Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 27, 2016

Sony visar upp Android 7.0 Nougat på Xperia X Performance och Xperia XZ

Sony har i veckan börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till sina flaggskepp Xperia X Performance och Xperia XZ. Nu har man släppt en officiell video där man visar upp förbättringarna som telefonerna fått i och med uppdateringen.   

I videon visar man upp att Xperia X Performance och Xperia XZ ska kunna köra två appar sida vid sida på displayen, en funktion som Google intrigerade i och med version 7.0 av Android. Andra funktioner man visar upp är att telefonerna kommer få ännu bättre batteritid på grund av Doze-on-the-go, en funktion som dödar onödiga bakgrundsprocessor. Men man nämner också att man förbättrat sig egna Stamina-läge och att man omdesignat sitt kameragränssnitt.


Källa

Moto lägger ner planerna för en ny Moto 360

2014 var ett av dem största åren på smartwatch-marknaden då Motorola (numera Moto) släppte den första Android Wear baserade smartklockan Moto 360 med rund display. Året efter släppte man ytterligare en smartwatch vid namn Moto 360 (andra generationen). Men nu meddelar Moto att man inte planerar att släppa någon ny smartwatch. 

Orsaken till att Moto inte planerar att släppa någon ny smartwatch nästa år är för att man tycker att tekniken i smartwatches tagit alldeles för små kliv i rätt riktning. Man ser allt färre tillverkare som släpper nya smarta klockor, och jag misstänker att den stora anledningen till det är att tekniken till smarta klockor tagit för små steg. Vi har till exempel inte sett LG lansera någon uppföljare till LG Watch Urbane, men inte heller Huawei har lanserat någon uppföljare till Huawei Watch.


Källa

Samsungs Galaxy A-serie sägs få Android 7.0 direkt efter Galaxy S-serien

Samsung har ännu inte börjat skicka ut en uppdatering till Android 7.0 Nougat till sin sina telefoner i flaggskeppsserien Galaxy S. Nu säger en källa att Samsung också planerar att uppdatera telefonerna i Galaxy A-serien till Android 7.0 Nougat. 

Som bekant har Samsung meddelat att man först kommer skicka ut Android 7.0 Nougat till sin flaggskeppsserie Galaxy S först av allt. Man planerar att först släppa uppdateringen till Galaxy S7 och S7 Edge för att sedan släppa uppdateringen till Galaxy S6 och S6 Edge.

Enligt en källa så kommer Samsungs nästa fokus efter att man uppdaterat telefoner ur Galaxy S-serien att ligga på mellanklass-serien Galaxy A (2016). Det skulle innebära att både Galaxy A3, A5 och A7 ska uppgraderas till Android 7.0, vilket skulle vara ett framsteg för Samsung då man tidigare ofta skippat att uppgradera telefoner i mellanklass-segmentet till nya, stora uppdateringar.

Detta bör dock tas med en nypa salt. 

Källa

Nokia D1C sägs få en väldigt ren Androidversion

Nokia har redan nu bekräftat att man kommer visa upp en ny smartphone på slutet av 2017 under den stora teknikmässan MWC i Barcelona. Nokia ska verkligen starta upp något nytt, då företagets kommande telefoner sägs köra Android från start. 

Enligt den senaste källan gällande Nokia D1C-rykten så kommer Nokia ha ett tätt sammarbeta med den amerikanska jätten Google när man utvecklar systemet till Nokia D1C. Antagligen innebär detta att Nokia kommer köra en väldigt ren version av Android 7.0 Nougat i D1C. Det är lång tid kvar tills telefonen presenteras, så än finns det mycket tid för spekulationer!

Källa

MediaTek presenterar nya processorerna Helio X23 och X27

MediaTek har under gårdagen presenterat två nya chipsets i form av MediaTek Helio X23 och X27. Som man kan höra på namnet så är Helio X27 den något bättre processorn. Häng med i texten för mer detaljer! 

Båda chipsets består av åtta stycken processorkärnor (octa-core). MediaTek Helio X27 har en klockfrikvens på 2,6 GHz, att jämföra med föregångaren Helio X25 som hade en klockfrekvens på 2,5 GHz. Jag har dessvärre inte uppgifter på Helio X23:s prestanda. MediaTek säger att båda chipp stödjer dubbla kameror i smartphones och att chipen snart ska sitta i smartphones.  

KällaNokias återkomstmobil D1C kommer i två varianter

Jag har tidigare rapporterat om att Nokia planerar att komma tillbaka till marknaden med en ny telefon vid namn Nokia D1C. Nu träder en ny källa fram som säger att mobilen kommer finnas tillgänglig i två versioner.  

Enligt en källa så kommer Nokias återkomsttelefon D1C komma i två varianter. Dels ska det bli en standardvariant av telefonen med specifikationer så som en 5 tumsskärm med Full HD-upplösning, en bakre 13 MP kamera och 2 GB arbetsminne (RAM).

Men enligt källan så kommer Nokia också satsa på en uppgraderad variant av D1C som sägs bli kallad D1C Plus. Enligt denna källa så kommer plusvarianten av telefonen få en något större 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, en uppgraderad 16 MP sensor och 3 GB RAM istället för 2 GB.

Källa

Dessa Huawei-telefoner uppgraderas till Android 7.0 Nougat

Huawei har under gårdagen meddelat vilka telefoner som kommer få Android 7.0 Nougat tillsammans med företagets egna gränssnitt EMUI 5.0. Man meddelar att man kommer börja rulla ut systemet från och med kvartal ett av 2017.     
Huawei meddelar att Mate 8, P9, P9 Plus, P9 Lite, Huawei Nova samt Nova Plus kommer representera Huaweis telefoner som kör Android 7.0 tillsammans med EMUI 5.0, i alla fall till att börja med. Det kan ju hända att man uppgraderar fler telefoner till Android 7.0 Nougat, men det återstår såklart att se. 
Huawei meddelar att Mate 8 och P9 kommer bli de första telefonerna ut med Android 7.0 Nougat. Jag har inga uppgifter om när Huaweis omåttligt populära Honor 8 kan komma att få uppdateringen. 
Källa

Vivo offentliggör V5 - selfiekungen är här!

Efter en lång tid med många rykten har Vivo slutligen presenterat nya mellanklassmobilen Vivo V5. Telefonen erbjuder mycket riktigt en främre kamera med mycket hög upplösning. 
Om vi börjar med grundspecifikationerna för Vivo X5 så har telefonen fått en 5,5 tumsskärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar), chippet Snapdragon 652 med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Vidare har telefonen fått en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan under skärmen och AKM:s nya chipp för hörlurar vid namn AK4376.
Den störa höjdpunkten med Vivo V5 är telefonens främre kamera. Telefonen har utrustats med en främre 20 MP kamera medan Vivo satt dit en bakre 5 MP kamera på baksidan, vilket är ett väldigt konstigt beslut enligt mig eftersom den bakre kameran ofta brukar vara bättre än den främre kameran. 
Priset kommer att ligga på 2400 kronor när telefonen släpps i ett gäng länder runt om i Asien. 
Källa

Moto släpper snart ny MotoMod - ska kunna förstärka verkligheten

Moto utlyste för ett tag sedan en tävling som går ut på att utvecklare för släppa loss sin kreativitet då den amerikanska mobiljätten vill ha ut fler MotoMods (moduler) på marknaden till sin nya Moto Z-serie. Under gårdagen har man avslöjat att man kommer släppa en ny modul till sin nya mobilserie som ska kunna ge AR-effekter. 

Modulen ska enligt Moto fungera precis som på samma sätt som de övriga modulerna som finns på marknaden gör till Moto Z-serien, vilket innebär att man bara lägger modulens baksida mot telefonens baksida, så ansluts modulen till telefonen.
Men vad innebär egentligen AR? Jo, det innebär att med denna modul, så kommer telefonens bilder och videos bli mer "verklighetstrogna" med denna modul på. För att förenkla det hela så innebär det att mobilens primära kamera får ett djup med hjälp av modulens kamera, och detta blir det en 3D-effekt av!

Det är ännu oklart när Moto ska lansera denna nya coola modul.

Källa

Samsung Galaxy C7 Pro påträffas återigen på nätet

Jag har vid flertalet tillfällen skrivit om att Samsung kan komma att ha en ny telefon på gång vid namn C7 Pro, en telefon som sägs få många specifikationer som vi hittar bland andra mellanklassare. Nu har fler uppgifter kring telefonen kommit ut via nätet.  

Enligt benchmarkprogrammet AnTuTu kommer Samsung Galaxy C7 Pro få en Full-HD upplöst skärm, Qualcomms nya chipp Snapdragon 626 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne, en bakre 16 MP kamera och en främre 16 MP kamera.
Som vi ser på specifikationerna så är det främst kamerorna och prestandan som Samsung kommer välja att satsa extra hårt på i Galaxy C7 Pro. När telefonen kan tänkas bli presenterad är fortfarande oklart.

Källa

Meizu presenterar Pro 6 Plus och M3X

Meizu har under morgonen presenterat flaggskeppet Pro 6 Plus och mellanklassmobilen M3X. Det här bjuder mobilerna på!
Om vi börjar med Meizu Pro 6 Plus så är likheterna med Samsung Galaxy S7 Edge. Skärmen i Pro 6 är 5,7 tum stor med Quad HD-upplösning med en SUPER AMOLED-panel. Vidare har Pro 6 Plus fått chippet Exynos 8890 (med antingen 2,0 GHz eller 2,3 GHz), 64 eller 128 GB minne och  4 GB RAM.


Kameran är på 12 megapixlar med bländaravtalet f/2.0. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 5 megapixlar med samma bländaravtal. Pro 6 Plus har fått en fingeravtycksläsare placerad i hemknappen som är placerad på framsidan av telefonen. Telefonen har också fått ett 3400 mAh batteri med stöd för snabbladdning. Meizu Pro 6 Plus har också fått samma ljudchipp som LG V20. Priset kommer ligga på 3400 kronor och släpps inledningsvis i Kina. Om vi går över till mellanklassmobilen Meizu M3X så har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, chippet Helio P20 med anting…

Samsung Galaxy S8 får stor nyhet till den främre kameran

Utöver de dubbla kameror som Samsung Galaxy S8 sägs få på baksidan sägs mobilen också få en uppgraderad främre kamera, menar en ny källa. 

Enligt en källa så kommer Samsung satsa hårt på kameran i företagets kommande flaggskepp Galaxy S8. Enligt källan så kommer Galaxy S8 få dubbla kameror på baksidan, där den sekundära ska ge den primära kameran en 3D-effekt. Men källan säger att Galaxy S8 också kommer få en uppgraderad kamera med optisk bildstabilisering och 8 megapixlar i upplösning istället för 5 megapixlar som Galaxy S7 och S7 Edge erbjuder.Källa


Samsung vet inte vad problemet var med Galaxy Note 7 - nu hotas Galaxy S8

Samsung hade riktigt stora problem med nya flaggskeppet Galaxy Note 7. Så stora problem att man fick avbryta all försäljning av telefonen. Strax efter att man meddelade att man skulle sluta sälja mobilen gick man ut med att man snart skulle återkomma med anledningen till varför telefonens batteri blev så varmt. Nu har man kommit med nya besked! 

Samsung har under dagen meddelat att man kommer återkomma med anledningen till varför vissa av företagets tilltänkta flaggskepp Galaxy Note 7 exploderade. Min hypotes är att Samsung satt in ett batteri i Galaxy Note 7 som inte orkade med att ta mot den mängd laddning snabbladdaren gav batteriet, varpå batteriet blev hett och exploderade i vissa exemplar. Samsung kommer återkomma innan årets slut!

Källa

Guide: köp rätt Fitbit-produkt - för en aktivare jul

Mycket elektronik brukar ges bort i form av julklappar den 24e december då julafton infinner sig. Häng med i denna guide för att ta reda på vilket Fitbit-armband som just passar dig!  

Som många säkert vet så är jag en sådan person som gillar när elektronikprylar är fullproppade med funktioner. Den produkt från Fitbit som erbjuder mest funktioner är träningsarmbandet Blaze. Fitbit Blaze erbjuder en relativt stor skärm, har utbytbara armband med en ypperlig batteritid på fem dagar! Framförallt rekommenderar jag Fitbit Alta för att produkten erbjuder många träningsappar för olika typer av träning.

Fitbit Blaze kostar just nu från 1890 kronor hos seriösa återförsäljare. 
Om ni ännu inte sett mitt test på Fitbit Blaze kan ni ta en titt här. Fitbit har också ett armband vid namn Charge 2 ute på marknaden. Enligt mig är Charge 2 det mest avancerade armbandet efter just Fitbit Blaze. Precis som Blaze har Fitbit Charge 2 en skärm på framsidan, dock är Charge 2 mer formad som ett aktivitetsarmb…

OnePlus meddelar att man nu kan beställa OnePlus 3T

OnePlus presenterade för ungefär två veckor sedan sitt nya flaggskepp OnePlus 3T. Under dagen har man på sin Facebooksida meddelat att de som längtar efter en 3T i näven snart också kommer få hem sin nya nalle. 

OnePlus har meddelat att man nu börjat släppa på beställningarna till företagets nya flaggskepp OnePlus 3T. När jag går in och kollar på företagets hemsida beräknas jag kunna få en OnePlus 3T i färgen Space Gray inom tio arbetsdagar. Man meddelar samtidigt att OnePlus 3T i vitt kommer börja levereras ut från början av december.

OnePlus 3T är en telefon som erbjuder en 5,5 tumsskärm (1080p), chippet Snapdragon 821 med 6 GB RAM och en kamerakombo på 16 MP på baksidan och 16 MP på framsidan!

Källa
ZUK Edge ser ut att bli utan Edge-display

Jag har tidigare rapporterat om att ZUK kan ha en ny toppmodell på gång vid namn ZUK Edge. Nu har fler bilder dykt upp på telefonen, och en sak förvånar mig. 

ZUK Edge dök nyligen upp på bild där man både får se telefonens baksida och framsida. Enligt källor kommer ZUK döpa sin kommande telefon till Edge, och alla har vi förväntat oss att telefonen kommer få en skärm som sluttar ner längst telefonens två långsidor. Av bilderna att döma kommer ZUK Edge dock inte få någon skärm som sluttar ner längst långsidorna, utan kunder kommer istället få nöja sig med en platt skärm.

Detta skapar oklarheter i om ZUK kommer döpa sitt nästa flaggskepp till "Edge", eller om det blir ett helt annat namn av mobilen. Det återstår att se då ZUK Edge står runt hörnet och lurar.

Källa

HP arbetar på ny telefon i mellanklass segmentet

HP presenterade för en tid tillbaka sedan high-end mobilen Elite X3. Nu sägs det att HP också håller på att arbeta på en mindre variant av flaggskeppet. Enligt källor rör det sig om en mobil i mellansegmentet.

Enligt denna källa som rapporterat om att HP håller på att tillverka en mindre påkostad variant av flaggskeppet Elite X3, så ska den mindre varianten av Elite X3 bland annat ha fått lägen så som Glancescreen och dubbel tap to wake (tryck två gånger på skärmen och displayen vaknar till liv).


Källa

MediaTek arbetar på nytt chipset

MediaTek är en tillverkare som tillverkar processorer till diverse olika teknikprylar. Men i störst mängd tillverkar man processorer till nya surfplattor och smartphones. Enligt källor håller MediaTek just nu på att förbereda en processor vid namn Helio P35 som ska konkurrera med Qualcomms Snapdragon 660 processor. 

I Sverige är MediaTek inte särskilt stora, då en Qualcomm-processor sitter i var och varannan mobil enhet. Desto större är MediaTek i andra länder (framförallt i Asien). Nu säger källor att MediaTek håller på att arbeta på ett nytt chipp vid namn Helio P10. Enligt denna källa ska Helio P35 innehålla tio stycken processorkärnor som är klockade till 2,2 GHz vardera med upp till 10 GB LPDDR4 RAM-minne.
Det ska bli riktigt intressant att se hur utvecklingen av mobila enheter fortsätter. Med tanke på att Helio P35 är ett chipp som är tänkt att sitta i mellanklasstelefoner så innebär det att flaggskeppstelefoner kommer få ännu bättre prestanda!


Källa

Så många GB RAM får Samsung Galaxy S8

Samsung kommer med allra största sannolikhet offentliggöra nästa flaggskepp Galaxy S8 i slutet av februari nästa år. Som så många andra gånger har källorna satt igång och spekulera i vilka specifikationer Galaxy S8 kan komma att få. Den senaste källan spekulerar i hur mycket RAM Galaxy S8 kan komma med.  

Källan menar på att Samsung Galaxy S8 kommer få 6 GB LPDDR4 RAM. En sak jag tycker är konstig, då Samsung utvecklat ett RAM-minne som är på 8 GB (LPDDR4) och som borde sitta i företagets nya flaggskepp. Denna källa behöver naturligtvis inte ha rätt och jag hoppas att så är fallet för Samsungs eget bästa.

Källa

OPPO presenterar A57 med fokus på selfiekameran

OPPO är en kinesisk tillverkare så som många andra satsar på att sätta in riktigt kraftfulla främre kameror eftersom många väldigt många asiater gillar att ta selfies. OPPO har under gårdagen presenterat budgetmobilen A57 som erbjuder en ovanligt kraftfull främre kamera. 

Om vi börjar med basspecifikationerna för OPPO A57 har mobilen fått en 5,2 tumsskärm med 720 x 1280 pixlars upplösning (HD), chippet Snapdragon 435 med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne med plats för ett minneskort. Vidare har telefonen fått ett 2900 mAh batteri med stöd för snabbladdning och Android 6.0.1 Marshmallow från start.

Den stora höjdpunkten med OPPO A57 är mobilens främre kamera som fått en upplösning på 13 megapixlar som ska ta riktigt bra foton i mörkret. Den bakre kameran har istället fått en upplösning på 16 megapixlar med bländaravtalet f/2.2.

Mobilen kommer kosta 2130 svenska kronor när den släpps i Kina den 12e december. OPPO meddelar att man inte har några planer på att släppa mobilen utanför Kinas …

Då släpps Android 7.1.1 till Nexus 6P

Google Pixel och Pixel XL kommer som bekant med Android 7.1.1 direkt ur lådan. Google har tidigare berättat att man kommer uppdatera Nexus-serien till Android 7.1.1. Nu har man meddelat när denna roliga händelse kommer inträffa! 

Datumet det rör sig om är den 6e december, vilket är 9 dagar bort. Uppdateringen till Android 7.1.1 ska göra Nexus 6P stabilare i systemet (med exempelvis mindre kraschar). En annan sak jag hoppas på att Google implementerar stöd för att man ska kunna dra ner rullgardinen med hjälp av fingeravtrycksläsaren, något som ännu är oklart. Google nämner bara att Nexus 6P ska uppgraderas till version 7.1.1 från den 6e december. Förhoppningsvis kommer uppdateringen till 7.1.1 till andra Nexus-enheter strax därefter.

Källa