Inlägg

Visar inlägg från december 18, 2016

Samsung arbetar på två varianter av S8 - har det blivit dags att säga hejdå till Note-serien?

Bild
Samsung har de senaste åren släppt två varianter av företagets flaggskepp så att kunden haft möjlighet att välja en telefon med Edge-skärm eller en mer klassisk platt variant. I Galaxy S8-serien sägs båda telefonerna få Edge-skärmar, så vad kommer skilja dem åt egentligen?

Så bra display har Huawei Mate 9 enligt DxOMark

Bild
DxOMark är en sida som brukar betygssätta olika användarområden på många olika smartphones. Denna gång är det Huawei Mate 9:s tur att gå igenom en tuff provomgång. I detta inlägg rapporterar jag om hur det gick för skärmen i telefonen.  

Alcatel Idol 4S med Windows 10 kan komma att bli Europa-aktuell

Bild
Trots att Windows Mobile knappt har 1% av mobilmarknaden ute i världen så har i princip varenda telefon med operativsystemet släppts i lilla avlånga Sverige. Mobiltillverkare som kör Windows Phone i deras telefoner gör precis tvärt emot många Androidmärken genom att i princip släppa allt man har i Sverige. En telefon som däremot inte kommit till Sverige är Alcatel Idol 4S. Nu sägs det dock att telefonen snart kommer tas in i Europa.

Är det här Samsung Galaxy J7 (2017)?

Bild
En ny enhet vid namn Samsung Galaxy J7 (2017) har dykt upp på webben. Telefonen visas upp i en video och påminner mycket om gamla HTC Wildfire till utseendet. 

Då får Honor 8 Android 7.0 Nougat med EMUI 5.0

Bild
Huawei har under morgonen avslöjat när man tänker börja rulla ut den skarpa versionen av Android 7.0 tillsammans med företagets gränssnitt EMUI 5.0 till Honor 8. Uppdateringen är inte långt borta kan jag avslöja.

Google planerar att släppa två nya klockor som kör Android Wear tidigt 2017

Bild
Produktansvarige Jeff Chang hos Google har nyligen avslöjat att man kommer visa upp två nya smartwatches i början på 2017. Äntligen drar smartwatch-racet igång efter ett 2016 där det inte visades upp särskilt mycket nytt på smartwatchsidan.  

Ny bild visar att Huawei P10 kommer bli en minivariant av Mate 9 Pro i designväg

Bild
Huawei P10 förväntas bli Huaweis nya flaggskepp för 2017. Telefonen sägs bli presenterad någon gång i april nästa men redan nu har ett antal bilder läckt ut på den påstådda telefonen. Nu har ännu en bild läckt ut. 

ASUS visar upp nyhet under CES - men vad är det man egentligen kommer visa upp?

Bild
ASUS har under morgonen svensk tid skickat ut en teaserbild och en teaservideo för någonting man kommer visa upp under CES. Mest troligt är det att man kommer visa upp en ny smartphone.

Sony bjuder in till event den 5e januari - troligtvis visar man upp en uppföljare till Xperia XZ

Bild
Sony har under dagen skickat ut en inbjudan till ett event som kommer äga rum i San Francisco den 5e januari klockan 02:00 svensk tid. Troligtvis är det en uppföljare till Xperia XZ man kommer visa upp.  

Fler olycksfall drabbar Samsung - denna gång exploderade en Galaxy S6 Edge+

Bild
Samsung har inte haft något bra år på mobilmarknaden med exploderande batterier och således gnälliga kunder. Nu framkommer det att en kunds Galaxy S6 Edge+ har exploderat när enheten satt på laddning. 

Allvarlig batteribugg funnen i Android 7.0 till Nexus 6P

Bild
Google skickade för ett tag sedan ut Android 7.0 Nougat till nyare Nexus-enheter så som Nexus 6P. Det har under dagen upptäcks att flera exemplar av telefonen har fått en allvarlig batteribugg. 

Undersökning visar: fler användare använder Samsung Galaxy Note 7 kontra OnePlus 3T och LG V20

Bild
Samsung Galaxy Note 7, eller olyckstelefonen nummer ett. Samsung har minst sagt haft ett tuft år på mobilmarknaden med den exploderande Galaxy Note 7. En ny undersökning visar dock att Samsung är långt ifrån att ha fått in alla exemplar till tryggt förvar.  

HTC presenterar mellanklassaren X10 nästa månad

Bild
Det har tidigare gått rykten om att HTC kommer presentera en ny mobil i mellanklassegmentet. Det har HTC fastställt under dagen då man med allra största sannolikhet kommer presentera telefonen i början av januari 2017.  

Enligt flera källor så kommer HTC X10 få en 5,5 tum stor skärm med Full HD-upplösning, processorn MediaTek Helio X10 med 3 GB RAM. Vidare sägs mobilen få en bakre kamera med en upplösning på 13 megapixlar med Android 7.0 Nougat från start.
Telefonen visas upp den 12e januari.

Källa

ZUK presenterar Edge med mycket skärmyta på framsidan

Bild
ZUK har precis presenterat Edge, en telefon som i grund och botten är tillverkad av Lenovo. ZUK Edge har imponerande mycket skärm på framsidan och telefonen kommer inte heller kosta särskilt mycket sett till specifikationerna.ZUK Edge har fått en 5,5 tum stor skärm med ett glas som sluttar ner ytterst lite längst enhetens långsidor (2,5D). Lenovo nämner inte vilken upplösning telefonen fått, men jag förmodar att det handlar om en Full HD-upplöst panel.

Vidare hittar vi processorn Snapdragon 821 med antingen 4 eller 6 GB RAM, båda modeller kommer med 64 GB inbyggt minne.
Om vi går vidare till kamerorna så har mobilen fått en främre 8 MP kamera och en bakre kamera på 13 megapixlar med ett bländaravtal på f/2.2.
Om vi går över till den övriga prestandan så har Edge fått en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan (som låser upp mobilen på blotta 0,9 sekunder) , ett 3100 mAh stort batteri tillsammans med en USB Type C-kontakt med stöd för snabbladdning, en pulsmätare placerad under kame…

Samsung Galaxy S8 blir 20% dyrare än Galaxy S7 Edge

Bild
Rykten kring Samsung Galaxy S8 har det minst sagt varit gott om. Jag har rapporterat om diverse specifikationer som telefonen sägs få, men jag har tidigare också rapporterat om olika lanseringsdatum för luren. Nu träder eventuella prisuppgifter fram för S8.  

Enligt denna källa så kommer Samsung Galaxy S8 kosta 20% mer än sin föregångare S7 Edge. Det innebär alltså att mobilen kommer kosta 9000 svenska kronor. Om detta rykte visar sig stämma, så är det nog inte bara Samsung som kommer höja priset på sitt flaggskepp för 2017.

Källa

Samsung Galaxy S8 presenteras efter MWC menar senaste källan

Bild
Ryktena gällande Samsung Galaxy S8 har minst sagt inte varit få. Många rykten gällande hur telefonens specifikationer kommer att bli har kommit och gått, men i och med detta rykte så har jag även olika uppgifter om när Samsung kan komma att presentera sitt nya flaggskepp.  

Den senaste källan säger att Samsung Galaxy S8 kommer presenteras i april nästa år. Tidigare källor har sagt att Samsung kommer presentera telefonen under MWC (närmare bestämt den 26e februari). Det finns både för och nackdelar med båda datumen. Om Samsung väljer att presentera telefonen den 26e februari kan Samsung få problem med batteriet på nytt (det kan vara förr tidigt att presentera telefonen, så bäst att de inte stressar ut Galaxy S8).

Nackdelen om Samsung väljer att presentera telefonen under april månad är istället att de presenterar sitt flaggskepp en bra bit efter att tillverkare såsom Sony, LG och HTC presenterat sina respektive . Däremot kan extratid behövas så att Samsung får 100% koll på vad som ege…

Är det här Nokias nya flaggskeppstelefoner som kommer visas upp under MWC?

Bild
Nokia (HDM) sägs nu under den stora teknikmässan CES visa upp en ny enhet vid namn D1C, en telefon som sägs få specifikationer som en mellanklassmobil. Under morgonen har två nya enheter dykt upp, och enligt flera källor så handlar det om två Nokiamobiler med riktiga toppspecifikationer! Telefonerna sägs få beteckningen C1

Båda telefoner ska enligt källan GSMArena har två olika användarområden. Ena telefonen ska rikta sig till de som är fotointresserade, medan den andra varianten istället ska ha fått fokuset riktat mot prestandan.

Om vi börjar med modellen som ska ha fått mycket fokus riktat mot prestandan så sägs det att mobilen ska ha fått Qualcomms senaste prestandachipp Snapdragon 835 med hela 6 GB RAM. Mobilen sägs få en bakre kamera på 23 megapixlar med ZEISS optik.

Om vi går vidare och tar en närmare titt på modellen som ska ha störst fokus på kameran så sägs den få dubbla kameror på baksidan, ena ska ha fått en upplösning på 16 megapixlar medans den sekundära sensorn ska ha få…

Samsungs nästa Note kommer använda sig av LG-batterier

Bild
Samsung har minst sagt inte haft ett lyckosamt år med sitt tilltänkta flaggskepp Galaxy Note 7 som visade sig bli en totalflopp. Nu sägs det att Samsung slutit ett samarbete med LG för att katastrofen inte ska upprepas på nytt! 

Samsung Galaxy Note 7 blev ett totalt fiasko för den Sydkoreanska jätten som kostade Samsung miljontals kronor. Nu säger en av de första källorna att Samsung kommer stoppa in batterier tillverkare av LG i nästa Note. Många källor säger att nästa Note - smartphone kommer få nummer 8. Det känner jag mig dock mycket skeptisk till eftersom man redan presenterat en surfplatta vid namn Galaxy Note 8.

Dessa enheter från Xiaomi uppgraderas till Android 7.0 Nougat

Bild
Xiaomi har under gårdagen gått ut med vilka enheter i sin flotta man kommer att uppdatera till Android 7.0 Nougat. Listan över enheter som Xiaomi kommer uppdatera är minst sagt imponerande!   

Xiaomi har nämligen gått ut med att man i princip kommer uppdatera alla sina smartphones (som är någorlunda moderna) i sin flotta till Android 7.0 Nougat. De enheter från det kinesiska företaget som kommer få en uppdatering till 7.0 Nougat är följande:


Xiaomi Mi 5S Xiaomi Mi 5S Plus  Xiaomi Mi Note  Xiaomi Redmi 4CXiaomi Redmi 4S 
Jag tycker det är riktigt bra att Xiaomi har bestämt sig för att uppgradera så många telefoner ur sin flotta till Android 7.0 Nougat. Det nämns dock inte när uppdateringen kommer börja rullas ut, så jag misstänker att det dröjer. 


Källa

LG presenterar surfplattan G Pad III 10.1

Bild
LG är en tillverkare som verkligen föredrar att presentera smartphones före surfplattor. Det då det var flera år sedan LG presenterade en surfplatta. Nu har man (äntligen) presenterat en ny surfplatta i form av G Pad III. En budgetplatta som erbjuder på en del unika funktioner. 

Om vi börjar med bildskärmen så är den 10.1 tum stor och har fått en upplösning av 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Om vi går vidare och tar en titt under huven på plattan så hittar vi en octa-core processor med 2 GB RAM, 32 GB inbyggt minne (plats för minneskort finns), en bakre och en främre kamera på 5 megapixlar vardera, ett 6000 mAh stort batteri och Android 6.0.1 Marshmallow från start.

Det speciella med G Pad III 10.1 är att plattan har ett ställ på baksidan så att man enkelt kan ställa plattan på ett bord om man till exempel ska se på en film (det liknar den lösningen som Lenovo har till sina Yoga-plattor). Men LG har också lagt till ett läge så att klockan alltid kan vara på, en praktisk funktion om man …

Xiaomi presenterar ny innovativ funktion till sportarmbandet Mi Band 2

Bild
Människor blir inte bara mer och mer beroende av sina smartphones, utan också av sina wearables (smartklockor och aktivitetsarmband)). I takt med att intresset ökar för dessa wearables så måst tillverkarna också se till att skicka ut uppdateringar regelbundet. I Xiaomi Mi Band 2:s uppdatering hittar vi till exempel en ny innovativ funktion! 

I Xiaomi Mi Band 2:s senaste uppdatering har Xiaomi nämligen lagt in ett läge så att armbandet mäter hur långt du sprungit inomhus på till exempel löpbandet. Detta är en smart funktion enligt mig då Mi Band 2 anpassar sig efter typiska klimat inomhus då armbandet exempelvis känner av att du springer på ett löpband, om du nu väljer att göra det!Källa

Så hoppas jag att Nokia D1C blir!

Bild
Nokia kommer med allra största sannolikhet presentera "återkomsttelefonen" D1C under MWC i februari nästa år. Hur telefonen kommer bli och hur många utföranden den kommer i råder det delade meningar om, så för mig kommer det bli spänning i vad Nokia kommer visa upp intill sista minuten!  

De senaste källorna säger att mobilen kommer komma i två varianter: en standard och en standard fast med något bättre specifikationer.

Om vi börjar att gå igenom standardversionen av D1C så sägs den få en 5,2 tums stor skärm med Full HD-upplösning, chippet Snapdragon 650 med 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne, en bakre kamera med en upplösning på 13 megapixlar och Android 7.0 Nougat från start.
Telefonen sägs bli utan en fingeravtrycksläsare.

Om vi istället går över till den något större varianten av telefonen så sägs den få en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, chippet Snapdragon 652 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 16 MP kamera, en fingeravtrycksläsare placerad på telefonens fram…

Samsung Galaxy S7 och S7 Edge får utökade funktionaliteter i fingeravtrycksläsarna

Bild
Många tillverkare (bland annat Huawei och Google) har börjat använda fingeravtrycksläsarna i sina telefoner inte bara som renodlade fingeravtrycksläsare, utan också använder sig av fingeravtrycksläsarna för att dra ner telefonens rullgardin. 

Det är i betamjukvaran till Android 7.0 Nougat som Samsung avslöjar att man satsar på att utöka fingeravtrycksläsarens funktionalitet i kommande uppdateringar. Jag tror Samsung bland annat kommer implementera ett stöd så att man kan dra ner rullgardinen med hjälp av fingeravtrycksläsaren.  Men det vore också trevligt att se fler appar få stöd för fingeravtryck, istället för användning av lösenord.


Källa

Tillbakablick av den gångna veckan: Detta har hänt i mobilvärlden

Bild
De allra flesta vet att jag kommer ut med ett antal artiklar (både nyheter men också ibland tester) dagligen. Jag har länge gått och funderat på vad jag kan göra för att just få Mobilanyheter att sticka ut fån de övriga tech-tidningarna i Sverige. Min ide är att framöver göra en sammanfattning på vad som hänt i veckan! 
Självklart börjar vi med vad som hänt under den gångna veckan! 

Det är framförallt två stora grejer som inträffat i veckan. Dels så publicerade jag äntligen mitt test på LG:s flaggskepp V20, men den andra stora nyheten var att Huawei visade upp superläcka Honor Magic.

Andra saker som inträffat under veckan är att LG börjat skicka ut Android 7.0 Nougat till svenska exemplar av G5.
En av de mest intressanta nyheterna som jag dock rapporterat om är Meizu:s utmanare till superslimmade Mi Mix som påträffas i det vilda.

Påstådda bilder på Huawei P10 har också läckt ut på nätet, något som ska bli mycket intressant att följa upp!

Som vanligt (måste jag väl få säga nu?) har fler…