Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 20, 2016

Samsung Galaxy C7 Pro påträffas på nätet

Enligt många källor så kommer Samsung presentera en ny mellanklassmobil vid namn Galaxy C7 Pro. Nu har telefonens prestanda påträffas på nätet. 

Av bilderna att döma kommer Samsung Galaxy C7 Pro få en octa-core processor (troligtvis Snapdragon 625) med 4 GB RAM. Jag tror att Samsung kommer kalla telefonen för C7 Pro då prestandan ser ut att bli riktigt kraftfull för att sitta i en mellanklassmobil.

I övrigt sägs mobilen få en 5,7 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) och Android 6.0.1 Marshmallow förinstallerat. Samsung Galaxy C7 Pro sägs bli uppvisad någon gång i december. 


Källa

Om Mobilanyheter

Mobilanyheter är en sida jag drog igång i mars 2016. Min tanke när jag startade sidan var att jag skulle vara så oberoende som möjligt av de tillverkare som erbjöd mig produkter att testa. Mitt opartiska sinne har lönat sig då jag har tusentals besökare som kikar in på sidan varje månad!

Sidan drivs i nuläget endast av en person, nämligen mig, Rasmus Hellmyrs som är 16 år gammal och har ett genuint teknikintresse. Jag kommer att fortsätta driva sidan helt själv då jag tycker det fungerar mycket bra!
Dessa telefoner blir först ut med Snapdragon 835

Qualcomm presenterade för drygt en vecka sedan sitt nya värstingchipp Snapdragon 835. Redan nu har en källa uttalat sig om vilka telefoner som blir de första med Snapdragon 835 på marknaden!   

Enligt källan så kommer Samsung Galaxy S8 och Xiaomi Mi 6 bli de första telefonerna som får Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 835. Det förvånar mig inte att källan påstår att Samsung Galaxy S8 kommer få Snapdragon 835-chippet eftersom Samsung varit med och utvecklat chippet tillsammans med Qualcomm. Samsung har i Galaxy S6 och uppåt kört med sitt egna Exynos-chipp. Samsung Galaxy S8 är också en telefon vi redan fått höra en hel del rykten om.

Enligt källan så kommer Xiaomi Mi 6 också bli en av de första telefonerna som kommer med Qualcomm Snapdragon 835 chippet. Samsung Galaxy S8 sägs lanseras någon gång i februari 2017 och Xiaomi Mi 6 lär inte vara långt efter. Kanske är det Mi 6 man ska visa upp under MWC i Barcelona? Vad tror ni? Lämna gärna en kommentar!

Källa

iPhone 8 Plus blir modulär

Ryktena kring Apples nästa telefon, som sägs heta iPhone 8 och inte iPhone 7s (på grund av 10 års jubileum) har hittills duggat tätt. Trots att telefonen är tio månader bort så fortsätter rykten att trilla in. Den senaste källan menar till exempel att iPhone 8 Plus kommer få kameror som kan skapa 3D-effekter. 

Apple iPhone 7 Plus har redan två stycken kameror placerade på baksidan. Men dem samarbetar på ett annat sätt än vad de dubbla kamerorna i iPhone 8 Plus sägs göra. Den sekundära kameran iPhone 8 Plus sägs kunna skapa 3D-effekter tillsammans med den primära kameran på baksidan. Den sekundära kameran har istället som uppgift att ge iPhone 7 Plus extrazoom.
Än är det lång tid kvar att spekulera i hur iPhone 8 Plus kan komma att bli och detta rykte bör tas med en nypa salt.

Källa

Android 7.0 Nougat är nära till svenska exemplar av HTC 10

Jag har tidigare rapporterat om att HTC kommer bli bland den första tillverkaren att släppa en anpassad version av Android 7.0 Nougat. Mycket riktigt ser man också ut att bli tidig med att släppa Nougat då svenska ägare av HTC 10 snart kan uppgradera till 7.0 Nougat! 

HTC har under dagen börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till amerikanska 10-ägare. Uppdateringen har de som fått kunna hämta OTA (over-the-air), vilket innebär att man kunnat hämta hem den direkt i telefonen.

HTC har på senare tid fokuserat på att ta bort så många onödiga förinstallerade appar som möjligt. Man kommer även fortsätta på detta spår i Android 7.0 Nougat. Två nya funktioner som HTC 10 kommer få är att man nu ska kunna köra två appar sida vid sida och batterifunktionen Doze som konstant håller nere krävande bakgrundsprocesser i bakgrunden.

Förhoppningsvis når uppdateringen svenska exemplar av HTC 10 snart!  

Källa

Bra erbjudanden under Black Friday

Varje år infaller datumet 25e november, ett datum som innebär att det är Black Fiday. Som de allra flesta vet vid det här laget så sänker många butiker sina priser kraftigt under denna dag. Här kommer Mobilanyheters lista på teknikprylar som är rejält prispressade!

Smartphones Mobilanyheter handlar främst om smartphones. Därav kommer jag börja lista bra erbjudanden som har med smartphones att göra, både budget och mellansegment har fått en hel del prissänkning, men man kan också hitta några guldkorn i form av high-end telefoner om man letar runt. Här följer en lista på många prispressade smartphones: 
Huawei Honor 8 32 GB - 2225 kronor (endast idag fredag 25/11) 
Moto Z - 4990 kronor hos CDON (gäller hela helgen) 
Lenovo Moto G4 - 1666 kronor hos Webhallen (gäller hela helgen) 
Samsung Galaxy S7 Edge - 6490 kronor hos Elgiganten (gäller hela helgen) 
Huawei P9 Lite - 1990 kronor hos Telia  (gäller hela helgen)
Xperia XZ - 3990 kronor hos Tele2 (gäller hela helgen)  

Om vi istället tar en ti…

Nokia D1C dyker upp på nätet - kör Android 7.0.1 från start

Jag har tidigare rapporterat om att Nokia kommer släppa "återkomsttelefonen" under CES nästa år. Nu har en del specifikationer till D1C hamnat på nätet, och man kan bland annat se att D1C kommer köra med Android 7.0.1 Nougat från start. 

Av dagens bilder att döma kommer Nokias telefon komma med Android 7.0.1 Nougat från start. Gårdagens källa påstod att Nokia D1C skulle komma med bra prestanda i form av Snapdragon 820 tillsammans med 4 GB RAM. Men om man istället ska tro dagens källa så kommer D1C komma med 1 GB RAM med en dubbelkärnig processor från Qualcomm.

Källa

Jag testar Fitbit Alta - coolt aktivitetsarmband med OLED-skärm

En av dom mest spännande nyheterna som jag testat  från Fitbit är utan tvekan ett av tillverkarens senaste aktivitetsarmband, Alta, det då Alta lockar med en OLED-panel. Lever OLED-panelen upp till mina förväntningar? Hur är Alta som träningsredskap? Frågorna är många som ska besvaras! 


Designen och passformen  Fitbit Alta är ett smalt och lätt aktivitetsarmband som tar upp lite plats på handleden. Jag gillar verkligen hur Fitbit designat Alta, den är riktigt läcker! Ett av Fitbits största säljargument är att Fitbit lagt ner mycket jobb för att få till en snygg design på Alta, och man har verkligen lyckats.
Hela framsidan av Alta är en enda del. Fitbit har valt att placera ett lager glas över den övriga konstruktionen, något som gör att Alta sticker ut ur mängden aktivitetsarmband. Det då de flesta aktivitetsarmband brukar sitta ihop i ett stycke (unibody) eller vara skapade i plast. Fitbit Alta är inte byggd på någon av dessa två sätt, utan Fitbit har verkligen tänkt utanför boxen då …

Samsung Galaxy S7 Edge påträffas i ny färg

Jag rapporterade för ett par dagar sedan att Samsung troligtvis planerar att släppa Galaxy S7 Edge i en sjunde färg. Nu ser det också ut som att man kommer göra det, då bilder på en Galaxy S7 Edge-telefon läckt ut på nätet! 

Färgen påminner väldigt mycket om Apples färg Jet Black som man släppte i samband med iPhone 7 och 7 Plus. På bilden ser man hur telefonen som visas upp har fått en del fingeravtryck på baksidan, något som indikerar att behandlingen av Samsungs motsvarighet till Jet Black också kommer bli en fingeravtrycksmagnet. Jag hoppas inte att behandlingen av Galaxy S7 Edge i Jet Black-färgen kommer dra åt sig lika många repor som iPhone 7 gör i färgen, dock är risken stor!

Samsung Galaxy S7 Edge kommer snart finnas i sju stycken färger. Det man kommer kunna välja på är följande:


Svart VitGuldBlå (efter Note 7-floppen släppte man denna)Silver Rosa Jet Black Samsung kommer tillkännage Galaxy S7 Edge i den nya färgen någon gång i december säger flera källor!

Källa

Nytt rykte menar att Nokia D1C får 5,5 tumsskärm

För ett par dagar sedan avslöjade finländska Nokia att man ska byggas upp på marknaden igen genom att bland annat presentera sin andra Androidsmartphone vid namn D1C. Nu säger sig en källa ha fler detaljer om telefonen! 

Enligt källan kommer Nokias nästa smartphone drivas av Android 7.0 Nougat från start, vilket innebär att Nokia överger Windows Phone för att istället köra på Android. Enligt källan kommer Nokia D1C få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning och processorn Snapdragon 820.
Än så länge finns det mycket tid för spekulering.

Källa


Xiaomi bekräftar: ingen minivariant av Mi Mix

Enligt många källor så kommer Xiaomi presentera en mindre variant av slimmade Mi Mix. Men under morgonen har en anställd på Xiaomi bekräftat att så inte är fallet. 
Enligt tidigare källor så skulle Xiomi presentera en mindre variant av företagets senaste flaggskepp Mi Mix. Enligt dessa källor skulle minivarianten av telefonen kallas för Mi Mix Nano. Under morgonen har en anställd på Xiaomi bekräftat att man inte kommer presentera någon Xiaomi Mi Mix Nono under de kommande veckorna. 
Källa

Asus tar in smartklockan ZenWatch 3 till Sverige!

Asus presenterade i september smartklockan ZenWatch 3. En rund smartwatch som bland annat erbjuder en rund AMOLED-panel med Qualcomms smartwatchanpassade chipp Snapdragon 2100. Asus har under dagen meddelat att man kommer ta in klockan till Sverige.  

Asus meddelar att man planerar att släppa klockan på den svenska marknaden tills den andra december i år. Klockan kommer att kosta 2990 svenska kronor.
Asus ZenWatch 3 kör Android Wear version 2 från start, vilket bland annat innebär att man ska kunna öppna appar direkt från klockan utan att behöva en telefon i närheten. En av de största nyheterna i Wear 2 är att man kan kolla på appar direkt i klockan, då den nya versionen av systemet kommer ha Google Play inbyggt.

Men i klockan sitter också Qualcomms chipp Snapdragon 2100, vilket är ett chipp som just är framtaget för smartwatches. Snapdragon 2100 lär ge ZenWatch 3 rejäl skjuts.

Källa

Specifikationerna till Samsung Galaxy J3 (2017) påträffas på nätet

Jag rapporterade i fredags om att en ny enhet vid namn Samsung Galaxy J3 (2017) där en påstådd bild på telefonen sades hade dykt upp. Nu har specifikationerna för telefonen också dykt upp. 
Enligt ett benchmarkprogram kommer J3 (2017) få en 5 tum stor skärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Vidare sägs telefonen få en quad-core processor med 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne, en bakre 5 MP kamera och en främre 2 MP kamera. Telefonen sägs också komma med Android 6.0.1 från start.  Källa

Gionee M2017 dyker upp på TENAA - har gigantiskt 7000 mAh batteri

Många kinesiska tillverkare satsar idag på att göra telefoner som har väl tilltagna batteriet. Gionee sägs snart presentera ett nytt flaggskepp vid namn M2017. Av dagens läcka att döma kommer Gionee utrusta M2017 med ett gigantiskt 7000 mAh batteri.

Gionee M2017 sägs få en 5,7 tum stor skärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) som dessutom ska slutta ner längst telefonens långsidor. Vidare sägs telefonen få chippet Snapdragon 821 med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. Telefonen sägs också få dubbla kameror på baksidan där ena har upplösningen 12 megapixlar medans den andra har en upplösning på 13 megapixlar. Den främre kameran ska ha fått en upplösning på 8 megapixlar. 

Källa

Samsung Galaxy S6 påträffas med Android 7.0 Nougat

Samsung håller just nu på att arbeta på Android 7.0 Nougat till företagets flaggskepp Galaxy S7 och S7 Edge. Samsung håller också på att arbeta på 7.0 Nougat till surfplattan Tab S2, har en tidigare källa påstått. Nu ser det ut som att man också håller på att arbeta på en uppdatering till förra årets flaggskepp Galaxy S6.  

Samsung Galaxy S6 har under gårdagen hamnat på nätet via benchmarkprogram. I dessa program ser man att telefonen kör Android 7.0 Nougat, så förhoppningsvis är en uppdatering inte långt borta. Däremot kan man fundera på hur telefonen skulle klara av att köra 7.0 Nougat, då jag tror att telefonen kommer börja lagga mer. Det återstår att se om när uppdateringen till Galaxy S6 dyker upp!

Källa

Xiaomi visar upp nyheter under CES nästa år!

Xiaomi har än så länge bara visat upp (och släppt) sina produkter i Kina. Men under gårdagen har man meddelat att man kommer medverka på den stora teknikmässan CES i Las Vegas nästa år!  

Vad Xiaomi kan komma att visa upp är än så länge högst oklart. Men enligt källor kommer det inte röra sig om en ny smartphone, utan om något helt annat. Jag hoppas och tror att man kommer visa upp sin första riktigt smartklocka!

Källa

Huawei Mate 9 Pro kommer till Sverige!

Huawei presenterade förra veckan det nya flaggskeppet Mate 9 Pro. På eventet avslöjade man inte vart och när telefonen skulle lanseras, något som fick mig att misstänka att Huawei skulle introducera telefonen på den nordiska marknaden, något man gjort under dagen. 

För att göra en lång historia kort så har Mate 9 Pro fått en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning, Huaweis egna chipp Kirin 960 med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Fler specifikationer för telefonen kan ni läsa om här. Enligt källan Mobil.se så kommer Mate 9 Pro få en prislapp på 7990 svenska kronor och hamna i butikshyllorna tills den 15e december!

Källa

ZTE presenterar Axon 7 med uppgraderad prestanda

Två telefoner som erbjuder mycket prestanda för pengarna är OnePlus 3 och ZTE Axon 7. OnePlus presenterade förra veckan en uppgraderad variant av "3" kallad OnePlus 3T. Nu har ZTE gjort samma sak genom att presentera en uppgraderad variant av Axon 7.  

Den uppgraderade varianten av Axon 7 har fått stöd för Force Touch, vilket innebär att skärmen i mobilen reagerar olika (på att t.ex öppnar appar) på hur hårt man trycker på den. Telefonen har också fått 6/128 GB minne istället för 4/64 GB som vanliga Axon 7 har.
I övrigt har den uppgraderade varianten av Axon 7 fått samma specifikationer som den "gamla" varianten av Axon 7 såsom chippet Snapdragon 820 med främre stereo-högtalare. Telefonen kommer säljas i begränsad upplaga för motsvarande 5000 svenska kronor. Det är osäkert om telefonen kommer till Sverige.

Källa

Xiaomi Mi Mix påträffas på nätet i ny färg

Xiaomi visade förra månaden upp stora nyheten Mi Mix. Mi Mix är en konceptmobil från Xiaomi som i nuläget tillverkas i ett begränsat antal. Telefonen har inledningsvis bara släppts i svart, men nu ser det ut som att Xiaomi snart kommer visa upp Mi Mix i en ny färg!  

Nyligen dök Xiaomi Mi Max upp i nya färgen vit. Som jag nämnde i inledningen så har Xiaomi än så länge bara släppt Mi Mix i en svart färg. Tillgängligheten av mobilen har varit väldigt begränsad. Jag hoppas att man kan dubbla produceringen av mobilen om man också släpper en vit version av Mi Mix. Det återstår dock att se! 

Källa

HTC presenterar Evo - den internationella versionen av Bolt

HTC presenterade för ungefär en vecka sedan mobilen HTC Bolt. HTC meddelade då att man endast skulle sälja mobilen i USA. Nu har man presenterat Bolt fast i namnet Evo istället. Evo kommer bli tillgänglig över hela världen, men man kommer endast sälja den på nätet.

Telefonen erbjuder en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning, chippet Snapdragon 810 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare, ett 3200 mAh batteri och IP57-klassning. Precis som med Bolt saknat Evo ett hörlursuttag. Priset kommer ligga på 5000 svenska kronor. Det är oklart när telefonen blir tillgänglig.

Källa

Samsung sägs släppa Galaxy S7/S7 Edge i ny färg - ska konkurrera med blanka iPhone 7

När Apple presenterade iPhone 7 och 7 Plus så presenterade man mobilerna i den nya färgen som man kallar Jet Black. Jet Black är en riktigt snygg färg då den passar Apple nya telefoner riktigt bra. Nu säger en källa att Samsung är på väg att presentera S7 och S7 Edge i en färg som liknar Jet Black! 

Det kommer knappast som någon överraskning att Samsung ska släppa en variant av S7 och S7 Edge i en färg som liknar Apples Jet Black. Samsung brukar ofta härma Apple, och  jag blir inte förvånad om Samsung släpper S7 och S7 Edge i en ny svart nyans. iPhone 7 har i färgen Jet Black blivit väldigt lättrepad. Jag hoppas därmed att Samsung gör behandlingen av färgen betydligt tåligare!

Källa

Jag gör en unboxing på Fitbit Alta

Fitbit har med Alta skapat ett billigt aktivitetsarmband som erbjuder mycket för pengarna då aktivitetsarmbandet bland annat har en liten OLED skärm. Jag har fått hem ett exemplar av aktivitetsarmbandet tillsammans med tillhörande armband som jag tänkte göra en unboxing på i detta inlägg! 


I vanlig ordning tänkte jag göra en unboxing på nya produkter som anländer till labbet, och med Fitbit Alta gör jag inget undantag!

Om vi börjar med att ta en titt på boxen till aktivitetsarmbandet så känner jag genast igen att Alta är en produkt som kommer från Fitbit. Högst upp står produktnamnet (i detta fall Fitbit Alta). Under detta hittar jag en bild på aktivitetsarmbandet med varje detalj om hur mitt exemplar av Alta ser ut i lådan. Jag har fått hem en Alta med ett lilla armband, något som lådan visar. Jag gillar att Fitbit anstränger sig extra mycket för att underlätta för de som är intresserade av att köpa en Alta, bland annat genom att göra bilden av aktivitetsarmbandet på lådan så detalj…

VR fungerar inte med betaprogramet till Samsung Galaxy S7 och S7 Edge

Samsung har så smått släppt ut ett betaprogram för alla som vill testa nyaste Androidversionen 7.0 Nougat på sin S7 eller S7 Edge. Nu har VR-tillverkaren Oculus avslöjat en tråkig nyhet för de som vill kolla på VR med betamjukvaran av Android 7.0 installerad.  

Eftersom det är en betaversion av Android 7.0 till Galaxy S7 och S7 Edge är det inte säkert att allt fungerar som det ska. Detta är något flera användare fått känna på, då programmet som sätter igång VR-upplevelsen fortfarande inte har stöd för Android 7.0 Nougat. När betaprogramet når svenska exemplar av S7 och S7 Edge avråder jag att man installerar mjukvaran om man ofta använder VR, om jag förstås inte skriver något annat!

Källa

Detta datum gör Nokia comeback med ny smartphone

För ett antal år sedan försvann finländska Nokia från marknaden för att bli uppköpta av amerikanska Microsoft. Nu ser det ut som att finländarna kan göra comeback med en ny smartphone till början av 2017!
Nokia har mer eller mindre avslöjat att man kommer presentera en ny mobil den 27e februari nästa år (under MWC). Enligt flera källor kommer Nokia presentera sin andra smartphone som kör Android från start.
Enligt många källor kommer telefonen kallas för D1C. Telefonen sägs få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 430 med 3 GB RAM, 16 eller 32 GB inbyggt minne och en bakre 16 MP-kamera. Telefonen sägs köra Android 7.1 från start.
Skriv upp den 27e februari 2017 för Nokias återkomst!
Källa

Moto skickar ut Android 7.0 Nougat till Moto Z i USA

Moto har med sitt senaste flaggskepp Moto Z skapat en riktigt bra telefon som inte bara imponerar på mig genom att erbjuda riktigt bra prestanda, utan också genom att erbjuda riktigt bra mjukvara.
Moto har under gårdagen meddelat att man börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till toppmodellen Moto Z. Uppdateringen har börjat rullas ut till amerikanska exemplar av telefonen via OTA (over-the-air). Uppdateringen kommer förhoppningsvis snart till svenska exemplar av telefonen.


Källa

Huawei presenterar Mate 9 Lite

För drygt en månad sedan presenterade Huawei två nya telefoner i Mate-serien. Under dagen har man presenterat en ny medlem till serien kallad Mate 9 Lite.


Precis som det låter är Mate 9 Lite en mobil som fått nerbantade specifikationer från Mate 9 och Mate 9 Pro.  Skärmen som Mate 9 Lite fått är 5,5 tum stor och har upplösningen 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Vidare har telefonen fått Huaweis egna chipp Kirin 655 med antingen 3/32 GB eller 4/64 GB.
Mate 9 Lite har fått dubbla kameror på baksidan. Ena har upplösningen 12 megapixlar medan den andra fått en upplösning på 2 megapixlar. Leica stämpeln är borttagen.
I övrigt har Mate 9 Lite fått en fingeravtycksläsare placerad på baksidan och ett 3340 mAh stort batteri (USB type C) och Android 6.0 med Huaweis gränssnitt EMUI 4.0 från start. Pris och tillgänglighet är oklart.
Källa


LG släpper internationell version av V20 - sägs bli kallad V30

En sak som många tech -entusiaster blev besvikna över är att LG inte valde att släppa sitt senaste flaggskepp V20 på den svenska marknaden. Nu ser det ut som att LG planerar att släppa en internationell version av telefonen vid namn V30.  

Enligt den kände ryktesspridaren Evan Blass så kommer LG presentera en internationell version av LG V20 som bland annat ska släppas i Sverige. Enligt honom kommer LG döpa mobilen till V30. Men enligt Blass kommer den ända förändringen inte bara bli namnet, utan specifikationerna ska även dem skilja sig åt.
Enligt Blass kommer V30 få en 5,2 tumsskärm utan någon extraskärm på toppen. Dessutom ska telefonen vara vattentålig. Övriga specifikationer ska vara desamma som i V20, vilken betyder att telefonen bland annat kommer få chippet Snapdragon 820 med 4 GB RAM.

Det är ännu oklart när telefonen kan tänkas bli presenterad. 
Källa

Är det här Android 7.0 Nougat till HTC 10?

Jag rapporterade nyligen om att HTC arbetar på en uppdatering till Android 7.0 Nougat för flaggskeppet HTC 10. Nu har läckta skärmdumpar hamnat på nätet som visar det nya gränssnittet. 

Bilderna visar att HTC anpassat gränssnittet väldigt mycket efter vanilla Android (7.0 Nougat). På bilderna ser man till exempel telefonen ha två appar öppna sida vid sida, en funktion som numera stöds direkt av Google. Men vi kan också se att HTC gjort notiserna (som ligger i rullgardinen) betydligt större. Enligt källor är HTC i full färd med att utveckla Android 7.0 till HTC 10 och man beräknas släppa den skarpa versionen av gränssnittet i början av december. Källa