Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 11, 2016

Svenska exemplar av Xperia X och X Compact börjar uppdateras till Android 7.0 Nougat

Sony har för ett tag sedan börjat skicka ut betamjukvara av Android 7.0 Nougat till en av företagets toppmodell, nämligen Xperia X Performance. Nu har man börjat rulla ut den skarpa versionen av den nya Androidversionen, och först ut är Xperia X och lillebror Xperia X Compact. 

Vissa användare rapporterar att Android 7.0 Nougat kommit till Xperia X (F5121) och Xperia X Compact (F5321). Det innebär att svenska exemplaren av dessa två telefoner ska ha fått uppdateringen. I den nya uppdateringen berättar Sony bland annat att man ska få ut ännu bättre batteritid med ett förbättrat Stamina-läge tillsammans med batterisparfunktionen Doze-on-the-go.


KällaHär är Huawei Honor Magic från alla vinklar (bildspel)

Under gårdagen presenterade Huawei Honor designmagneten Honor Magic. Telefonen erbjuder på imponerande specifikationer så som en 5 tumsskärm med Quad HD-upplösning, vilket innebär att telefonen får en pixeltäthet på hela 577 PPI. 
Detta inlägg skriver jag då jag tycker att de bilder jag visade upp på Honor Magic inte visade hur läcker telefonen faktiskt är. Så nedan kommer ett bildspel att ta del av!
Lenovo planerar att släppa en uppföljare till Tangomobilen Phab 2 nästa år

Lenovo släppt för drygt en månad sedan den första Androidmobilen som har en optimering (kallad Tango) i USA. Lenovo meddelade att man även kommer ta in luren till Sverige. Redan nu säger dock en källa att Lenovo är i full färd med uppföljaren till Phab 2. 

Lenovo Phab 2 är den första telefonen som använder sig av en funktion som finns i Android som kallas för Tango. Det speciella med Phab 2 är att mobilen har dubbla kameror på baksidan som kan skapa 3D-effekter. Många smartphones har idag utrustats med dubbla kameror, men ingen av dessa har en funktion så man kan fota i 3D.

Än så länge har det bara nämnts att Lenovo kommer presentera en uppföljare till Phab 2. Men jag tror att uppföljaren kommer få ett förbättrat tangostöd och en förbättrad kamera. Möjligtvis sätter Lenovo in en Snapdragon 821 processor för att göra nästa Tangomobils hårdvara mer komplett.

Källa

Huawei introducerar Honor Magic - formar sig efter hur du använder den

Huawei har mycket riktigt under dagen presenterat en ny mobiltelefon i Honor-serien. Mobilen, som kommer kallas Honor Magic, kommer inte bli en konceptmobil utan en smartphone som faktiskt kommer säljas på marknaden i obegränsad upplaga!
Om vi börjar med att kolla in specifikationerna för Magic så ligger den i mycket riktigt i toppsegmentet. Det då Magic erbjuder en 5 tumsskärm med en Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), chippet Kirin 950 med 4 GB RAM, dubbla 12 MP kameror på baksidan, en främre 8 MP kamera, en fingeravtrycksläsare och ett 2900 mAh stort batteri som ska kunna ladda från 0-70% på endast 20 minuter. Huawei Honor Magic har en USB Type C-kontakt.
Det speciella med Huawei Honor Magic är att mobilen känner av vem som använder den, och visar således upp innehållet för just den användaren. Detta är möjligt tack vore sensorer som känner av hur stora händer användaren av telefonen har. Detta är en typisk funktion som inte brukar fungera särskilt bra i början, men jag hoppa…

Fodral till HTC:s kommande flaggskepp läcker ut på nätet - bekräftar att telefonen får tillhörande pekpenna

Jag skrev för ett tag sedan om att HTC:s nästa flaggskepp Ocean kan ha läckt ut på bilder i förtid. Nu har ett fodral till telefonen fastnat på bild som avslöjar en hel del detaljer om telefonen. 

På skalet framgår det tydligt att HTC Ocean inte kommer få något hörlursuttag. Desto mer förvånande är att telefonen kommer få en tillhörande pekpenna som ska få en plats i telefonens konstruktion. På undersidan hittar v en USB Type C-kontakt med en mikrofon.


Källa

Är det här uppföljaren till slimmade Xperia XA?

Sony släppte den så slimmade Xperia XA på den svenska marknaden i juni. Mobilen sticker ut från övriga mellanklassmobiler genom att XA har en väldigt slimmad ram runt skärmen (något man främst ser hos mer påkostade flaggskepp). Nu har uppföljaren till Xperia XA fastnat på bild! 
Av bilderna att döma kommer uppföljaren till Xperia XA påminna en hel del om Xperia X Compact med sin så runda rektangulära form. Samtidigt ser det ut som att telefonen kommer få  ett så kallat 2,5 D glas, vilket innebär att glaset sluttar ner längst enhetens långsidor jättelite. I övrigt ser det ut som att mobilen kommer få ett 3,5 mm hörlursuttag på toppen med en mikrofon och en USB Type C port på undersidan av enheten.

Xperia XA hade ingen fingeravtrycksläsare, och inte heller uppföljaren till mobilen ser ut att få en sådan.KällaMoto M lanseras i Europa

Moto introducerade för drygt en månad sedan en ny mellanklassmobil vid namn Moto M. Mobilen sticker ut ur Motos flotta genom att vara den enda moderna telefonen (ur serien) som har en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Nu har jag goda nyheter för er som vill köpa en Moto M! 

Moto M är en telefon som i dagens läge bara säljs i Asien. Nu ser det ut som att Moto även kommer släppa telefonen i länder runtom Europa. Första Europeiska land som fått telefonen att sälja är Slovakien. Där säljs mobilen för 2700 svenska kronor. Det är oklart om mobilen kommer dyka upp i Sverige, men i och med att den dyker upp i Slovakien betyder det att det går i rätt riktning.

Källa

LG uppdaterar G5 till Android 7.0 Nougat

Enligt flera användare på Swedroid Forum så har LG Nordic börjat uppdatera nordiska exemplar av flaggskeppet G5 till Android 7.0 Nougat.

Många rapporterar att man börjat få uppdateringen till sina LG G5:or. Uppdateringen ska vara väldigt stor och ta lång tid att ladda ner (så bäst att ha tid om man ska hämta uppdateringen). Enligt flera användare ska batteritiden i G5 blivit bättre (tack vore Doze-on-the-go ?). Men allt ska inte blivit förbättrat, vissa användare har till exempel upplevt strul med datauppkopplingen.

LG tog bort funktionen från UX 4.0 där man kunde ha två stycken appar sida vid sida inför version 5 av systemet. Nu är funktionen dock tillbaka tack vore att Google har finessen interagerad i 7.0 Nougat.
Jag tycker det är riktigt starkt av LG att ofta vara bland de första tillverkarna att alltid (på senare år) uppgradera sina telefoner snabbt till helt nya Androidversioner.


Källa

Vilken typ av smartphone föredrar du?

Idag finns det väldigt många smartphones att välja mellan på marknaden. De finns telefoner som är anpassade för de som gillar ljud, det finns smartphones för de som är fotointresserade. Listan kan göras lång på telefoner som riktar sig till en specifik målgrupp. 

Nu för tiden finns det verkligen många smartphones. Både i budget, mellanklass och high-end segmentet. Dessutom har många telefoner ofta en egenskap som just sticker ut från de andra egenskaperna. Ett exempel är LG V20 där LG satsat extra mycket på ljudet och kameran.
Ytterligare ett exempel är ZTE Axon 7 där man också satsat på en bra ljudupplevelse men framförallt försökt pressa ner priset så mycket som möjligt för att inte gå minus.

Sony Xperia XZ är också ett bra exempel på en telefon som riktar sig till en viss målgrupp då mobilen har en väldigt bra batteritid. Listan kan göras lång på telefoner som sträcker sig till en specifik målgrupp. Nu frågar jag er läsare, vad tycker du är viktigt i en smartphone? Finns det någon …

Då presenteras ZUK Edge (bekräftat)

Jag skrev för ett antal veckor sedan om att ZUK skulle introducera sitt nya flaggskepp Edge den 7e december. Som ni märk blev inte fallet. Nu har ZUK själva gått ut med ett datum då man kommer presentera telefonen. 

Datumet det rör sig om är den 20e december, vilket är om fyra dagar. I teaserbilden till telefonen avslöjar ZUK att Edge kommer få en väldigt slimmad ram runt sin skärm, vilket är något positivt. I tidigare texter har jag nämnt saker så som att mobilen kommer få en 5,5 tumsskärm och Qualcomms prestandachipp Snapdragon 821.

Källa

Samsung Galaxy S8 kan komma att få en fingeravtrycksläsare placerad under skärmen

Precis som med Apple iPhone 8 duggar ryktena tätt gällande Samsung kommande toppmodell Galaxy S8. Nu hat ytterligare en källa hört av sig som säger att Galaxy S8 kommer få en inbyggd fingeravtrycksläsare - i skärmen.

Samtidigt har en tillverkare vid namn Synaptics presenterat en fingeravtryckssensor som just är byggd för att sitta bakom smartphoneskärmar. Det har varit prat om att Samsung Galaxy S8 kommer få just en sådan typ av fingeravtrycksläsare, och när en sådan sensor nu är presenterad har jag svårt att tro att Galaxy S8 inte får denna typ av fingeravtrycksläsare. Min hypotes förstärks dessutom av att Samsung brukar ligga i framkant på hårdvarufronten.

Källa

Specifikationer för Samsung Galaxy A7 (2017) påträffas på nätet - telefonen blir vattentålig

De som läser denna sida dagligen vet att jag skrivit mycket om Samsungs kommande mellanklass-mobil Galaxy A7 (2017). Nu har flera detaljer kring Samsungs kommande mellanklassare läckt ut på nätet!  

Här bekräftas det att Samsung Galaxy A7 (2017) kommer få en 5,7 tumsskärm med Full HD-upplösning. Vidare bekräftas det att mobilen kommer få 3/32 GB minne, ett 3600 mAh stort batteri, bli vattentålig (IP-klassning saknas) samt få en fingeravtrycksläsare och en USB Type C-kontakt med stöd för snabbladdning.

Enligt källan kommer telefonens två kameror (en på baksidan och en på framsidan) båda att få en upplösning på 16 megapixlar.

Källa


Xiaomi Mi Pad 3 läcker ut i förtid - kommer bli ett monster

Xiaomi är ett kinesiskt företag som mest är känt inom mobiltelefonin. Man har dock sedan en tid tillbaks en surfplatta vid namn Mi Pad 2. Nu har bilder och specifikationer på uppföljande Mi Pad 3 läckt ut. Xiaomi Mi Pad 3 kommer bli en hybrid mellan dator och surfplatta, då plattan kommer köra Windows 10 från start, men samtidigt ha typiska funktioner som en surfplatta brukar ha, exempelvis en pekskärm. Som en av bilderna antyder kommer man också kunna köpa till ett tangentbord till plattan, något som omvandlar Mi Pad 3 till en PC.

Om vi hoppar till specifikationerna för Mi Pad 3 så kommer plattan få en 9,7 tums stor skärm med upplösningen 2048 x 1536 pixlar. Konstruktionen ska vara gjord i ett stycke aluminium och mäta in på 6,08 mm på djupet, något som är riktigt imponerande!Om vi går vidare till prestandan så ska Mi Pad 3 komma med en Intel Core M3 processor med 8 GB LPDDR4 RAM. Man ska kunna välja på att antingen få plattan i ett utförande med 128 eller 256 GB inbyggt minne.

Pla…

Nya bilder dyker upp på Huawei P10 - blir en utmanare till Xiaomi Mi Mix

Huawei P10 är en telefon som inte sägs bli presenterad förrns om ett antal månader (mars eller april 2017). Under eftermiddagen har två bilderå den påstådda telefonen hamnat på nätet. Om denna telefon visar sig vara Huawei P10 så har Huawei gjort ett fantastiskt jobb! 

Enligt källan GizmoChina så har Huawei kommande flaggskepp redan nu fångats på bild. Av bilderna att döma kommer Huawei P10 bli en utmanare till Xiaomis konceptmobil Mi Mix, då Huawei P10 också ser ut att få en skärm som typ utnyttjar hela framsidan. På baksidan ser vi istället att telefonen kommer behålla de dubbla kamerorna från tidigare Huawei mobiler.
Lämna gärna en kommentar på om du tror att detta är Huawei P10!

KällaGoogle Drive gör det enklare att byta från iOS till Android

En av många frågor jag brukar få är hur man på enklast möjligast sätt byter från en iOS-mobil till en Android-mobil. Google har under dagen uppdaterad molnlagringstjänsten Drive så man enkelt ska kunna föra över innehåll från en iOS till en Android-enhet.

Google har under dagen presenterat en ny funktion som låter användare föra över innehåll från en iOS till en Android-enhet. De saker man ska kunna överföra till Android-enheter är foton, kontakter och kalenderhändelser. För att kunna överföra innehållet från sin iOS-enhet går man bara in i appen Drive och slår på synkroniseringen. På Android-enheter öppnar man istället appen Drive och väljer det innehåll man vill ha översynkroniserat. Svårare än så är det inte!

Källa
Apple presenterar iPhone 7s och iPhone 8 samtidigt

Rykten om Apples kommande flaggskepp iPhone 8 ha minst sagt inte varit få. Nu menar en ny källa att Apple kommer introducera iPhone 7s och iPhone 8 samtidigt på scenen nästa år! 

Enligt denna källa så kommer den stora grejen med Apples 10 års jubileum vara att man både kommer introducera iPhone 7s och iPhone 8 för världen, vilket jag själv tycker känns ganska osannolikt. Källan menar också att Apple kommer introducera en iPhone 7 och en iPhone 7 Plus men bara en variant av iPhone 8:an med en 5,2 tumsskärm som använder en OLED-panel.


Källa

Båda modellerna av Samsung Galaxy S8 sägs få Edge - skärmar

Hittils har Samsung alltid haft ett altenativ då man alltid presenterat en telefon med platt skärm när man introducerat mobiler med Edge-skärmar. Inför 2017 ser det ut att kunna bli förändring på det, i alla fall från Samung.

En källa säger att båda modellerna av Samsuung Galaxy S8 kommer få skärmar som sluttar ner längst telefonernas långsidor. Isället sägs skillnaden vara att telefonernas skämar blir olika stora, då man förhoppningsvis kommer kunna välja mellan två storlekar på Galaxy S8 men få samma hårdvara under huven hos bägge två.
Källa

Samsung Galaxy S8 kan komma att få samma skämteknik om Galaxy Note 7 använde sig av

När Samsung presenterade Galax Note 7 var en av de stora höjdpunkterna mobilens skärm. Telefonnen var nämigen den första i sitt slag att använda sig av en HDR-skärm tillsammas med en teknik som kallades för Y-Octa. Nu ser det ut som att Samsungs kommande flaggskepp också kommer få samma typ av panel!

Ryktet kommmer från en okänd källa som menar på att Samsung Galaxy S8 kommer få samma Y-Octa skärmteknik som den skrotade brodern Galaxy Note 7. Vad innebär Y-Octa tekniken kanske du undrar? Jo, det är så att det är en teknik som gör telefonernas pekskärmar mera känsliga. I februari 2017 får vi veta mer då telefonen kommer presenteras då!

Källa

Nokia visar upp två nya telefoner som man kommer lansera tidigt 2017

Det har på senare varit väldigt mycket prat om Nokias kommande Androidmobil D1C. Men under dagen har man presenterat de två enklare mobilerna 150 och 150 Dual SIM.

Mobilerna har fått precis samma specifikationer, förutom att ena modellen har stöd för dubbla SIM-kort.  Telefonerna är båda knappsatstelefoner och erbjuder anslutningar som blåtand och FM-radio. Telefonerna har också fått en riktigt bra batteritid då de fått 22 timmars taltid och 30 timmars stendbytid. 
Telefonerna kommer lanseras någon gång kvartal ett 2017. Prisuppgifter är ännu okända.

Källa

Gionee avslöjar när man presenterar flaggskeppet M2017

Jag har vid ett antal tillfällen skrivit om att kinesiska Gionee håller på att arbeta på en ny mobil med ett gigantiskt batteri. Nu har man skickat ut en teaserbild som avslöjar när telefonen kommer presenteras!

I inbjudan avslöjas det att Gionee kommer presentera M2017 den 26e december. Men nya uppgifter om vad telefonen kan komma att få för prestanda har också kommit fram. Enligt den senaste källan kommer Gionee M2017 få en skärm som sluttar ner längst enhets långsidor (typ som på Samsung Galaxy S7 Edge). Den 26e december får vi veta allt om Gionee M2017!


Källa

Återförsäljare råkar avslöja Xiaomi Mi 5c i förtid

Det sades under en period att kinesiska Xiaomi skulle presentera en Xiaomi Mi 5S fast med något enklare specifikationer. Enligt källor skulle Xiaomi presenterat mobilen den 6e december, så blev dock inte fallet. Nu har det bekräftats att Xiaomi Mi 5c existerar, då en återförsäljare råkat lägga ut en del av telefonens specifikationer i förtid!

Av bilden att döma kommer Xiaomi snart prsentera en ny mellanklassmobil vid namn Xiaomi Mi 5c. Telefonen kommer med en Full HD upplöst skärm, en octa-core processor på 2,2 GHz med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Telefonen presenteras förhoppningsvis snart!

Källa


Android 7.1 Nougat kan snart vara här till Moto X Play

Inför 2016 presenterade Moto sin nya serie, kallad Moto Z-serien. Den föregående flaggskepps-serien med Moto X telefoner kommer med största sannolikhet att läggas ner för att tas över av kommande Moto Z-telefoner.

Det är via benchmarkprogrammet GFXBench som den nya uppdateringen påträffats. Där står det klart och tydligt att det handlar om Moto X Play. Mest troligt kommer Moto X Play alltså hoppa direkt till Android 7.1 Nougat. Jag tycker det känns roligt att Moto satsar på att få ut en väldigt ny uppdatering till en relativ "gammal" telefon, då flera andra tillverkare bara satsar på sina nyaste telefoner! 
Om Moto väljer att skicka ut uppdateringen återstår att se!

Källa


Apple börjar skicka ut iOS 10.2

Apple släppte för en tid sedan en betamjukvara av företagets nyaste version av iOS, nämligen iOS 10.2. Nu har man meddelat att man börjar rulla ut uppdateringen till diverse enheter i I-serien.
iOS 10.2 har fått nya funktioner såsom fler än 100 emojis från föregående version av iOS. Vidare meddelar Apple att systemet ska ha blivit något stabilare och att system ska ha fått fler bakgrundsbilder från start.
Källa

Jag testar LG V20 - bästa telefonen som finns på marknaden idag?

En sak som gjorde många besvikna när LG presenterade flaggskeppet V20 var att telefonen inte skulle släppas I Norden. Jag har fått möjligheten att prova telefonen under ett tillfälle och tänkte dela med mig av de intryck jag fick av telefonen här!
Designen
LG V20 påminner om det mindre syskonet LG G5 när det kommer till designen. LG V20 är gjord i ett enda stycke aluminium (dock medlöstagbar baksida) och behåller dessutom powerknappen från G5 på baksidan. Den största skillnaden från LG G5 ser man dock på framsidan då V20 begåvats med en extraskärm på toppen av den primära skärmen.

Om vi börjar med att just gå igenom framsidan mer grundläggande så tycker jag LG har gjort ett riktigt bra jobb med att få ramen runtom skärmen att smälta ihop med just skärmen. På toppen av mobilens framsida finner jag en telefonhögtalare för samtal. Under detta finner jag extraskärmen som LG utrustat V20 med. Extraskärmen fungerar riktigt bra och det är riktigt smidigt att till exempel kunna ha sina favori…

Samsung Galaxy C9 Pro lanseras snart offciellt!

Samsung lanserade förra månaden en ny phablet med en 6 tums stor skärm vid namn Samsung Galaxy C9 Pro. Telefonen har hittills bara dykt upp i ett gäng asiatiska länder, men nu ser det ut som att telefonen också kommer lanseras officiellt.

Det är en kinesisk sida som rapporterar om att en internationell version av Samsungs phablet Galaxy C9 Pro snart ska komma ut på den internationella marknaden. Enligt källan så kommer den internationella versionen av C9 Pro att få identiska specifikationer som den asiatiska varianten, liksom telefonen design ska vara densamma. Detta innebär att den internationella versionen av telefonen också den får en gigantisk 6 tumsskärm. Vi får vänta och se om källans påstående visar sig vara sant.

Källa

Är det här Meizus svar på Xiaomi Mi Mix?

Xiaomi presenterade för en tid tillbaks sedan konceptmobilen Mi Mix där skärmen tar upp 91,3% av enhetens framsida. Det har sedan tidigare varit prat om att Meizu kan komma att presentera en motsvarighet till Mi Mix, och nu kan den ha påträffats på bild.

När Xiaomi lanserade konceptmobilen Mi Mix blev jag verkligen imponerad över hur mycket skärmyta telefonen hade fått. Av bilden nedan att döma kommer dock Meizu komma upp med en  motsvarighet till Mi Mix som ser ut att få ännu mer skärmyta på framsidan. Meizus motsvarighet ser ut att få en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan. Jag misstänker att telefonen kommer presenteras som en konceptmobil.
Källa

Datum ännu okänt till när Apple kommer lansera trådlösa lurarna AirPods på marknaden

Apple brukar i vanliga fall alltid vara snabba ut med när man kommer lansera en produkt på marknaden. Apple Airpods, en av Apples senaste produkter, har ännu inte fått något lanseringsdatum. Men nu har Apple (i stora drag) gått ut med när man tror at hörlurarna kommer finnas tillgänglig för köp.

Man meddelar att man tror att man ska hinna få ut sina senaste hörlurar strax före julafton (24e december). Det är dock inget som är skrivet i sten. Om jag känner Apple rätt så kommer man släppa en väldigt begränsad upplaga av hörlurarna då, om företagets ens får ut några hörlurar tills dess.

Källa

ZTE skickar ut betaprogram till Android 7.0 till toppmodellen Axon 7

Det blir allt vanligare att tillverkarna släpper betaprogram för sugna användare av ny programvara.Både Samsung och Sony har gjort det till respektives toppmodeller och ZTE vill inte vara sämre. Man har nämligen släppt ett betaprogram till flaggskeppet Axon 7.

Man kan i dagsläget endast hämta hem appen om man har en Axon 7 vid modellnamn A2017U. Denna modell säljs bland annat i USA men tyvärr inte i Sverige. Man ska nu alltså kunna betatesta Android 7.0 Nougat på ZTE Axon 7 tack vore denna beta-app.

ZTE ska med appen bland annat fått stöd för batterisparfunktionen Doze-on-the-go och även ett läge så man ska kunna köra två appar sida vid sida. Eftersom appen släppts i USA så hoppas (och tror jag) att appen även når svenska exemplar av Axon 7.

Källa