Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 2, 2016

HTC Bolt kommer till Europa (rykte)

Jag skrev för ett antal veckor sedan om att HTC antagligen har planer på att lansera en smartphone med namn Bolt. Jag skrev i den artikeln om att HTC Bolt troligtvis endast skulle lanseras i Amerika. Nu träder en ny källa fram som säger att HTC Bolt också kommer lanseras globalt runt om i världen. Källan säger att HTC Bolt ska komma till Europa, däremot anges inga länder i Europa.
När telefonen kan tänkas presenteras är ännu oklart.

Källa

Google Pixel & Pixel XL är inte renodlade telefoner från Google

Många, inklusive mig själv, har säkert undrat huruvida Pixel & Pixel XL verkligen är Googles egna telefoner. Nu kan jag avslöja att Pixel & Pixel XL inte är renodlade telefoner från Google. Det mesta har sökjätten fixat med själva i telefonen, men en sak har man tagit hjälp av HTC med. HTC har nämligen designat telefonernas konstruktioner. Något som förvånar mig är att inte en HTC-logga finns med på mobilerna, utan endast Googles egna logga finns med.


Är det här Xiaomi Mi 6?

Xiaomi släppte väldigt nyligen uppföljaren till Mi 5, Mi 5S för bara några veckor sedan. Men redan nu har en telefon som sägs bli uppföljaren till Mi 5S påträffats på nätet. Telefonen säger källan kommer heta Mi 6.
Av bilden att döma kommer Mi 6 påminna mycket om iPhone 5/5s, då den ser ut att få en baksida som har glas högst upp, respektive längst ner på enhetens baksida. Mi 6 ser också ut att bli bättre utformad för handen än vad Mi 5 /5S är.

Källa

Kodak visar upp ny smartphone 20e oktober - har stort fokus på kamerafunktioner

Kodak är en tillverkare som inte är särskilt kända för att tillverka smartphones, då man än så länge har en mellanklass-telefon att erbjuda ute på marknaden, men man är desto mer kända inom kamerabranschen, då man är en stor kameratillverkare. Kodak har under gårdagen skickat ut en inbjudan till ett event som man kommer hålla den 20e oktober. På bilden syns det att det är en smartphone som tillverkaren kommer visa upp. Desto mer intressant är att en knapp fått mest fokus i bilden. Jag misstänker att det är en kameraknapp som fått fokusen på bilden. Det kommer inte heller som en större överraskning om Kodaks nästa smartphone kommer ha extra stort fokus på kameran!


Samsung Galaxy S8 får ingen fysisk hemknapp (rykte)

Om man ska tro den källa som jag tidigare rapporterat om, så kommer Samsung presentera Galaxy S8 redan i januari nästa år. Under kvällen har de första påstådda specifikationerna för enheten (eller enheterna) dykt upp. Enligt en anonym källa så kommer Galaxy S8 inte ha någon fysisk hemknapp, istället ska skärmen ta upp dess yta. Qualcomm presenterade för en tid tillbaka sedan en ny typ av fingeravtrycksläsare som bland annat ska gå genom glas, och jag antar att Samsung kommer använda sig av Qualcomms lösning, om nu ryktet visar sig stämma!

Källa

Stor nyhet för HTC 10 påträffas!

Strax efter att jag rapporterade om att Samsung Galaxy S7 påträffats med Android 7.0 Nougat så ser det ut som att HTC 10 också kan vara nära en uppdatering. Telefonen har nämligen påträffas i benchmarkprogrammet GFXBench. Av skärmdumpen att döma så håller HTC alltså på att testa Nougat på sitt senaste flaggskepp. Man gick för en tid tillbaka sedan ut med att man skulle ha som mål att försöka uppdatera 10 innan årsskiftet, ett mål som ser ut att uppfyllas.

Källa

OnePlus VD "teasar" inför Android 7.0 Nougat till toppmodellen "3"

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så håller OnePlus på att arbeta på Androidversion 7.0 (Nougat) till företagets senaste flaggskepp "3". Nu har företagets VD publicerat en bild där han visar upp den klassiska N:et (som står för Nougat) körandes på en OnePlus 3. I och med att VD:n publicerat bilden, så borde det betyda att Android 7.0 Nougat står runt hörnet för OnePlus 3. En sak som skulle bli en positiv överraskning.
Källa

Sony lanserar Xperia XZ i ny färg

Sony har under morgonen lanserat flaggskeppet Xperia XZ i en ny färg. Färgen väljer Sony att kalla för "Deep Pink", vilket som ni förstår är en rosa variant på Xperia XZ. "Deep Pink" - färgen påminner en hel del om en färg som Apple kallar för rosa guld, skillnaden är dock att "Deep Pink" är riktigt rosa, till skillnad från rosa guld-färgen som är mer bronsfärgad. I dagsläget ser det ut som att den nya färgen endast kommer till Amerika.

Källa

Jag unboxar Xiaomi Mi Quantie in-ear hörlurarna

Jag har under dagen fått hem ett par Xiaomi Mi Quantie hörlurar, vilket är ett par in-ear hörlurar som ska låta otroligt bra. I videon tar jag och går genom vad som ingår när du köper hörlurarna från Xiaomi. Jag hoppas på att kunna publicera det fullständiga testet av hörlurarna någon gång denna vecka! Tills dess, håll ut! 

"Säker" Samsung Galaxy Note 7 fattade eld - på flygplan

Det var när en resenär skulle resa med Southwest Airlines Boeing 737-800 som den otäcka händelsen inträffade. Planet skulle precis till att taxa ut på startbanan när resenärens Galaxy Note 7 helt sonika fattar eld. Planet stod som tur var fortfarande stilla vid gaten, vilket innebar att passagerarna kunde evakueras.

Det som dock är riktigt skrämmande är att Galaxy Note 7 fortfarande kan fatta eld, trots att det var en utbytt Note 7 som skulle vara "säker", så var den visst inte säker. Med alla dessa problem som Galaxy Note 7 drabbats av så tror jag i alla fall inte att telefonen kommer släppas innan årsskiftet i Sverige, och oavsett vad Samsung säger verkar realisen förskjutas hela tiden.

Källa

Lenovo publicerar lista på Moto-enheter som får Android 7.0 Nougat

Lenovo har under gårdagen gått ut med vilka mobiler företaget kommer uppdatera till Android 7.0 Nougat. Uppdateringen till 7.0 Nougat kommer bland annat föra med sig stödet för att ha två appar som kan stå sida vid sida. De telefoner som kommer få Android 7.0 Nougat från Lenovo är följande:

Moto ZMoto Z PlayMoto Z Force Moto X StyleMoto X Play Moto X ForceMoto G (4e generationen) Moto G Plus (4e generationen) Moto G Play (4e generationen) Nexus 6  Som ni ser är det en hel radda telefoner som Lenovo kommer att uppdatera till Android 7.0 Nougat. Företaget är dock noga med att poängtera att den nya Moto G-serien och Moto Z-serien är första prioritet, och att de ska börja uppdateras under kvartal 4.
Källa


Oppo R9S påträffas på bild - har slimmad design

Jag har ett antal gånger rapporterat om att kinesiska Oppo kan ha en ny telefon att visa upp inom snar framtid. Under gårdagen har telefonen fångats på bild, då både fram-och baksidan fångats på bilden. Av bilden att döma kommer R9S vara väldigt tunn, men också rundad på kanterna, för att mobilen ska ligga på bra som möjligt i handen.

Om vi går vidare till specifikationer som nämnts av tidigare källor, så sägs det det att R9S ska få en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning och chippet Snapdragon 625 med 4 GB RAM.
Det är ännu oklart när telefonen förväntas bli lanserad, men enligt de senaste källorna så är det någon gång denna månad.
Källa

Google Pixel och Pixel XL är IP53-klassade (bekräftat)

Likt vad Apple gjorde när man presenterade iPhone 7 & 7 Plus tog inte heller Google upp de saker där Pixel & Pixel XL ligger bakom vissa konkurrenter. Men under morgondagen har det bekräftats att Googles två nya telefoner är IP53-klassade. Det innebär att mobilerna bland annat ska klara av att vara ute i regnet, men IP-klassningen innebär att mobilerna endast tål stänk, och inte att sänkas ner i vattnet, likt Sony Xperia XZ eller Samsung Galaxy S7/S7 Edge.
Källa

Varför saknar Pixel & Pixel XL så många extrafunktioner?

Igår presenterade Google sina egna telefoner Pixel och Pixel XL. Två telefoner som enligt mig, inte tar några extra risker, då det är ont om extrafunktioner som dem kan erbjuda. Funktioner så som IP-klassning, trådlös laddning och OIS för kameran saknas i Pixel-telefonerna, vilket jag personligen tycker är väldigt synd.

Jag tror att Google varit så snåla med extrafunktioner med flit. Det då man vill att användare av telefonerna ska uppleva så lite problem som möjligt, vilken är en smart tanke enligt mig. Men varför Google gör ni halva telefonernas baksidor i glas om ni inte ska intrigera någon trådlös laddning? Det är en fråga som jag ställt mig många gånger under dessa timmar som gått efter presentationen. Tycker ni att Google gjort rätt i att inte införa många extrafunktioner? Lämna gärna en kommentar!

Så stort batteri får vikbara Samsung SM-W2017

Jag har under en tid rapporterat om att Samsung med allra största sannolikhet planerar att släppa en uppföljare till företagets vikmobil Galaxy Folder. Den nya varianten sägs få det lägliga namnet Folder 2, då det är den andra versionen av mobilen. Nu har det också framkommit av en skärmdump, att Folder 2 kommer få ett 2300 mAh stort batteri. Jag tror att det kommer ge telefonen minst två dagars batteritid, då telefonen sägs få en 4,2 tum stor skärm. 


Källa

Samsung Galaxy S7 påtrräffas med Android 7.0 Nougat

Samsung Galaxy S7 och S7 Edge har vid detta lag funnits ute på marknaden. Till skillnad från företagets senaste telefon, Galaxy Note 7, har inte Galaxy S7-telefonerna behövts återkallas. Nu ser det ut som att en riktigt smaskig nyhet kan vara på väg till Galaxy S7-enheter. Det är nämligen så att Samsung Galaxy S7 upptäcks med Android 7.0 Nougat installerat. När Samsung väljer att skicka ut uppdateringen till allmänheten återstår dock att se.

Källa

Google presenterar Chromecast Ultra - kan visa material i 4K

Google har inte bara presenterat två nya telefoner under kvällens gång, utan man har även presenterat tredje generationens Chromecast som man väljer kalla för Chromecast Ultra. Den nya pucken ska alltså kunna visa upp 4K - material, vilket kommer vara grymt uppskattat av många, då många Smart TV - apparater  har stöd för att visa 4K. Chromecast Ultra ska också vara upp till 1,8 gånger snabbare än tidigare Chromecast.

Tjänster så som YouTube, Netflix och Google Play Movies ska få stöd för 4K nästa månad enligt Google. Priset kommer hamna på 69 dollar och ska komma lagom till nästa månad meddelar Google.

Källa

Google presenterar Pixel och Pixel XL

Google har under kvällen introducerat två nya medlemmar i form av mobiltelefonerna Pixel och Pixel XL. Båda telefonerna är gjorda av Google i samarbete med HTC som varit med och designat telefonerna.  

Om vi börjar med Google Pixel så har telefonen fått en 5,2 tum stor skärm med upplösningen 1080 x 1920 pixlar tillsammans med en AMOLED panel, Qualcomms nyaste chipp Snapdragon 821 med endast 4 GB LPDDR4 RAM, 32 eller 128 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en bakre kamera på baksidan med upplösningen 12 megapixlar (samma som i Nexus 5X och 6P), ett 2770 mAh batteri, en bakre 8 MP kamera, en fingeravtrycksläsare och en ny Androidversion kallad Android 7.1, som enligt Google ska ha "förbättrat snabbheten från Android 7.0".

Om vi tar en titt på Pixel XL så är det i princip samma telefon, förutom att den har en större 5,5" skärm med Quad HD-upplösning och ett 3490 mAh stort batteri. Andra specifikationer är identiska till Pixel.
En intressant detalj är att Google väl…

Meizu Pro 6S lanseras sent i oktober (rykte)

Enligt en ny källa så kommer Mezu relativt snart visa upp en uppföljare till företagets nuvarande toppmodell Pro 6. Skillnaden mellan Pro 6 och Pro 6S sägs vara att 6S-modellen ska ha fått en uppdaterad processor, Helio P20 istället för Helio X25. Enligt källan så kommer Meizu visa upp telefonen "i slutet på oktober" och lansera telefonen i början på 2017.

Källa

Samsung meddelar: Galaxy Note 7 snart på den svenska marknaden!

Samsung har det minsann inte haft det lätt den senaste tiden med alla problem som dykt upp på företagets senaste flaggskepp Galaxy Note 7. Nu har Samsung gått ut och sagt att Galaxy Note 7 "kommer finnas tillgänglig inom några veckor". Jag tror att Galaxy Note 7 kommer bli tillgänglig i Sverige till någon gång i början på november.

Källa

Google Pixel och Pixel XL kommer finnas att tillgå i blått (bekräftat)

Ikväll klockan 18:00 startat Google sitt event där man förväntas visa upp en rad nya produkter. Speciellt för detta år sägs bli att Google både gjort produkternas hårdvara och mjukvara. Speciellt spännande lär det dock inte bli, då väldigt mycket infdormation redan läckt ut om telefonerna. Nu har det också bekräftats av misstag att båda mobiler kommer komma i en blå färg. Det ser ut som att baksidan kommer blå blå, medan framsidan istället blir vit.


Källa

Jag testar Xiaomi Mi Max - en bra phablet

Jag har fått en unik chans i att få testa Xiaomis bjässe Mi Max - en telefon med gigantisk 6,44" skärm. I denna recension kommer ni kunna läsa om telefonens inre till det yttre, men framförallt, är telefonen för stor för att användas i vardagen? 
Butik råkar avslöja Google Pixel och Pixel XLs specifikationer - här är allt du bör veta om telefonerna!

Den engelska butikskedjan Carphone Wearhouse har under dagen råkat publicera information om Google Pixel och Pixel XL i förväg. Det ska först nämnas att Google detta år väljer att satsa på telefonerna, och de har med andra ord inget samarbete med andra tillverkare som man haft tidigare år.

Om vi börjar med specifikationerna för Pixel så är det den minsta av de två telefonerna. Telefonen sägs få en 5 tum stor skärm med Full HD-upplösning. Som många vet så tycker jag Full HD-upplösning duger gott och väl för dagens smartphones, då de både är vänligare mot processorn och batteriet.

Om vi går vidare till processorn så hittar vi Qualcomms nyaste chipp Snapdragon 821 klockad till 2,15 GHz. Båda telefoner kommer också få 4 GB RAM. Jag tycker personligen det är synd att Google inte väljer att sätta in 6 GB RAM, då fler och fler tillverkare börjat sätta in 6 GB RAM. Det interna minnet kommer ligga på antingen 32 eller 128 GB, då man själv får välja minnesmängd!

Om vi går över till kameran så …

Är det här framtidens telefon från HTC?

En sak som flera smartphones har gemensamt idag är alla har stora ramar runtomkring skärmen. Något som gör att telefonerna ofta är mycket större än vad de skulle kunna vara.
Nu har en konceptbild på en telefon från HTC med beteckningen "Ocean" läckt ut på nätet. Skillnaden på "Ocean" och dagens smartphones är att HTCs telefon ser ut bli utan ram på båda långsidor, något jag väljer att kalla framtidens smartphone.

Om vi tar en titt på telefonens baksida så ser vi att det sitter dubbla kameror placerade uppe i det vänstra hörnet. Det är dock högst oklart om HTC kommer lansera någon "Ocean" telefon, då detta bara är en prototypbild.

Källa

Xiaomi Mi Note 2 får häftig funktion (bekräftat)

Xiaomi Mi Note 2 är en ny high-end telefon från kinesiska Xiaomi, som sägs lanseras om cirka en månad, alltså någon gång i november-månad. Men redan nu har Xiaomi skickat ut en teaserbild för telefonen. Bilden visar att Mi Note 2 kommer få dubbla kameror på baksidan - precis som Mi 5S Plus. Antagligen kommer dessa kameror fungera likadant som de gör på Mi 5S Plus, vilket betyder att ena kameran fotar i färg, medan den andra i svartvitt.

Källa

Skal till Google Pixel XL dyker upp - visar telefonens baksida

Under morgondagen håller Google ett event där man förväntas visa upp 5,5 tumaren Pixel XL. Nu ser det ut som att den stora skaltillverkaren Spigen råkat sätta ut ett skal till telefonen i förtid. Som jag nämnt tidigare, så har telefonen en del glas på baksidan, som är tänkt för diverse antenner och annat. Jag tror inte telefonen kommer ha någon fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, utan på framsidan. Det vi ser på baksidan tror jag istället är en snabbkommando-knapp. För första gången får vi även se att Google/HTC placerar powerknappen ovanför volymknapparna, vilket jag tror kommer vara ett smart drag. Imorgon vet vi säkert vad Google har att presentera.

Källa

Jag kollar in Samsung Galaxy Studio i Mall of Scandinavia

I början på september öppnade Samsung ett Show Room där man visar upp sina allra senaste Galaxy-produkter. Ett bra imitativ tycker jag. Det speciellt, då Samsung har ett antal Galaxy Note 7 telefoner som man kan leka runt med. Dessutom kan man testa på saker såsom VR. Men stjärnan i rummet är Galaxy Note 7 som Samsung demonstrerar med stolthet för mig. Man har stationer såsom en där man kan testa Galaxy Note 7 i vattnet.

Den häftigaste stationen tycker jag ändå är den som man placerat i mitten på montern. Där har man nämligen satt upp en stor skärm, där personalen demonstrerar alla funktioner som Galaxy Note 7 erbjuder, som till exempel HDR-skärmen, som Galaxy Note 7 är ensam om att erbjuda idag.
Galaxy Note 7 kan man kolla på i samtliga färger (silver, blått och svart) och det är ju bra, om man har beslutsångest för vilken färg man ska välja.

Jag som teknikkunnig känner att personalen på Galaxy Studio har bra koll på produkterna som de demonstrerar (även fast det kan bli fel ibland).…

Operatör råkar avslöja Google Pixel och Pixel XL - har identisk design

Google ska i övermorgon hålla ett event då man förväntas visa upp mobilerna Pixel och Pixel XL. Men redan nu ser det ut som att en Kanadensisk operatör råkat lista båda telefoner lite för tidigt. Man listar den vita versionen av Pixel och den svarta versionen av Pixel XL. Det som förvånar mig är att båda telefoner ser väldigt lika ut, förutom att storleken skiljer, då Pixel förmodas få en 5,2 tum stor skärm, medan Pixel XL förväntas få en 5,5 tum stor skärm. Inga specifikationer avslöjas.


Källa

Har Nokia en Androidtelefon att visa upp?

En ny, mystisk enhet från finländska Nokia har under dagen dykt upp i benchmarkprogrammet GeekBench 4. Enheten listas bland annat få Android 7.0 Nougat från start, men också komma med 3 GB RAM. Enheten listas med modellnamnet D1C. Eftersom telefonen kommer med Android 7.0 från start, så tror jag att den är långt från lansering. Ska Nokia komma komma upp bland övriga mobiltillverkare igen? Lämna gärna en kommentar!

Källa

Lenovo: såhär enkelt är det att sätta på en MotoMod

Lenovo har under gårdagen släppt en video som visar på hur enkelt det är att byta moduler på en Moto Z, Moto Z Play eller Moto Z Force. Det enda man behöver göra är att "klicka" dit modulerna på telefonernas baksidor, vilket är en mycket smart lösning. Allting går väldigt snabbt & smidigt, dessutom behövs ingen omstart av någon av telefonerna.
En annan tillverkare som givit sig in i modul-striden har varit LG med sin G5. Skillnaden är dock att man måste ta ur batteriet ur LG G5 för att byta modul, och därav måste hela telefonen startas om. Här nedan ser ni videon som Lenovo publicerade under gårdagen:

Källa