Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 25, 2016

Samsung: vi ska sälja 5 miljoner exemplar av Gear S3!

Samsung Sydkorea har under dagen meddelat ett mål när det gäller smartklockan Gear S3. Man har bestämt sig för att man ska sälja 5 miljoner exemplar av den nya smartklockan. Inom vilken tidsram har dock inte framgått. Man har bestämt sig för att höja målen på smarta klockor med 60%, vilket är en rejäl höjning.

Samsung Gear S3 är en klocka som kommer i två utföranden: Frontier med ett sportigare utseende & material, och Gear S3 Classic som mer är tänkt för den elegante då den har ett klassiskt utseende. I specifikationsspalten hittar vi bland annat en 1,3 tum stor skärm med 360 x 360 pixlars upplösning, vilket gör Gear S3 markant större än fjolårets Gear S2.

Källa

Xiaomi Mi Note 2 kommer i pastellfärger (rykte)

Enligt de senaste källorna så kommer kinesiska Xiaomi presentera sitt nya flaggskepp Mi Note 2 under ett event någon gång i november månad. Nu ser det ut som att bilder på telefonen läckt ut i förtid. Av bilden att döma kommer Mi Note 2 kommer i massa olika pastellfärger. Av bilden att döma kommer Mi Note 2 komma i minst sex olika färger. Jag misstänker att Xiaomi i alla fall gömmer undan en svart variant av telefonen, då alla telefoner idag brukar komma i en svart färg.
Källa

LG G6 kommer med platt OLED-skärm (rykte)

Enligt en rapport från ett företag i Sydkorea så ska LG först haft planer på att lansera kommande toppmodellen G6 med en böjd OLED-skärm, vilket skulle vara riktigt häftig, om det nu visar sig vara fallet. Däremot har samma rapport gått ut och sagt att G6 inte kommer få någon böjd skärm, utan en platt skärm med OLED-panel.

Källa

Vill du ha tidsplanerad laddning till din smartphone som standardfunktion? (undersökning)

De moderna smarta telefonerna har idag väldigt många funktion, tillräckligt många för att vi ska kalla telefonerna för "mini datorer". Man kan till exempel med hjälp av en smartphone styra belysningen i hemmet, man kan till och med styra TVn med många smartphones idag.

Men en funktion som många smartphones saknar (som standard) är stödet för schemalagd laddning. Nu är man van vid att man sätter telefonen på laddning på kvällen, och har ett fulladdat batteri på morgonen. Men faktum är att det inte alls är hälsosamt för batteriet att ladda så pass många timmar. Utan man skulle istället, enkelt med en inställning, kunna ställa in vilken tid batteriet skulle börja ladda, men också kunna ställa in till vilken procent batteriet skulle ladda. De lipo batterier som sitter i dagens smartphones mår inte bra av att laddas upp till 100%. Den enda tillverkare som har ovannämnda funktioner inbyggt i sina smartphones (från start) är Sony, men fler tillverkare tycker jag skulle införa funkt…

Samsung presenterar Galaxy A8

Samsung har under dagen presenterat mobilen Galaxy A8 i hemlandet Sydkorea. Efter en lång tid med diverse rykten har telefonen alltså blivit officiellt presenterad. Telefonen har fått en 5,7 tums stor skärm med Full HD-upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Om vi tar en titt på processorn så använder sig Galaxy A8 av samma processor som fjolårets flaggskepp Galaxy S6, det vill säga Exynos 7420. RAM-mängden är också densamma på 3 GB. Det interna minnet ligger istället på 32 GB.

Om vi går vidare i specifikationerna så ser vi också att Galaxy A8 använder sig av samma bakre kamera som Galaxy S6 använde sig av. Det vill säga att den har en upplösning på 16 megapixlar med ett bländaravtal på f/1.9.
Den främre kameran ligger istället på 8 megapixlar.

Om vi tar en titt på de övriga specifikationerna så kan det noteras att Galaxy A8 fått en fingeravtrycksläsare inbyggd i hemknappen, ett 3300 mAh batteri och Samsung mer användarvänliga Grace UI ovanpå Android 6.0.1.

Telefonen kommer …

Xiaomis nästa flaggskepp sägs lanseras någon gång i november (rykte)

Enligt det senaste ryktet så kommer Xiaomi lansera en ny flaggskeppstelefon någon gång gång i november månad. Källan nämner dock inga datum. Enligt tidigare källor så kommer telefonen, som sägs kallas Mi Note 2, få en 5,7 tums stor skärm med Quad HD-upplösning och versioner med 6/64 GB och 8/256 GB minne. Telefonen sägs också få en Snapdragon 821 processor.

Källa

Android Wear klockor får stöd för Google Play direkt på handleden

Google har under gårdagen meddelat att man kommer släppa den slutliga versionen av Android Wear, version 2.0, någon gång i början av 2017. Så med andra ord kommer det dröja ett bra tag tills Google slutar med sina beta-versioner av Wear 2.0. Som tur är så har Google inte stött på några problem i utvecklingen av Android Wear 2.0, utan man har istället kommit på ett tillägg. Man ska nämligen tillföra Google Play som en app i klockan, Google gör med andra ord allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att shoppa appar, filmer och musik.

Källa

Google Pixel XL dyker upp på bild - har stilrent utseende

Under dagen har en bild dykt upp som påstås föreställa Googles nästa flaggskepp Pixel XL i samarbete med HTC. Telefonen som vi ser på bilden är i färgen kolsvart, och när jag tar en snabb jämförelse mellan denna bild och tidigare påstådda bilder på Pixel XL så ser man tydligt att det är likadana telefoner.

Om vi tar en titt på telefonen så ser den ut att få ett väldigt stilrent utseende. Med det menar jag att det inte är mycket yttre på chassit som kan dra ner helhetsintrycket av telefonen. Av bilden att döma kommer Pixel XL inte ha en enda Google-logga, vilket är väldigt stilrent i sig. Pixel XL ser också ut att få antennerna synliga på telefonens baksida.

Källa

Jag testar Xiaomi Mi 5 - prestanda värd verenda krona

Xiaomi är en relativt okänd tillverkare i Sverige (än så länge), men man håller på att etablera sig på den svenska marknaden. Jag har fått den unika chansen till att testa företagets nuvarande toppmodell Mi 5, och som jag skrev i rubriken får man verkligen mycket telefon för pengarna, i denna recension kommer jag beskriva så tydligt jag bara kan om varför Xiaomi lyckats göra en riktigt prisvärd telefon med topprestanda. 
Då presenteras Huawei Mate 9 (bekräftat)

Jag har under de senaste dagarna rapporterat mycket påstådd information om Huaweis kommande phablet Mate 9. Telefonen från Huawei som förväntas få en 6 tum stor skärm och dubbla kameror med teknik från tyska Leica. Telefonen sägs också komma med Huaweis nya prestandachipp Kirin 960. Under kvällen har den kinesiska jätten gått ut med en teaserbild där två stycken kameralinser står i fokus. Eventet ska hålla rum den 3e november, och med 99,9% säkerhet så är det Mate 9 som Huawei kommer presentera.

Källa

Huawei Mate 9 kommer i olika versioner (rykte)

Det har på senare tid spekulerats en hel del om Huaweis kommande flaggskepp Mate 9. Nu har en ny källa påstådd ny information om Mate 9. Enligt källan så kommer telefonen nämligen komma i tre olika varianter. Basicmodellen ska enligt källan ha 64 GB inbyggt minne och 4 GB RAM. Enligt källan ska modellen komma i färgerna guld, silver/vit och grafitgrå.

Om vi går vidare till mittenmodellen så sägs den få 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne istället för 64 GB. Enligt källan ska dock telefonen komma i samma färger som 64 GB-modellen, men också i en brun och rosa färg. Källan säger också att 128 GB modellen kommer kosta motsvarande 4800 svenska kronor, medan modellen med 64 GB minne istället ska gå loss på motsvarande 4130 svenska kronor.

Men källan säger också att mobilen kommer i en variant med 256 GB inbyggt minne med 6 GB RAM. Dessvärre har jag inga påstådda prisuppgifter på den.

Det är ännu okänt när Huawei tänker presentera Mate 9, men min spontana tanke är att det inte alls kan vara s…

Xiaomi Mi 5S och Mi 5S Plus är omåtligt populära - trots att företaget inte släppt telefonerna för förhandsbokning

Xiaomi presenterade under gårdagen toppmodellerna Mi 5S och Mi 5S Plus, två telefoner med riktigt attraktivt pris till grymt bra prestanda. Xiaomi har ännu inte släppt telefonerna för kunder att förhandsboka, men man har gjort en sida där kunder kan anmäla sitt intresse genom att fylla i sin e-postadress.

Xiaomi har under gårdagen släppt siffrorna på hur många människor runt om i världen som fyllt i sin e-post. Man berättar att 3 miljoner människor registrerat sig via e-posten. Detta behöver inte betyda att alla 3 miljoner ska köpa telefonen, men man kan i alla fall räkna med att telefonerna kommer sälja bra.
Källa

Xperia X Performence ägare får stor nyhet i Sverige

Sony har under dagen meddelat att de som äger en Xperia X Performance gärna får hämta hem betaversionen av företagets tappning av Android 7.0 Nougat. Tyvärr så går det bara att hämta hem uppdateringar med Xperia X Performance, och alltså inte till någon annan telefon i Sonys X - serie. Det ska poängteras att uppdateringen är i betastadiet, vilket innebär att versionen kan var ostabil.

Källa

TCL presenterar flaggskeppet 950 och mellanklassarn 580

Under gårdagen har TCL presenterat två nya smartphones. En som riktar sig till de som vill ha riktigt bra prestanda, medan den andra modellen är av mellanklass-typ.

Om vi börjar med att ta en titt på TLC 950, som är den mest kraftfulla av de två. Telefonen erbjuder en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning tillsammans med en AMOLED-panel. Vidare erbjuder den chippet Snapdragon 820 med 4 GB RAM, 64 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, plats för dubbla SIM-kort, en bakre kamera på 21 megapixlar med bländaravtalet f/2.2, en främre kamera på 8 megapixlar med samma bländaravtal och Android 6.0 från start.

950 är endast 7 mm tunn (och ja, den har ett hörlursuttag), men TLC har ändå lyckats få in ett stort batteri på 3000 mAh, vilket är ett stort batteri i förhållande till tjockleken.
Man har också infört en knapp som sitter längst telefonens högra långsida. Denna knapp, används lik den som sitter i Huawei Honor 8, som en snabbfunktionsknapp till olika funktione…

Meizu presenterar ny version av flaggskeppet MX6

Meizu har under morgonen presenterat en ny version av företagets flaggskepp MX6. Den nya versionen ska ha fått 3 GB RAM istället för 4 GB, som den "vanliga" modellen har. Det inbyggda minnet är fortfarande på 32 GB. Specifikationerna är också identiska till modellen med 4 GB RAM. Det betyder att kunder får specifikationer så som en 5,5" skärm med Full HD-upplösning, chippet Halio X20, en bakre kamera på 12 MP och en främre kamera på 5 MP. Priset kommer hamna på motsvarande 2560 svenska kronor. Telefonen börjar säljas 1a oktober i hemlandet Kina.

Källa

Jag unboxar Xiaomi Mi5 och Mi Max

Jag har under dagen fått hem två telefoner från kinesiska Xiaomi. Dels har jag fått hem bjässen Mi Max, som kan stoltsera med en gigantisk 6,44 tums skärm. Den andra modellen jag fått hem är Xiaomis nuvarande flaggskepp (Mi 5S och Mi 5S Plus har ännu inte släppts). Så nedan följer en unboxing-video där jag går genom vad som ingår när man köper en Mi Max eller Mi5 hos Xiaomi.

Det ska noteras att jag fick med en amerikansk ström plugg till Mi5an, men Xiaomi meddelar att man skickar med en svensk strömplugg för dom som köper telefonen!  


Android 7.0 Nougat är på väg till OnePlus 3

En tillverkare som brukar skicka ut kraftigt försenade uppdateringar är OnePlus. Men nu kommer indikationer från företaget själv, att man håller på att arbeta på en uppdatering för toppmodellen "3". Det är ingen liten uppdatering, då man arbetar med 7.0 Nougat. Förhoppningsvis är OnePlus denna gång snabba med att skicka ut uppdateringen, hoppas jag på i alla fall.

Källa

LG Pay försenas

Precis som många Androidtillverkare (och Apple) så har LG kommit ut med en mobil betalningsmetod.Men har valt att kalla sin metod för LG Pay, och precis som man hör på namnet, ska man kunna lägga in ett flertal kort direkt i sin LG-mobil. LG meddelade tidigare att man planerade att släppa funktionen ihop med LG V20, men att fallet inte blev så då då de stötte på utvecklingsproblem.

Källa

Då får Motorola Moto Z och Moto Gen 4 Android 7.0 Nougat (bekräftat)

Motorolaägda Lenovo har under gårdagen gått ut med när man tänker börja uppdatera Moto Z och Moto Gen 4 till den allra senaste Androidversionen, 7.0 Nougat. Lenovo avslöjar att man kommer börja skicka ut uppdateringen under kvartal 4a i år. Det vill säga mellan oktober och december i år. När ett företag skriver som Lenovo gjort i detta fall, så brukar det innebära att det som ska ske sker under sista utlovade månad, men jag hoppas jag har fel!Källa

Jag testar Xiaomi Mi Band 2 - prisvärt aktivitetsarmband

Idag finns det egentligen två typer av smarta accessoarer att välja mellan, smarta klockor, eller den lite enklare (och oftast billigare) typen av smarta klockor, som man kallar för aktivitetsarmband. Aktivitetsarmband är en enklare typ av smart klocka, i alla fall i de flesta fallen. I detta test ska jag testa Xiaomis aktivitetsarmband Mi Band 2, som bland annat bjuder på en liten OLED-skärm.  Så ser Chromecast generation 3 ut (rykte)

Under gårdagen rapporterade jag om att Google kan komma att presentera en ny Chromecast med 4K stöd till TVn. Nu har den lilla pucken dykt upp i det vilda. Chromecast generation 3 (som den antagligen kommer kallas) påminner en hel del om generation 2 av pucken, då generation 3 har samma form som generation 2, och är formad till en puck.
Det som ser ut att bli den största skillnaden är att Google bytt ut den klassiska Chromecast-loggan mot ett mer "cleant" G.

Källa

Nya problem med Samsung Galaxy Note 7 upptäckta (bekräftat)

Samsung har i dagarna börjat skicka ut Galaxy Note 7 till kunder som fått vänta en olidligt lång tid. Däremot kommer det in rapporter om att nya problem dykt upp istället. Enligt den källa jag läst ska kunderna ha klagat på att telefonen blir hemskt varm vid "normal" användning (Facebook, webbsurf etc). Men kunderna har också rapporterat att telefonen drar ut väldigt mycket ström i samband med att den blir så varm.
Jag hoppas att problemet är mjukvarurelaterat, och att kunder inte ska behöva byta in sina telefoner egen, alternativt att väntan blir ännu längre för oss i Sverige.

Källa

Xiaomi presenterar Mi 5S och Mi 5S Plus

Xiaomi har under dagen presenterat två nya flaggskepp i form av Mi 5S och Mi 5S Plus, två telefoner som ställer sig till den övre skaran smartphones.

Om vi börjar med att gå genom specifikationerna för Mi 5S så har luren fått en 5,15 tum stor skärm med Full HD-upplösning tillsammans med en IPS panel som ska klara av att visa upp till 600 nits. Vidare har Mi 5S fått Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 821 tillsammans med antingen 3 eller 4 GB RAM med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne.

Telefonen är konstruerad i en aluminiumkonstruktion som löper längst med telefonens baksida och kanter. Den kommer finnas tillgänglig i färgerna rosa guld, guld eller svart. Precis som tidigare rykten sa så har telefonen fått Qualcomms nya fingeravtrycksläsare, som ska ha förhöjd säkerhet men ändå en snabbare upplåsning.

På baksidan hittar vi en enkel kamera på 12 megapixlar med en f/2.0 bländare, om vi istället tar en titt på telefonens framsida, så sitter det också en kamera där, som tar bilder…

Google Pixel visar upp sig för kameran på nytt (rykte)

Jag har under de gångna veckorna rapporterat om att flertalet källor påträffat en av Googles nästkommande telefon, Google Pixel. Nu har telefonen dykt upp på nytt, och troligtvis kan det vara eventuella produktbilder för telefonen.
Det som visas på bilden är telefonens baksida, och om vi tar en titt på telefonens baksida så är det en sak som sticker ut enligt mig. Det ser nämligen ut att sitta en knapp placerad under kameran, antingen ihop med en fingeravtrycksläsare eller ensam.

Källa

Alcatel presenterar Pixi 4 - kan användas som Power Bank

Franska Alcatel har under morgonen presenterat en ny mellanklass-smartphone i form av Pixi 4. Pixi 4 erbjuder en 5,5 tum stor skärm med HD-upplösning (1280 x 720 pixlar), 8 GB inbyggt minne (med plats för minneskort), 1 GB RAM, en bakre 13 MP kamera, en främre 5 MP kamera, båda kameror erbjuder dessutom en LED-blixt. Den stora nyheten med telefonen är dock att den kan agera Power Bank åt produkter som behöver laddas, då Pixi 4 har ett inbyggt 5000 mAh batteri. Telefonen kör Android 6.0 från start.
Prisuppgifter och lanseringsdatum är ännu okänt.

Källa

Google Pixel dyker upp i det vilda (rykte)

Nu är det nästintill dagligen det kommer upp rykten om Googles två kommande telefoner Pixel och Pixel XL. Men det är ändå Pixel jag fått mest information om, så även i denna läcka. En enhet som påstås föreställa Pixel har nämligen påträffats på nätet. Precis som jag rapporterat om tidigare så tycker jag att telefonen har en väldigt stilren framsida.

Jag är dock inte nöjd med hur Google ser ut att utnyttja ytorna runt om skärmen, då det ser ut att bli ovanligt mycket "döytor" runt skärmen. En annan sak jag känner mig besviken över är att Pixel knappast lär få något stereoljud, då den bara har en telefonhögtalare placerad på framsidan.
Den 4e oktober smäller det, och vi får då veta allt om Googles nyheter!

Källa

Xiaomi presenterar tre telefoner under morgondagens event (rykte)

Under kvällen har en tredje (okänd) enhet från Xiaomi påträffats. Jag kan bekräfta att telefonen varken är Mi 5S eller Mi 5S Plus, då dessa två telefoner påträffades tidigare idag på bild. Det som bekräftar att det inte är de två telefonerna som visades på bild tidigare idag är att denna telefon har en hemknapp som är rektangulär, att jämföra med Mi 5S och Mi 5S.

Men vad kan denna mystiska telefon vara då? Jo, jag tror att Xiaomi kommer presentera en uppgraderad version av Mi5 av denna. Jag tror nämligen att telefonen som visas på bilden kommer ha identiska specifikationer till Mi 5S, men istället för att ha dubbla kameror på baksidan, så kommer den ha en enkel kamera. Men det är bara rena specifikationer från min sida, så om ni har några andra idéer så får ni gärna skriva en kommentar!

Källa

Denna fingeravtrycksläsare kommer Xiaomi Mi 5S använda sig av (bekräftat)

Under morgondagen förväntas Xiaomi visa upp sin nya flaggskeppstelefon Mi 5S. Nu har det kommit fram vilken typ av fingeravtrycksläsare telefonen kommer använda sig av. Som jag tidigare skrivit så ryktades det om att telefonen skulle använda sig av Qualcomms nya lösning,  som bland annat går genom material så som metall och glas. Det har nu också bekräftats att Mi 5S kommer använda sig av Qualcomms lösning av fingeravtrycksläsare, vilket jag tror kommer bli riktigt bra. 
Källa

Samsung Galaxy C9 dyker upp i GeekBench - har kraftfull prestanda

Under morgonen har en enhet med modellnamn Samsung SM-C9000 dykt upp i benchmarkprogrammet GeekBench. Enheten förmodas bli Samsungs nya Galaxy C9, något som låter högst troligt på modellnamnet. Det som dock får C9 att sticka ut är att den listas ha hela 6 GB RAM, detta tillsammans med mellanklass-processorn Snapdragon 652. Det är ännu oklart när Galaxy C9 kan tänkas bli presenterad.

Källa

Samsung presenterar snart bjässen Galaxy A9 (rykte)

Enligt en ny källa så är Samsung i farten med att tillverka en ny bjässe med namn Galaxy A9. Telefonen sägs få specifikationer så som en 6 tum stor skärm med Full HD-upplösning, chippet Snapdragon 652 med 3 GB RAM, ett massivt 4000 mAh batteri, 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en bakre kamera på 13 megapixlar och en främre kamera på 8 megapixlar.

Källa

Specifikationerna för Xiaomi Mi 5S läcker ut på nätet

Under gårdagen kom den första testbilden som var tagen med Xiaomi Mi 5S ut på nätet. Bilden var inte från en så kallad läcka, utan direkt från Xiaomis VD. Dagens nyhet om Mi 5S är dock en ren läcka, som avslöjar de flesta specifikationerna hos kommande Mi 5S.
Av bilden att döma kommer Mi 5S alltså få Snapdragon 821 med tillhörande 6 GB LPDDR4 RAM, hela 256 GB inbyggt minne (där 214 GB är ledigt från start)

Telefonen ser ut att köra Android 6.0.1 från start, något som förvånar mig, då Android 7.0 Nougat släpps till telefoner så som LG V20 och Googles Nexus-serie. Men förhoppningsvis kommer Xiaomi uppdatera Mi 5S inom snar framtid till Android 7.0 Nougat. Vi får inte heller glömma att Mi 5S listas få dubbla kameror på baksidan, båda på 12 megapixlar.

På tisdag vet vi med all säkerhet vad Xiaomi presenterar.

Källa

Google presenterar Chromecast med 4K stöd under I/O (rykte)

Den 4e oktober håller sökjätten Google sitt I/O event, där man förväntas (inte minst!) visa upp två nya telefoner. Men enligt flertalet källor så kommer Google också visa upp tillbehör till mobilerna. Ett av dessa tillbehör sägs bli en ny Chromecast. Men till skillnad från fjolårets puck, sägs den nya Chromecasten kunna visa material i 4K, en funktion jag hört att många kunder vill ha.

Enligt källorna kommer priset hamna på motsvarande 700 svenska kronor, vilken är en rejäl höjning mot föregående Chromecasts, men 4K-stödet gör att den kommer bli lite dyrare. Jag hoppas dock att Google också släpper en billigare version utan 4K-stöd, för att priset ska kunna pressas.

Källa

Bilder läcker ut på Xiaomi Mi 5S i förtid

Under morgondagen kommer Xiaomi hålla ett event där man förväntas visa upp sin nya flaggskeppstelefon Mi 5S. Men under morgonen har ett gäng skarpa bilder läckt ut på telefonerna. Den allra största skillnaden mot föregångaren Mi5 är att Mi 5S ser ut att få dubbla kameror på baksidan. Om man istället tar en titt på telefonens framsida, så ser vi att den rektangulära knappen byts ut mot en oval knapp istället. Med allra största sannolikhet har fingeravtrycksläsaren alltså blivit något bättre.
Källa

Xiaomi Redmi Note 3 Pro - batteritid

Allt fler smartphones bli tunnare, och därmed får tillverkarna lov att sätta in mindre batterier i deras smartphones, en sak som gör att flera telefoner idag knappt härdar ut en hel arbetsdag. Xiaomi har däremot gått mot strömmen med sin Redmi Note 3 Pro, då man gjort telefonen något tjockare än många andras, men å andra sidan fått in ett större batteri. Den riktigt stora höjdpunkten med Note 3 Pro är just batteriet, så detta inlägg kommer handla om just det. 


Xiaomi teaser upp inför Mi 5S - visar upp bild tagen med telefonen

Xiaomis VD, Lei Jun, har under gårdagen släppt en bild över nätet som visar på kommande Mi 5S fotokvalitet. Bilden som han tagit är riktigt fin, då detaljrikedomen är mycket hög. Utöver bilden säger också en källa att dem fått tag på prisuppgifter för telefonen. Enligt källan kommer Mi 5S kosta motsvarande 2280 svenska kronor, och då får kunder hårdvara i form av Snapdragon 821, 6 GB RAM och dubbla kameror.

Men källan säger också att att Xiaomi kommer släppa en större variant av telefonen, kallad Mi 5S Plus. Enligt källan kommer den få en Quad HD-upplöst skärm istället för en Full HD-upplöst skärm, en större 5,7 tums skärm och 256 GB inbyggt minne. Priset sägs istället ligga på motsvarande 3500 svenska kronor.
Källa

Dessa Xperia-modeller får Android Nougat (V.7.0)

Under gårdagen har Sony av misstag av misstag skickat ut en lista på vilka Xperia-modeller från företaget som kommer få möjlighet till att uppdateras till den senaste Androidversionen, version 7.0 Nougat.
De modeller som kommer få uppdateringen kommer vara följande produkter från Sony Mobile:

Xperia Z5 Compact.Xperia Z5.Xperia Z5 Premium. Xperia X. Xperia X Performance.  Xperia XZ-Xperia X Compact. Xperia XA. Xperia XA Ultra. Xperia Z4 Tablet.Xperia Z3+. Sony avslöjar vidare att X Performance och XZ kommer få uppdateringen någon gång i oktober, Xperia X och X Compact någon gång i november, Z5 Serien, Z3+ och Z4 Tablet till någon gång i december, och XA och XA Ultra till någon gång "tidigt 2017", alltså någon gång i januari.

Källa

Xiaomi Redmi Note 3 Pro - riktigt mycket telefon för pengarna

Det är sällan jag sätter tänderna och testar en mellanklassmobil, men så fick jag chansen av Xiaomi och tänkte, varför inte? I detta test ska jag skriva en så detaljerad bakskrivning av hur jag upplever telefonen jag bara kan. Vad är dess nackdelar? Vad är fördelarna? Vad kan förbättras? Frågorna är många och jag ska försöka besvara dem i detta test.