Fortsätt till huvudinnehåll

ASUS presenterar ZenFone 3 Zoom och ZenFone AR

Jag rapporterade förra året om att ASUS skulle hålla ett event under CES-mässans början. Nu står det klart att man presenterar två nya medlemmar till ZenFone-familjen. Nämligen  prestandamonstret ZenFone 3 Zoom och ZenFone AR som kör Google Tango. 

ZenFone AR är ASUS motsvarighet till Lenovo Phab 2. Mobilen kör Android Tango, vilket innebär att mobilen kan lokalisera omgivningen. Mobilen har också extra bra stöd för VR. Om vi går vidare till specifikationerna så har ZenFone AR fått en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning, processorn Snapdragon 821 med hela 8 GB (LPDDR-4) RAM.

Om vi går vidare till baksidan av enheten så finner vi en bakre 23 MP-kamera, men också en kamera som kan mäta avstånd och och en annan kamera som kan skapa en vidvinkel-effekt åt ZenFone AR. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 8 megapixlar.
I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och en USB Type C-kontakt.ASUS ZenFone 3 Zoom är istället en telefon som påminner mycket om iPhone 7 Plus sett till designen. Precis som i iPhone 7 Plus fall har ZenFone 3 Zoom också fått dubbla kameror på baksidan. Precis som med iPhone 7 Plus så kan den sekundära kameran hjälpa den primära kameran att zooma in lite extra, närmare bestämt 2,3x optisk zoom.
Den primära kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans vidvinkel-kameran fått samma upplösning.
Den främre kameran har också fått en lite högre upplösning på 13 megapixlar.

Vidare har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Snapdragon 625 med 4 GB RAM, hela 128 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, plats för minneskort, ett rejält batteri på hela 5000 mAh och Android 6.0 Marshmallow från start.

Pris -och tillgänglighet meddelas vid ett senare skede.
Bilder: ASUS
Källa
    

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…