upp dessa leveranser.

Källa

Huawei-telefon lik Nexus 6P dyker upp på TENAA

Hösten 2015 lanserade Huawei i samarbete med Google dundertelefonen Nexus 6P. Den bästa telefonen enligt många, då den erbjöd grym hårdvara med den fantastiskt rena versionen av Android, telefonen var alltså, och är den optimala telefonen, om man vill vara först med den senaste Androidversionen.

Nu har en förbluffande lik enhet dykt upp på TENAA. Denna gång ser inte Google ut att vara involverade, utan det ser ut att bli en renodlat Huawei-lur från kineserna.
Telefonen är framförallt lik Nexus 6P med den stora svarta listen högst upp på baksidan.
Enligt TENAA kommer telefonen kallas för Mate S2, och blir därmed uppföljaren till höstens Mate S.
Vidare säger källan att telefonen kommer få en 5,9" stor skärm med Full HD -upplösning, 4 GB RAM med 64 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad bakpå enheten, en bakre 16 MP kamera och en främre 8 MP kamera. Telefonen sägs komma med Android 7.0 Nougat från start.

Källa

BLU släpper high-end telefon den 29e augusti med 4 GB RAM och med lågt pris

Det kinesiska företaget BLU har under gårdagen skickat ut en teaserbild för sitt kommande flaggskepp, som kommer kallas för Pure XR. Av bilden att döma kommer telefonen med en fingeravtrycksläsare placerad under skärmen. Vi tycker telefonen liknar förra årets OnePlus 2 mycket, tack vore hemknappen.

Vidare avslöjar BLU att telefonen kommer komma med 4 GB RAM (LPDDR4) med en prislapp på motsvarande 2500 kronor. Ett grymt bra pris för en telefon med 4 GB RAM om ni frågar mig!

Källa

Jag testar Bose SoundTouch 10 - många funktioner i liten förpackning

Bose har med åren uppfunnit flera intressanta produkter, det handlar om allt ifrån oslagbara hörlurar med brusreducering, till högtalare som verkligen visat hur ljud ska låta för att vara riktigt bra. Så det var med glädje vi tog emot minstingen SoundTouch 10 i Bose`s SoundTouch- serie. SoundTouch- serien är Bose`s motsvarighet till Sonos. Skillnaden är att Sonos har allt från förstärkare som skickar ut ljud, till allt-i-ett högtalare, precis som SoundTouch 10, 20 och 30. 
Sonos har länge varit det man ska köpa om man vill ha ett schysst multiroom system, framförallt då deras system varit otroligt enkla att koppla upp. 
Kan Bose ändra på detta och vara med och strida tillsammans med Sonos i toppen? Läs vad vi tycker! 

Design  Bose SoundTouch 10 är den minsta och lättaste enheten i SoundTouch- serien. Dessvärre är högtalaren inte särskilt portabel, då den kräver ett eluttag. Materialet som högtalaren är gjort i är mestadels plast, med undantag för knapparna på högtalaren, som är gjorda i …

Efter alla hype inför Nexus Sailfish - nu är det Nexus Marlins tur att bli uppmärksammad

Vi har under de senaste dagarna fått höra flertalet rykten om Nexus 5P, eller Sailfish som den också kallas, då mycket information om den lilla 5" läckt ut på nätet. Nu verkar det vara Nexus Marlins tur att glänsa med sina specifikationer. Det då telefonens specifikationer läckt ut i det kända benchmarkprogrammet AnTuTu.

Telefonen ser minst sagt ut att bli en rejäl uppgradering från förra årets Nexus 5P. Det nämns inte hur stor skärmen kommer vara på telefonen, men av tidigare källor att döma så kommer skärmen vara 5,5 tum stor och ha en Quad HD - upplösning, något AnTuTu däremot bekräftar.
Vidare får telefonen en Snapdragon 820 -processor med 4 GB RAM, 32 eller 128 GB lagring (ingen minneskortsplats sägs ingå), en bakre 13 MP kamera och en främre 8 MP kamera. Nexus Marlin kommer också med Android 7.0 Nougat från start.

Enheten presenteras någon gång i september månad.

Källa

Fler bilder dyker upp på Nexus 5P - denna gång visas enhetens långssida

Vi rapporterade i söndags om en suddig bild som påstods förställa höstens kommande Nexus 5P. Nu har ytterligare en suddig bild hamnat på nätet, men denna gång visas telefons långsida istället. Det är svårt att döma av den suddiga bilden, om telefonen kommer ha några knappar på den högra långsidan, men vi tycker inte det ser ut som att detta är fallet.

Källa

Oppo R9S åker genom TENAA (rykte)

En ny okänd Oppo mobil har under gårdagen hittats på TENAA, en hemsida som listar mobiler i förväg. Denna gång visas bara designen av telefonen, och inga specifikationer nämns.
Telefonen ser ut att bli konstruerad i metall, i en så kallad unibodykonstruktion. Vidare ser telefonen ut att få en stor knapp under skärmen, som också ser ut att agera fingeravtrycksläsare.

Tidigare källor har menat på att R9S kommer bli ett budgetalternativ bland företagets mobiler, telefonen sägs till exempel bjuda på Snapdragon 625 med 3 GB RAM.

Källa

LeEco lanserar Cool 1 Dual med dubbla 13 MP kameror

LeEco har under gårdagen lanserat sitt nya flaggskepp Cool 1 Dual som blivit utrustad med dubbla kameror på baksidan. Telefonen bygger på en 5,5 tum stor skärm med Full HD- upplösning med en IPS panel. Vidare har telefonen fått en Snapdragon 652 processor med antingen 3 eller 4 GB RAM, beroende på om man väljer modellen med 32 GB inbyggt minne, eller modellen med 64 GB inbyggt minne.

Telefonen är konstruerad i ett stycke metall, även kallat för unibody. På baksidan sitter också, utöver de dubbla kamerorna, en fingeravtrycksläsare.
Telefonen erbjuder ett väl tilltaget batteri på 4060 mAh också.

Det största med Cool 1 Dual är dock dess bakre kameror. En kamera tar vanliga färgbilder, medan den andra kameran tar bilder i svartvitt, typ som i Huawei P9 och P9 Plus. LeEco säger att bilderna kommer bli väldigt klara när man tar en bild med telefonen, men med vilken telefon man jämför med är oklart. På framsidan sitter istället en 8 MP kamera.

Priset kommer landa på motsvarande 1400 svenska …

Vi gör en unboxing på Bose SoundTouch 10

Under dagen anlände äntligen ett SoundTouch 10 - system till mig på redaktionen. Vad är då SoundTouch 10 för någon högtalare? Det är en högtalare som både kan kopplas upp mot ett trådlöst Wi-Fi och via blåtanden, riktigt smidigt tycker vi. SoundTouch 10 är den minsta i SoundTouch - serien efter storebröderna SoundTouch 20 och 30. Alla dessa högtalare är så kallade multiroom-högtalare, så att man till exempel kan spela samma Spotify -låt med ett obegränsat antal SoundTouch-högtalare (bara man har Wi-Fi uppkoppling).
Hittills har högtalaren fungerat riktigt bra, och under snar framtid kommer ett test på högtalaren, men vi kan reda nu säga att den låter bra!

Videon kan ni se här.


Tack Bose för utlån av högtalaren!

EISA utser årets smarta prylar!

Den stora tekniksidan EISA brukar inför varje år utse "the product of the year" i olika kategorier, så även detta år då man utsett olika mobila produkter i olika kategorier.

Årets flaggskeppstelefon utsetts till HTCs 10, inte särskilt konstigt tycker vi. Detta då telefonen verkligen känns genomtänkt i kombination hårdvara och mjukvara. Lite förvånade är vi ändå, då telefonen har en för liten skärm enligt oss. Enligt oss skulle EISA satt Samsung Galaxy S7 Edge på första plats, då telefonen erbjuder en bättre skärm än HTC 10 och dessutom sticker ut med sin Edge- skärm.


Om vi går vidare till "den mest prisvärda telefonen", så hittar vi Huawei P9. Telefonen kostar just nu 5490 hos de svenska återförsäljarna, och mäter sig med LG G5 när det kommer till priset. Av LG G5 och Huawei P9 tycker vi P9an drar det längsta strået då telefonen erbjuder en trevligare design, en snabbare fingeravtrycksläsare och ett snabbare gränssnitt.
Vi tycker EISA gjort alldeles rätt val av tel…

HTC Nexus 5P (Sailfish) påträffas i nya bilder

Vi rapporterade i slutet av förra veckan om en bild där motivet påstods vara den kommande Nexus 5P från HTC i samarbete med Google. Telefonen liknar till stor del den vi fick se under söndagen med en baksida där glaset tar upp en stor del yta. Däremot ser vi att telefonen kommer få de två översta kanterna starkt avfasade, och vi undrar därmed hur bra telefonen kommer ligga i handen.

Källa

Detta datum presenteras Samsung Gear S3 (bekräftat)

I fredags skrev vi om en första källa som menade på att Samsung skulle presentera nästa generations smartklocka, Gear S3, under ett event i september. Kanske menade man på att klockan Gear S3 och surfplattan Tab S3 skulle presenteras tillsammans?

Hur som haver har Samsung under morgonen gått ut med en officiell teaserbild där man avslöjar att man kommer presentera klockan den 31 augusti. Det är uppenbart att det just är Gear S3 som presenteras, då man på inbjudan har en cirkel där innehållet liknar en klocka.

Källa

Samsung lanserar Galaxy Tab S3 i september (bekräftat)

För några dagar sedan rapporterade vi om en källa som sade att Samsung kommer lansera Galaxy Tab S3 under ett event i september. Vilket datum i september återstår dock att se. Men vi tror att ett datum kommer komma fram under resans gång. Surfplattan sägs återigen komma i en mindre och en större variant, där den större av de två sägs få en 9,7" stor skärm, medan den mindre enheten istället sägs få en 8 tum stor skärm.
Källa

Samsung lanserar Galaxy Tab S3 i september (bekräftat)

För några dagar sedan rapporterade vi om en källa som sade att Samsung kommer lansera Galaxy Tab S3 under ett event i september. Vilket datum i september återstår dock att se. Men vi tror att ett datum kommer komma fram under resans gång. Surfplattan sägs återigen komma i en mindre och en större variant, där den större av de två sägs få en 9,7" stor skärm, medan den mindre enheten istället sägs få en 8 tum stor skärm.
Källa

FCC bekräftar: två Nexus-telefoner från HTC

Under kvällen har dokument läckt ut, som visat sig komma från amerikanska FCC. Dokumentet talar tydligt om att det är HTC som inte kommer stå för en, utan två Nexus telefoner.
FCC talar bara om att dessa Nexus telefoner existerar, men kodnamnen Sailfish för den minsta av de två, och Marlin för den största av dom två.
Källa

iPhone PRO visas nu upp i "kolsvart"

iPhone 7 Plus, eller iPhone PRO som den snarare kommer heta, har återigen fångats på bild. Färgen ser denna gång ut att bli riktigt matt på baksidan.
Vi tror att Apple kommer ersätta Space Gray färgen med denna nya färg. Vi tycker i sådana fall att Apple gör rätt val.

Källa

Då visas Meizu`s nästa flaggskepp PRO upp (bekräftat)

Här om dagen skrev vi om en Meizu - enhet som hade åkt en vända genom benchmarkprogrammet AnTuTu. En telefon som hade specifikationer såsom en skärm med Quad HD - upplösning och Samsungs senaste processor Exynos 8890.
Under gårdagen har Meizu skickat ut en officiell inbjudan till ett event som ska äga rum den 3 september.

Inbjudan har budskapet "Pro than Pro", vilket enligt oss måste innebära att telefonen kommer kallas Meizu PRO, då den enligt flertalet källor kommer bli Meizu`s nya flaggskepp.

Källa

Är det här HTCs nya mellanklasssatsningar? (rykte)

Enligt ryktesspridaren Evan Blasshar HTC två telefoner i mellanklassen på gång. Enligt honom kommer HTC denna gång satsa på två telefoner, 10 PRO och Lifestyle. Ryktena och bilderna handlar dock främst om den minst påkostade Lifestyle.

Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design, så ser vi att den i alla fall kommer släppas i två färger: svart och vitt. Telefonen ser ut att få en fingeravtrycksläsare placerad bakpå baksidan. Vidare ser telefonen ut att vara gjord av ett chassi i plats och ha knapparna utanför skärmen. Kameran ser ut att bli placerad högst upp till höger på baksidan.

Om vi går över till specifikationerna för telefonen så säger Blass att Lifestyle kommer få en 5,5 tum stor skärm med HD -upplösning (720 x 1280 pixlar), ett octa-core chipp med 3 GB RAM, BoomSound - högtalare med 24 bitarsljud (!), 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en bakre 13 MP kamera, en främre 5 MP kamera och Android 6.0.1 från start.

Enligt Blass kommer telefonen också finnas i en…

OnePlus uppdaterar "3" till Oxygen 3.2.4 - ställer till mer problem än fixar (bekräftat)

OnePlus har under gårdagen börjat uppdatera flaggskeppet "3" runt om i världen. I vanliga fall brukar uppdateringar förbättra telefoners funktionalitet, men detta gäller inte för OxygenOS version 3.2.4, då flera användare rapporterat om stora problem med sina telefoner efter uppdateringen.

OnePlus gick bland annat ut med att man skulle fixa bekymret med att visa enheter startat om sig helt sonika, något man också fixat. Däremot har större problem dykt upp, såsom att NFC i telefonerna slutat fungera.
Vidare ska telefonen också ha svårt att bestämma sig om vilken sorts nät den ska gå på (2G,3G eller 4G) efter uppdateringen, något jag också upplevt innan uppdateringen på mitt exemplar.

Vi hoppas att OnePlus skickar ut en uppdatering av programvaran så snart som möjligt som fixar problemen.

Källa

Är det här första live -bilden på HTC Nexus 5P?

HTC Nexus Sailfish, eller Nexus 5P som den också kallas i diverse rykten, har under dagen visat upp sig på nytt. Det är med hjälp av en person på Twitter som bilden publicerats, och för första gången ser det ut att vara en live- bild på telefonen.
Om vi tar en titt på själva telefonen så är det svårt att urskilja enstaka detaljer av telefonen, då bilden är väldigt suddig.
Det vi dock kan konstatera är att typ halva baksidan kommer vara av glas för diverse antenner och annat. Med andra påminner telefonen mycket om en iPhone 4/4S.
Källa

Huawei NCE-AL00 dyker upp via TENAA - har gigiantiskt batteri

Under gårdagen har en ny mellanklassmobil från Huawei med beteckningen NCE-AL00 dykt upp. Det som utmärker enheten är ett batteri på 4000 mAh. I övrigt sägs telefonen få en 5 tum stor skärm med HD upplösning (720 x 1280 pixlar), en fingeravtrycksläsare placerad bakpå enheten, en octa-core processor med 3 GB RAM, 16 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en bakre kamera på 13 megapixlar, en främre kamera på 5 megapixlar och Android 6.0.1 från start.Källa

Kände Youtube - profilen Marques Brownlee går genom iPhone PRO`s design

Marques Brownlee, mer känd som MKBHD på Youtube, har i dagarna fått hem en dummy- enhet av vad som kan vara iPhone PRO. Enheten har satts ihop baserat på alla rykten, och den stora skillnaden som Marques trycker på är de dubbla kamerorna på baksidan av telefonen. Vi vet ännu inte vad den sekundära kameran kan få för funktion, men vi misstänker att den kommer agera "djupsensor" åt huvudkameran.

Marques har fått ett exemplar av telefonen i den klassiska rosa guld- färgen. Vi får här inte se telefonen i någon ny färg som det spekulerats om.
Ytterligare en sak man får se när Marques visar upp telefonen är den "smarta kontakten" som sitter placerad längst ner på baksidan på telefonen.

Vidare pratar Marques om de dubbla högtalarna placerade på undersidan av telefonen (där man inte längre finner något 3,5 mm jack för hörlurar) då han hoppas på att dessa kommer agera i stereopar, något vi självklart också hoppas på.

Han diskuterar också i videon om vad telefonen kan komma …