Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 11, 2016

Framsidan till Google Pixel och Pixel XL påträffas i det vilda (rykte)

För några veckor sedan rapporterade jag om att en källa troligtvis fått fast Google Pixel XLs framsida på bild, dock inte i hopbyggt skick, utan bara panelen. Nu har panelen dykt upp på nytt, fast denna gång är det mindre syskonet Sailfish också med i bilden. Om vi tar en titt på båda paneler så påminner de mycket om varandra, och ser nästintill identiska ut till varandra.

Källa

Bild visar LeEco 3:s baksida

LeEco sägs släppa ett riktigt prestandamonster den 21 september, då man kommer hålla ett event. LeEco 3 sägs bland annat få ett gigantiskt 5000 mAh batteri tillsammans med strömsnåla Snapdragon 821 och hela 8 GB RAM. Nu har en bild på telefonens baksida, och man ser verkligen att det handlar om en premiumlur. Det då den kommer (av bilden att döma) få behandlad metall på baksidan, likt det vi sett hos bland annat HTC One M9 tidigare. Men av bilden att döma kommer telefonen också få volym- och powerknappen placerad på den högra långsidan. Vidare ser vi också en enkel kameralins och en fingeravtrycksläsare.

Källa

Jag testar Apple Watch Series 2 - klockan på rätt väg

Under gårdagen fick jag hem en den "nya" Apple Watch - klockan, vilket Apple skriver ut som Series 2. Modellen som jag ska testa är i fråga 42 mm-modellen med grå boett och grått sportarmband. Ni kan se en unboxing som jag gjort på klockan här. I detta test kommer jag skriva om hur jag upplevt klockan, men också dra en del paralleller till den "gamla" Apple Watch - klockan. Bekräftat: då släpper Samsung på försäljningen för Samsung Galaxy Note 7

Samsung har haft stora batteriproblem med sitt senaste flaggskepp, och därav har försäljningen av telefon fått dragits in i flertalet länder, däribland USA. Nu har det koreanska företaget sagt att alla som lämnat in sina telefoner senast kommer få nya 28e september, men man meddelar också att man kommer släppa på försäljningen "som vanligt" strax efter att de drabbade kunderna fått sina utbytesenheter.
Man meddelar inte att Sverige är ett av de följande länderna, men det skulle verkligen förvåna mig om den inte kommer hit i början på oktober, då den egentligen var planerad till att släppas 2a september.

Källa

Jämförelse: Bose QuietComfort 20 (version 1) vs QuietComfort (version 2)

Nu när jag haft turen till att både få testa den nya och gamla versionen av Bose:s brusreducerade hörlurar QuietComfort 20 så tänkte jag göra en jämförelse dom två emellan. Är skillnaden så stor så att det är värt att uppgradera? Frågetecken finns det många av mellan hörlurarna, frågetecken som ska bli till utropstecken efter detta test!  

Varför saknar iPhone 7/7 Plus stöd för snabbladdning och trådlös laddning? (krönika)

När Apple höll sitt event den 9e september så pratade man mycket om hur framtidens produkter kommer vara trådlösa, då man introducerade sina AirPods, vilket är ett par helt trådlösa snäckor. För att pusha utvecklingen framåt meddelade Apple också att man tagit bort hörlursuttaget på iPhone 7 och iPhone 7 Plus.
Såhär långt förstår jag precis hur Tim Cook och company tänkte, men varför gjorde man inte mera komponenter trådlösa i de nya telefonerna?
Apple skulle till exempel kunnat intrigera trådlös laddning, nu är förvisso det inte möjligt eftersom att man använder sig av ett enda stycke metall. Men man skulle kunna göra en designförändring a lá Nexus 6P och sätta dit en liten glasskiva på baksidan, vilken skulle resultera i att trådlös laddning skulle kunna fungera.

Om vi istället tar en titt vad Apple kan göra i dagsläget så har jag en smart lösning till det trådlösa konceptet. Alla har vi upplevt sladdar som trasslar in sig och är jobbiga att trassla loss. Enligt mig så skulle Apple …

Samsung Galaxy A8 påträffas i AnTuTu

Förra året lanserade Samsung mellanklassmobilen Galaxy A8. Nu ser det ut som att en uppföljare till förra årets Galaxy A8 är på gång. Enligt flera källor kommer telefonen kallas för Galaxy A8 (2016). Av bilden att döma kommer den få beteckningen SM-A810F. Om vi tar en titt på telefonens specifikationer så listas det att den ska få en skärm med Full HD - upplösning (storlek okänd), Samsungs egna Exynos 7420 -processor med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 8 MP kamera och en främre 5 MP kamera. Det listas också att den kommer med Android 6.0.1 förinstallerat.
Källa

Jag unboxar Apple Watch Series 2

Apple har (klantigt nog?) valt att släppa den nya Apple Watch - klockan och iPhone 7/7 Plus samtidigt. Därav har klockan under dagen fått mindre uppmärksamhet än telefonen. Jag har däremot haft turen att få hem en Watch Series 2 (Space Gray med grå boett). Självklart har jag i vanlig ordning gjort en unboxing på klockan som ni kommer kunna se nedan.
Första intrycket av klockan jag fått är att  den känns riktigt genomtänkt. Jag kommer under de kommande dagarna (kanske idag) publicera ett test på klockan.

Två nya telefoner från Asus dyker upp via TENAA

Två nya telefoner från Asus, som sägs tillhöra ZenFone 3-serien från tillverkaren, ser ut att dykt upp på den kinesiska sidan TENAA. På bilderna ser vi bara en telefon, och denna telefon påminner mycket om tidigare lurar från Asus med t.ex fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan.
TENAA säger att att de nya telefonerna från Asus kommer få 5,5 tums stora skärmar med okänd upplösning, chippet Snapdragon 625, dubbla SIM-korts platser och 3000 mAh batteri.

Skillnaden mellan telefonerna sägs bli att ena ska komma med 3/32 GB minne, medan den andra istället ska komma med 4/64 GB minne. '

Källa

Huawei Honor 8 säljer slut i den blåa färgen (bekräftat)

Huawei England har under eftermiddagen att man har helt slut på den blåa modellen av flaggskeppet Honor 8. Jag rapporterade nyligen om att Huawei lyckats få iväg hela 1,5 miljoner exemplar av Honor 8. Den blåa färgen är enligt mig helt unik, då den har en riktigt snygg "finish" som ingen annan smartphone har idag. Huawei England är osäkra på när man kommer få in den blåa färgen på nytt, men som tur var så finns det fortfarande att tillgå i Sverige.

Källa

Framsidan på Google Pixel XL dyker upp i det vilda (rykte)

Enligt flertalet källor kommer Google visa upp sina nya satsningar inom mobilbranschen den 4e oktober. Nu ser det ut som att en bild på Pixel XLs framsida dykt upp. Vid en första anblick gillar jag verkligen framsidan, då den ser ut att få minimala ramar runtom skärmen. Framförallt gillar jag att det knappt är någon ram alls på långsidan.
På ovansidan ser vi en högtalare, med lite ram runtomkring. Under skärmen ser det istället ut att vara en hel del sparat av ramen. Nu när man sparat så mycket ram på undersidan skulle jag gärna sett en högtalare placerad där, så man kunde få ut stereo - ljud från mobilen.

Detta är dock bara en prototypbild som en källa skapat, så den slutgiltiga Pixel XL behöver inte alls se ut såhär i slutändan.

Källa

Nexus 6 och Nexus 9 (LTE) får Android 7.0 Nougat inom de kommande veckorna

Jag rapporterade för några veckor sedan att Google har börjat rulla ut Android 7.0 Nougat till många av företagets Nexus -produkter. Två produkter man däremot inte ännu hunnit uppdatera är mobilen Nexus 6, och surfplattan Nexus 9 med LTE/4G. Enligt källan så kommer Google uppdatera båda produkterna inom några veckor, vilket kan låta rimligt.

Källa

Google visar upp statistik för Android - Nougat ännu inte med på listan

Google har i vanlig ordning släppt en lista för alla Androidversioner man släppt genom tiderna, och vilken som är den äldsta versionen av operativsystemet som körs på en telefon i dagsläget. Något som förvånar mig är att nyaste versionen av Android - 7.0 Nougat, inte finns med på listan. Det då ett gäng prylar från Google själv kör Nougat, men även LGs nylanserade telefon V20.

Källa

Då presenteras LeEco Pro 3 (bekräftat)

LeEco har under gårdagen skickat ut en pressinbjudan till ett event man ska hålla den 21 september, alltså om 6 dagar. På inbjudan ser vi hur ett batteri har fått stort fokus, vilket symboliserar att Pro 3 kommer med ett stort batteri. En annan storslagen specifikation som Pro 3 sägs få är ett RAM-minne på hela 8 GB.

Källa

Samsung Galaxy S8 presenteras tidigt nästa år (rykte)

Än så länge vet vi inte så mycket om Samsung Galaxy S8, men vi lär veta betydligt mer om telefonen kommande månader, i alla fall om man ska tro på den senaste källan. Denna källa påstår att Galaxy S8 "kommer visas upp ovanligt tidigt nästa år". Det skulle enligt ryktet innebära att telefonen skulle visas upp någon gång i januari - månad.
Vi vet som sagt inte mycket om telefonerna alls. Men enligt de första ryktena så kommer både S8 och S8 Edge få Edge - skärmar och dubbla kameror på baksidan.

Källa

Xperia XZ påträffas i ny färg

Under dagen har en ny färg på Sonys kommande flaggskepp Xperia XZ påträffats. Telefonen syns denna gång i färgen Rosa Guld, i alla fall baksidan ser ut att få den färgen. Deet syns inte vilken färg framsidan kommer få, men om jag få dra en gissning så handlar det om en vit framsida på telefonen. Xperia XZ har säljstart 11 oktober och jag tror att nya färgen kommer släppas ungefär en månad efter 11 oktober, om telefonen nu kommer i någon ny färg.

Källa

Förhandsboka Xperia XZ och få hörlurar med på köpet (tips)

För den som känner sig sugen på Sonys nya flaggskepp Xperia XZ kan det vara en smart ide att göra en förhandsbokning på telefonen. Det då man får med Sonys MDR-XB950BT hörlurar på köpet om man förhandsbokar telefonen. Utöver detta så får man även med en Power Bank hos utvald återförsäljare. Här listar jag en lista på några återförsäljare där man får med hörlurarna om man förhandsbokar telefonen: 
Webhallen (här ingår också en Power Bank) CyberphotoNetOnNet

iOS 10 och WatchOS 3 finns nu att hämta hem på din Apple-enhet

Apple har under gårdagen börjat skicka ut den officiella versionen av iOS 10 och Watch OS 3 till många av sina enheter. När det kommer till iPhones så kan man hämta hem uppdateringen om man har en iPhone 5 eller nyare, medan när det kommer till iPads så ska man kunna hämta hem uppdateringen från iPads från 2013 och nyare.
Watch OS 3 är istället tillgängligt för alla versioner av Watch som Apple släppt.

iOS 10 erbjuder funktioner så som en omdesignad låsskärm, bättre funktioner för 3D Touch samt ett anmält snabbare system. Om vi istället tar en titt på Watch OS 3 så är den största förbättringen att Watch ska kunna öppna appar på ett mycket snabbare & smidigare sätt, en riktigt bra funktion då Apple Watch (generation 1) har en mycket långsam processor.

Källa: familjemedlems iPhone

Nytt prestandamonster från LeEco dyker upp i det vilda (rykte)

Under gårdagen har LeEco 3 telefon dykt upp hos en källa, som fått tag på en bild som visar specifikationerna på telefonen. Till att börja med sägs det att telefonen kommer få en 5,7 tum stor skärm med Quad HD upplösning, chippet Snapdragon 821 med hela 8 GB RAM, 256 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare, ett gigantiskt 5000 mAh batteri, två bakre kameror, båda med 13 MP upplösning och en främre kamera på 16 megapixlar.

Det går inte annat än att imponeras av telefonens prestanda, 8 GB RAM är något i hästväg, något som ingen av dagens telefoner kan kvala upp mot. Men att telefonen ska få ett 5000 mAh batteri gör inte saken sämre, då den lär få runt två dagars batteritid.

Men av bilden att döma kommer LeEco också släppa en mindre påkostad variant av telefonen som skiljer sig på så sätt att den har 6 GB RAM istället för 8 GB. Vidare ska den ha fått en 5,5 tums skärm med upplösningen 1080 x 1920 pixlar istället för Quad HD-upplösning, en bakre 16 MP kamera, en främre 8 MP kamera, 64 G…

Samsung presenterar surfplattan Galaxy Tab A (2016) - erbjuder samma penna som Galaxy Note 7 har

Samsung har under dagen presenterat surfplattan Galaxy Tab A (2016) som bland annat erbjuder funktioner så som en avancerad pekpenna (S-Pen). Surfplattan har en 10,1 tum stor skärm med upplösningen 1920 x 1200 (dataupplösningen för Full HD). Vidare erbjuder plattan en octa-core processor på 1,6 GHz med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne med plats för ett minneskort, den bakre kameran har en upplösning på 8 megapixlar, medan den främre kameran istället har en upplösning på 2 megapixlar, plattan har ett inbyggt 7300 mAh batteri och stödjer 4G från start.
Man kommer också få Android 6.0 från start.

Den stora höjdpunkten med plattan är pennan som man hittar i ett litet fack på undersidan av enheten. Pennan är likadan som den vi också hittar i Galaxy Note 7. Vilket betyder att den är 0,7 mm tunn och ger en riktigt "cool" upplevelse att skriva med. Men den har också precis samma funktioner som Galaxy Note 7 erbjuder, ett exempel på detta är att man med hjälp av pennan kan översätta …

Så kollar du om din Samsung Galaxy Note 7 kan vara drabbad (bekräftat)

Samsung har under dagen gjort en sida där man kan fylla i IMEI - numret på sin Samsung Galaxy Note 7 för att se om telefonen sin är drabbad. Samtidigt meddelar en källa att över 70 enheter av Galaxy Note 7 blivit överhettade bara i USA. Betydligt fler enheter lär blivit överhettade då Samsung han släppa telefonen i totalt elva länder. Samsung rekommenderar att man så snabbt som möjligt beger sig till den butik man köpt telefonen för att lämna in den. Men om man inte har tillgång till att lämna in den direkt ska man stänga av den och dra ur den ur laddningen. Den som vill kolla sin Note 7a kan kolla här.Fler detaljer läcker ut om Xiaomi Mi 5S

Det har under gårdagen läckt ut fler detaljer om Xiaomis kommande flaggskepp Mi 5S. Detaljer som till viss del redan bekräftats under gårdagens inlägg. Av de uppgifter som nu släppts kommer telefonen få samma 5,15 tums skärm med Full HD -upplösning som Mi5 har, men det är ungefär där likheterna slutar mellan de två.

Som jag skrivit i tidigare inlägg så kommer Mi 5S få Qualcomms nyaste chippset Snapdragon 821 med hela 6 GB RAM och en 16 MP kamera med fyaxlad OIS. Men av tidigare bilder att döma kan det också hända att mobilen får dubbla kameror på baksidan. Med andra ord är det kameran och processorn som kommer stå i fokus hos Xiaomi Mi 5S. Den förväntas bli lanserad under hösten (september-oktober)

Källa

Så stora batterier har iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Mycket information om Apples två nya toppmodeller, iPhone 7 och iPhone 7 Plus har efter presentationen kommit fram, information som Apple själva inte vill ska komma fram. Nu har information om hur stora batterier Apples nya telefoner har fått. TENAA, som är källan i fallet, säger att iPhone 7 fått ett batteri på 1960 mAh, vilket är en ökning med 235 mAh. Apple säger själva att man ska kunna använda iPhone 7 "upp till två timmar mer än iPhone 6S", vilket jag knappast tror på av dessa siffror att döma.
Om vi istället tar en titt på iPhone 7 Plus batteri så har den fått en ökning med 150 mAh, vilket nu resulterar i ett batteri på 2900 mAh.


Källa

Googles nya telefoner blir bland de första med Snapdragon 821 (rykte)

Enligt en ny källa så kan det vara så att Googles nya telefoner, som sägs introduceras i oktober, kommer bli bland de första telefonerna som kommer få Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 821. Enligt källan så kommer telefonerna bli de första i Europa med chippet. I skrivande stund finns det en telefon som presenterats med chippet, Asus ZenFone 3 Deluxe, som inte planeras till att släppas i Europa.
Källa

HTC fortsätter att teasa upp för Desire 10 - telefonen kommer presenteras den 20e september

HTC har under kvällen skickat ut en teaservideo för företagets kommande telefon, Desire 10. I videon avslöjas det att telefonen kommer ha en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, något som kommer kunna kopplas till Google Pixel som också sägs ha fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. HTC avslöjar inget mer, men förmodligen publicerar man fler detaljer under de kommande dagarna.


Källa

De dubbla kamerorna i iPhone Plus-modeller blir exklusiva till 2018 (rykte)

När Apple brukar lansera två iPhones, en standard och en Plus-modell så brukar Plus-modellen alltid bjuda på något extra, denna gång råkade det vara att iPhone 7 Plus har dubbla kameror på baksidan, medan iPhone 7 har en enkel kamera.
Enligt flera källor så kommer Apple fortsätta med de dubbla kamerorna i bara Plus-modellerna till 2018, då man också ska integrera den dubbla kameran i standardmodellen. Uppgifterna anges vara att det ännu är för dyrt att sätta i de dubbla kamerorna i standardmodellen av iPhone 7, då det skulle spräcka Apples budget.
Källa

Det är senaste datumet för att lämna in din Samsung Galaxy Note 7 innan det är försent (bekräftat)

På senare tid har det varit många skriverier om Samsungs senaste flaggskepp som i vissa fall blivit så överhettad så att telefonen (Galaxy Note 7) exploderat. Detta har inte bara tagit hårt på Samsung och deras konsumenter, utan också mycket runt omkring, såsom att flygjättarna Norwegian och SAS (Scandinavian Airline Systems) förbjudit att ladda eller för den delen ha Galaxy Note 7 påslagen, då man är rädda för att telefonen kan ta eld.

Nu har mobiljätten gått ut med att man måste lämna tillbaka sina Galaxy Note 7 - telefoner innan den 30e september om man vill ha en utbytt telefon, och därmed kunna flyga med telefonen. Samsung har gått riktigt många miljoner bak på telefonen på grund av batteriet, med andra ord har Samsung gjort en riktigt dundertabbe på telefonen.


Källa

Så blir Xiaomi Mi 5S (rykte)

Jag har till och från i perioder skrivit om att Xiaomi kommer lansera en något uppdaterad version av flaggskeppet Mi5 senare i år. Nu har en ny källa dykt upp, som säger att Mi 5S kommer lanseras "någon gång i höst".
Enligt denna källa kommer Xiaomi Mi 5S erbjuda Snapdragon 821 istället för Snapdragon 820, 6 GB RAM istället för 4 GB RAM och 256 GB internminne som max istället för 128 GB som nuvarande Mi5 kan erbjuda.

Fler detaljer lär komma ut om någon Mi 5S lanseras i höst.

Källa

Nya rykten om Huawei Mate 9 - får tillverkarens egna Kirin 960 chipp

Det blev ingen ny Mate från Huawei under IFA. Nu inkommer nya rykten om att telefonen kommer presenteras någon gång i december.
Enligt ryktet kommer telefonen använda sig av ett nytt chipp från Huawei, en uppföljare till Kirin 955 (som sitter i P9 och P9 Plus) som sägs kallas för Kirin 960. Chippet sägs bygga på 16 nm-teknik och ha åtta stycken kärnor.
Samma rykte menar också på att telefonen kommer få dubbla 20 MP kameror på baksidan. Ena kameran med en färgsensor, och den andra kameran med en sensor som tar bilderna i svartvitt. Alltså blir det på samma sätt kameran kommer fungera i Mate 9 som hos P9 och Honor 8.
Källa

Så stor skärm får Samsung Galaxy S8 och S8 Edge (rykte)

Samsung har ännu inte hunnit få ut några Galaxy Note 7or i Sverige, tack vore det batteriproblem som telefonen råkat ut för. Men redan nu har det börjat spekulerats i hur Samsungs nästa flaggskepp, Galaxy S8 och S8 Edge kan komma att bli.

Enligt en källa så kommer båda telefoner ha Edge - skärmar, något som gör mig mycket tveksam till om Samsung verkligen kommer släppa två versioner av telefonen. Hur som helst säger källan att S8 kommer få en 5,1 tum stor skärm, medan Galaxy S8 Edge istället kommer få en 5,5 tum stor skärm. Det är ännu lång tid kvar till telefonen/telefonerna kommer att presenteras, så detta rykte bör tas med en nypa salt.
Källa

Garantin täcker inte om iPhone 7 blir fuktskadad

När Apple hade sitt event i onsdags var det många som blev förvånade över att iPhone 7 och iPhone 7 Plus är vattentåliga enligt standarden IP67, vilket innebär (tekniskt sätt) att mobilerna ska klara att ligga på en meter djupt vatten i 30 minuter utan att ta någon skada. Men nu framkommer det att Apple inte kommer ta emot några fuktskadade iPhone 7 och 7 Plus.
Apple har alltså valt att göra en Samsung, då Samsung gjorde precis lika dant med Galaxy S5. Skillnaden är dock att Galaxy S5 hade en jobbig lucka man behövde stänga igen för att ingen fukt skulle tränga sig in. Det medan iPhone 7 och 7 Plus inte har en enda lucka man behöver ha koll på.

Källa

Samsung Galaxy A3 (2017) dyker nu upp i GFXBench

Under gårdagen kunde jag rapportera om att den största modellen i Samsungs Galaxy A - serie dykt upp i GFXBench, Galaxy A7. Nu har den minsta medlemmen i Galaxy A - serien istället dykt upp i samma program. Precis som för Galaxy A7.
Enligt GFXBench kommer Galaxy A3 (2017) få en 4,7 tum stor skärm med HD- upplösning (1280 x 720 pixlar), ett octa-core chipp med 2 GB RAM, 8 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en bakre 13 MP kamera, en främre 8 MP kamera och Android 6.0.1 från start.

Källa

Apple lanserar ny version av iPhone 6S och 6S Plus (bekräftat)

I och med Apples event som man höll i onsdags så presenterade man inte bara helt nya iPhones, utan man har även "uppdaterat" iPhone 6S och 6S Plus. Det då man i fortsättningen kommer sälja telefonerna i en 128 GB version, eller en 32 GB version. Priset för 6S med 32 GB inbyggt minne kommer ligga på 6495 svenska kronor, medan modellen med 128 GB minne istället kommer kosta 7495 svenska kronor.

Om vi istället tar en titt på iPhone 6S Plus så kommer 32 GB modellen ligga på 7495 svenska kronor, medan modellen med 128 GB minne istället kostar 8495 svenska kronor. Alla modeller är tillgängliga för köp idag.
Källa