Fortsätt till huvudinnehåll

Här är alla specifikationer för Galaxy S8 Plus - från topp till tå

Såhär inpå vårkanten är det många tillverkare som brukar presentera nya telefoner. Samsung är en av dessa tillverkare som kommer presentera sina nya flaggskepp i Galaxy S8-serien 29:e mars. Nu har preliminära specifikationer läckt ut för Samsung Galaxy S8 Plus!

Displayen kommer vara på 6,4” och få den något udda upplösningen 1440 x 2880, en upplösningstyp som Samsung förmodligen kommer kalla Quad HD+. Trots den stora skärmen ska Galaxy S8 Plus få en pixeltäthet på 502 pixlar per tum. Skärmen ska skyddas av Cornings GorillaGlas 5 och vara av Edge-typ.

Bild: GizmoChina

Om vi går vidare till processorn och RAM-minnet så säger källan att Galaxy S8 Plus ska använda sig av ett nytt Exynos-chipp kallat Exynos 8895 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Jag misstänker däremot att svenska exemplar av S8 Plus kommer få Snapdragon 835 istället.

Den bakre kameran ska ha fått en upplösning på 12,2 megapixlar tillsammans med en bländare på f/1.7. Jag tror det inte hänt särskilt mycket på kamerafronten från Galaxy S7, något som däremot inte gör så mycket eftersom S7 fortfarande har bland den bästa mobilkameran på marknaden just nu. Den främre kameran ska däremot fått sig en skjuts. Från fem megapixlar i Galaxy S7 till åtta megapixlar i Galaxy S8.

Källan menar på att mobilen kommer få en skärm som tar upp riktigt mycket av telefonens framsida, något vi sett på tidigare bilder. Enligt samma källa kommer Samsung Galaxy S8 Plus mäta 78,5 x 152,4 x 8 mm (bred, höjd, djup), något som skulle göra S8 Plus något tjockare än Galaxy S7.

Under rubriken övrigt nämner källan att S8 Plus kommer få ett gigantiskt 4200 mAh batteri med snabbladdning genom en USB Type C-kontakt, en Irisläsare, en fingeravtrycksläsare och Android 7.1.1 Nougat från start.

Telefonen ska släppas i Sverige någon gång i april och kosta 8990 svenska kronor.Bild: GSMArena

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…