Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 25, 2016

HTC presenterar gigantisk phablet på sitt event den 12e januari

Med bara dagar kvar till den gigantiska teknikmässan CES är spekulationerna kring vad HTC kan komma att presentera på sitt event den 12e januari i full gång. Först sades det att HTC skulle visa upp en ny budgetsmartphone, ett rykte som sedan övergick till att HTC skulle visa upp det nya flaggskeppet 11. Nu sägs det däremot att man kommer visa upp en phablet vid namn HTC U Ultra. 

Enligt @OnLeaks så kommer HTC U Ultra vara utrustad med en 6 tumsskärm med Quad HD-upplösning. Vidare uppger han att mobilen kommer ha stöd för dubbla SIM-kort, komma i färgerna svart, vitt och blått. Han uppger också att man bytt ut hörlursuttaget mot en numera klassisk Typ C-kontakt.
Enligt OnLeaks så symboliserar U:et i HTC:s teaserbild just för att man kommer visa upp en ny phablet med ett U som "huvudkaraktär" i namnet på produkten. Det vore riktigt kul om HTC väljer att visa upp en ny phablet med extra allt under sitt event.

Källa

HUAWEI BJUDER IN TILL EVENT DEN 3E JANUARI - KAN KOMMA ATT VISA UPP EN OFFICIELL VERSION AV HONOR MAGIC

Huawei presenterade för ungefär två veckor sedan nya konceptmobilen Honor Magic, en mobiltelefon om erbjuder toppspecifikationer i liten förpackning. Jag ha redan skrivit om att man bjudit in till event den 3e januari.  Nu har man skickat ut ännu en inbjudan.  

Av bilden att döma kommer telefonen som man ska presentera ha dubbla kameror, precis som många andra Huawei-mobiler. Honor Magic är en telefon som hittills bara släppts i Kina, men förhoppningsvis kommer mobilen även släppas utanför Kinas gränser.

Jag personligen hoppas dock på att Huawei presenterar en utmanare till Xiaomi Mi Mix med så mycket skärm som möjligt på en så liten framsida som det bara går.  
Källa
ZTE Blade V8 läcker ut i förtid - blir en Honor 8-utmanare

En ny telefon från ZTE har läckt ut på nätet i förtid. Telefonen kallas för Blade S8 och kommer bland annat erhålla dubbla kameror, men framförallt, ett bra pris.

Telefonen kommer vara gjord i ett stycke metall med en kamera som har dubbla linser på baksidan. Telefonen sägs få en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 435 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad i hemknappen och Android 7.0 Nougat från start.

Telefonen har fått en främre kamera med en upplösning på 13 megapixlar medans vi hittar två stycken kameror på baksidan. Den primära kameran har fått en upplösning på 13 megapixlar medan den sekundära fått en upplösning på 2 megapixlar. Gissningsvis kommer den sekundära kameran agera djupsensor åt den primära kameran.

En mer detaljerad text publiceras när ZTE offentliggjort Blade V8 på CES!Källa

HTC 11 saknar ett hörlursuttag enligt senaste källan

Rykten kring HTC:s kommande flaggskepp har det varit gott om. Dels sägs mobilen ha fångats inspelad i en hel video. Nu säger en källa att telefonen kommer sakna ett hörlursuttag men istället få en riktigt bra kamera.  

HTC 11 sägs alltså bli utan ett hörlursuttag, något som inte förvånar mig särskilt mycket då företagets senaste mobil just saknar ett hörlursuttag. Källan säger också att HTC 11 kommer få en av de bästa kamerorna som kommer gå att hitta i en smartphone 2017. Källan menar också att telefonen kommer få stöd för dubbla SIM-kort samt bli IP68-klassad.

Källa

Samsung Galaxy S7/S7 Edge får Android 7.0 i Januari - hoppar inte direkt till 7.1.1

Det var för ett tag sedan en hel del spekulationer om att Samsung skulle uppdatera S7 och S7 Edge direkt från Android 6.0.1 Marshmallow till version 7.1.1 av systemet. Samsung har under dagen bekräftat att så inte är fallet. 

Samsung har dragit igång ett bataprogram av mjukvaran av Android 7.0 Nougat till Galaxy S7 och S7 Edge. Det är i detta program man meddelar sina användare att programmet kommer avslutas under dagen. Det innebär alltså att betamjukvaran i mobilerna byts ut mot den skarpa versionen av Android 7.0 Nougat som förhoppningsvis innehåller färre barnsjukdomar. Samsung meddelar att uppdateringen förhoppningsvis når fram till S7-användare i slutet av januari.Källa

Rykte: Gear IconX kommer ingå när du köper Samsung Galaxy S8

Det börjar nästan bli tjatigt, jag tänker på ryktena kring Samsung Galaxy S8, för det är just Galaxy S8 sidan handlar om nu för tiden. Nu har ytterligare ett rykte kring hur telefonen kommit in. 

Enligt denna källa kommer ett par trädlösa Gear IconX-hörlurar ingå när man köper en Samsung Galaxy S8 eller S8 Plus. Det har tidigare ryktats om att S8 kommer bli hiskligt dyr, och detta är något som kan bli verklighet om Samsung skickar med hörlurarna som i skrivande stund kostar runt 2000 kronor!
Källa

Ny källa menar att Xiaomi Mi 6 blir en mindre variant av Mi Note 2

En tillverkare som kommit ut med många smartphones 2016 är kinesiska Xiaomi. Nu ser det ut som att man kommer rivstarta 2017 med att visa upp en ny high-end smartphone i början på februari.
Mest troligt är det att det rör sig om en motsvarighet till LG G6, HTC 11 och Samsung Galaxy S8. Enligt uppgifter är det en uppföljare till Xa iaomi Mi 5S som kommer presenteras. Av dagens uppgifter att döma kommer Mi 6 att bli en mindre kopia av Xiaomi Mi Note 2. Det skulle innebära att Mi 6 bland annat skulle få en kurvad display och en fingeravtrycksläsare som också agerar hemknapp.  Källa

Rykte: Samsung Galaxy S8 Plus kan komma att få tillhörande S-Pen

Samsung sägs presentera två varianter av Galaxy S8; en med en 5 tumsskärm medans den andra varianten ska få en 6 tumsskärm. Nu sägs det att den större av de två även kommer få ärva S-Pen som vi hittar i dagens Note-telefoner. 
Enligt källan kommer Galaxy S8 att få ärva en hel del funktioner från Galaxy Note-telefonerna. Ett exempel är att S8 sägs komma i ett utförande med en 6 tum stor skärm. En annan funktion som telefonen nu sägs få är pekpennan S-Pen. Om nu detta rykte visar sig stämma är jag rätt så säker på att Galaxy Note 7 var den sista Note-telefon som Samsung släppte på marknaden. 

Källa

Rykte: Samsung Galaxy S8 får knappar på skärmen - ska vara anpassningsbara

Ryktena kring Samsungs kommande flaggskepp har varit många, i alla fall kring hur telefonens hårdvara kan komma att bli. Nu har det första rykten inkommit gällande hur telefonen kan komma att se ut.  
Enligt David Ruddock (på Twitter) så kommer Samsung slopa knapparna under skärmen för att istället flytta upp de till telefonens skärm. Enligt David så kommer man också kunna byta ordning på dessa knappar, likt så man redan idag kan göra på LG:s och vissa av Huaweis mobiltelefoner. 
Enligt David så kommer knapparna också att vara tryckkänsliga för att kunna utföra olika kommandon beroende hur hårt användaren trycker på knapparna. Enligt källor kommer även fingeravtrycksläsaren tillhöra "the next level" då den sägs vara inbyggd i skärmen. 
Källa

HTC kan komma att visa upp nya toppmodellen 11 under sitt event den 12e januari

Rykten kring vad HTC kan komma att visa upp under sitt event den 12e januari har varit många. Alla rykten hittills har pekat på att HTC kommer visa upp en ny mellanklass-smartphone vid namn X10. Den senaste källan menar dock att HTC kommer visa upp sitt nya flaggskepp.   
Enligt uppgifter till Mobilanyheter så kommer HTC faktiskt visa upp sin nya satsning HTC 11 på ett event den 12e januari. HTC skulle i sådana fall skapa ett rejält försprång mot Samsung Galaxy S8 och LG G6. 
Enligt de senaste källorna kommer HTC 11 få en 5,2 tumsskärm med Quad HD-upplösning, Qualcomms nya satsning Snapdragon 830 med 6 GB RAM och Android 7.1.1 från start. Tror och hoppas du att det är HTC 11 som HTC ska visa upp? Lämna gärna en kommentar! 
Källa

Video visar upp LG G6 från alla vinklar

Rykten om LG:s kommande flaggskepp G6 har minst sagt dykt upp som en blixt från klar himmel. Tidigare imorse skrev jag om en bild som hade läckt ut på mobilen. Nu har en hel video på den påstådda LG G6 dykt upp. 

Av videon att döma kommer LG G6 mycket riktigt ha blivit en finslipning av LG G5 till det yttre. Här ser vi tydligt att telefonen till exempel inte kommer ha stöd för några av de moduler som passar till LG G5.

En stor besvikelse är att LG inte ser ut att ha blivit något bättre på att utnyttja framsidan åt den 5,3 tums stora skärmen, då ramarna runt displayen fortfarande kommer vara stora.
En trevlig bonus är att LG ser ut att separera volymknapparna från varandra.

Om vi kollar till specifikationerna så säger de senaste källorna att telefonen kommer få samma 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning och Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 830. Känner du dig sugen på en LG G6 om alla rykten visar sig stämma?  Lämna gärna en kommentar!Källa

Nexus 6 uppgraderas till Android 7.1.1 i början på januari

Google har börjat uppdatera många av sina nyare Nexus-enheter till Android 7.1.1. Nu meddelar man att uppdateringen även är på gång till Nexus 6.
Google meddelar att man upptäckte en bugg i sista stund i Android 7.1.1 till Nexus 6 och att man därför inte valde att släppa ut uppdateringen samtidigt som man uppdaterade de andra Nexus-enheterna. Uppdateringen ska enligt Google börjas rulla ut i början på januari 2017.
Källa

Rykte: här är LG G6 - saknar stöd för moduler

Senast igår rapporterade jag om två bilder där LG G6 syntes på en ritning. Nu har fler bilder läckt ut på telefonen. Denna gång är det "en riktigt bild" som fångat telefonen i rampljuset. 

Av bilderna att döma kommer LG G6 bestå av ett enda stycke aluminium. Detta innebär att LG slopad stödet för modulerna. Vidare ser vi på denna bild att mobilen kommer ha utrustats med dubbla kameror och en powerknapp på baksidan som också agerar fingeravtycksläsare.
Materialet som LG valt att använda är troligtvis aluminium med en blandning på, som gör att det ser ut som att mobilen är gjord i glas.

Källa

Samsung bekräftar att nästa A5-telefon blir vattentålig

Igår rapporterade jag om en bild och specifikationer på Samsungs kommande Galaxy A5-telefon. Nu har Samsung bekräftat att nästa Galaxy A5 kommer att bli vattentålig.   

Mest troligt är det att telefonen kommer bli vattentålig enligt standarden IP68, vilket innebär att telefonen kan vara i kontakt med vattnet på 1,5 meters djup i 30 minuter. Samsung har inför 2016 satsat på att IP-klassa sina flaggskepp i Galaxy S-serien, så jag är inte förvånad över att Samsung Galaxy A5 (2017) också kommer bli IP-klassad.

KällaBilder & specifikationer läcker ut på Samsung Galaxy A5 (2016)

Jag har vid ett tidigare tillfälle rapporterat om en video som läckt ut på Samsungs A5-modell för 2017. Nu har officiella bilder och specifikationer läckt ut på telefonen. Förhoppningsvis väntar telefonen runt hörnet. 

Av bilderna att döma kommer Samsungs Galaxy A5-upplaga för 2017 komma i fyra olika färger som inkluderar svart, vitt, blått och guld. Telefonen kommer påminna om Galaxy S6 i formen.
Om vi istället tar en titt på telefonens specifikationer så ser vi att A5 kommer få en 5,2 tums stor skärm med Full HD-upplösning.

Vidare hittar vi Samsungs egna chipp Exynos 7880 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre och en främre kamera med respektive upplösningar på 16 megapixlar, IP68-klassning, en fingeravtrycksläsare och en USB Type C-kontakt med stöd för snabbladdning. Android 6.0.1 sägs vara förinstallerat på telefonen.


Källa

Gionee presenterar svindyra toppmodellen M2017

Gionee har efter en lång tids väntan introducerat sitt nya flaggskepp M2017, en telefon som riktar sig till målgruppen som ständigt är på språng och sällan vid ett eluttag. 

Om vi börjar med att ta en titt på telefonens specifikationer så hittar vi en 5,7 tum stor skärm med Quad HD-upplösning, under huven hittar vi mellanklassprocessorn Snapdragon 653 tillsammans med 6 GB RAM, 128 eller 256 GB inbyggt minne.
Telefonen har fått dubbla kameror på baksidan där den primära har fått en upplösning på 13 megapixlar medans den sekundära fått en upplösning på 12 megapixlar. Telefonens främre kamera har fått en upplösning på 8 megapixlar. Telefonen kommer med en fingeravtrycksläsare (placerad på framsidan) tillsammans med Android 6.0.1 Marshmallow från start.

Det speciella med M2017 är att mobilen fått ett ordentligt tilltaget batteri på hela 7000 mAh. Trots att konstruktionen är 10,8 mm tjock har Gionee valt att inte sätta i ett hörlursuttag i telefonen.

Prismässigt kommer M2017 bli lika dyr s…

LG G6 blir utan dubbla kameror

Det har nyligen inkommit två bilder till den enorma redaktionen på Mobilanyheter, två bilder som sägs föreställa LG:s kommande toppmodell G6. För er som gillade LG:s Friends i G5 kan jag glädja då det ser ut som att LG kommer behålla konceptet även i G6.  

LG G6 kommer av bilderna att döma påminna mycket om föregångaren G5. Det är oklart huruvida mobilen kommer få tillgång till samma modulsystem som G5 fått, men LG lovade att man även skulle satsa på moduler till kommande år när ma introducerade G5.

Vid en första anblick ser det ut som att G6 även den kommer få dubba kameror på baksidan. Vid en närmare titt ser jag dock att det bara sitter en lins på mobilens baksida. På baksidan kommer vi också finna strömknappen som kombinerad fingeravtrycksläsare.

Enligt källan kommer G6 bli 7,2 mm tunn (att jämföra med G5:s 7,3 mm). Jag tycker det är riktigt bra att LG ser ut att behålla hörlursuttaget. LG ser ut att försöka pressa ner yttermåttet så mycket som möjligt, då G6 ser ut att få riktigt…

Samsung Galaxy S8 sägs få hela 8 GB RAM och supersnabba UFS 2.1

Ryktena om Samsung Galaxy S8 har hittills varit väldigt många, trots att telefonen inte sägs bli presenterad förrns om 4 månader. Nu inkommer nya rykten om Samsungs nästa flaggskepp.

Enligt denna källa så kommer Samsung Galaxy S8 få hela 8 GB LPDDR-4 RAM, 2 GB mer RAM än vad vi är vana vid att se i dagens smartphones. Källan menar också på att båda S8 kommer få supersnabba överföringstekniken UFS 2.1. Om alla rykten visar sig stämma kommer förhoppningsvis S8 bli en riktigt fullträff från Samsung.

Källa

LG kommer presentera G6 så tidigt som möjligt enligt senaste ryktet

LG trodde att G5 skulle bli en riktig succé med sina moduler, eller Friends som man själva valde att kalla modulerna. Istället blev telefonen till något av en flopp, då LG inte sålt bra av telefonen. Enligt en anonym källa kommer man istället att försöka presentera G6 "så tidigt som möjligt" för att kunder ska få en ny uppfattning av LG:s mobilavdelning.    

Enligt denna källa så kommer man presentera sitt nya flaggskepp under MWC i Barcelona i slutet av februari. Det innebär alltså att man kommer att presentera telefonen ungefär samtidigt som G5. Den stora skillnaden är att man istället kommer släppa G6 på marknaden redan månaden därpå (mars).
LG G5 blev så försenad så att den släpptes i maj månad när den egentligen skulle ha släppts i april månad. Det vore roligt om LG släpper G6 så tidigt som i mars nästa år.


Källa

Huawei Honor presenterar monsterlur den 3e januari

Huawei Honor presenterade precis konceptmobilen Honor Magic. Detta har dock inte stoppat tillverkarens framfart då man idag avslöjat att man kommer presentera fler nyheter under CES, en mässa som bara är dagar bort!

Moto X Style får förhoppningsvis Android 7.1.1 inom kort

Moto X Style har i ett benchmarkprogram upptäckts köra Android 7.1.1, det innebär förhoppningsvis att Moto X Style-ägare inom kort får ta emot en något försenad julklapp till sina Moto X Style-telefoner.

Om det är någon telefon som borde kunna uppgraderas till Android 7.1.1 (utöver Googles egna telefoner) så är det Motos telefoner eftersom att alla kör en väldigt ren Androidversion, som blir väldigt lätt att optimera. Det har via ett benchmarkprogram upptäckts att Moto kommer uppdatera förra årets Moto X Style till nya, fräscha Android 7.1.1.


Källa

Ny källa menar på att Huawei P10 kommer i två utföranden

Jag skrev nyligen och rapporterade om en bild där telefonen som fotats med största sannolikhet är Huaweis kommande flaggskepp. Under morgonen har en ny bild på telefonen dykt upp. Dennna gång har telefonen dock en platt skärm.

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden

Vi börjar närma oss slutet på 2016 och därav också ett av de sista inläggen om vad som hänt i veckorna, i alla fall för detta år. Precis som förra veckan har det hänt en hel del spännande grejer!