Fortsätt till huvudinnehåll

HTC presenterar U Play och U Ultra

HTC har efter många om och men introducerat två nya telefoner på sitt event som gick av stapeln på morgonen svensk tid. HTC U-serien är här! Det som utmärker U Play och U Ultra är att båda telefoner har en väldigt snygg design, dessutom är de "skapade för dig". Ett stort fokus som HTC lade på sina två nya smartphones är telefonernas design, då båda telefoner har fått exklusiva kvalitetsmaterial. 


Om vi börjar med HTC U Ultra, så har mobilen fått en baksida som skyddas av safirglas. Mobilen ska alltså fått den glans som glas erbjuder, fast å andra sidan ska den vara betydligt mer hållbar vid tapp. Mobilen kommer finnas tillgänglig i färgerna blå, rosa, vit och svart. 

Om vi går över till specifikationerna så har U Ultra fått en 5,7 tumsskärm med en extraskärm ovanpå den primära skärmen. Med hjälp av den sekundära skärmen ska man enkelt kunna följa inkommande notiser. Skärmen har fått en upplösning på 1440 x 2560 pixlar (Quad HD). 
Om vi går vidare till telefonens prestanda så finner vi under huven en Snapdragon 821 processor med 4 GB RAM och 64 eller 128 GB inbyggt minne. 
Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar med HTC:s UltraPixel-teknik. Kameran har fått ett bländaravtal på f/1.8, vilket är ett bländaravtal som bör göra att U Ultra kan få till bra bilder i mörkret. 
Den främre kameran skryter istället med en upplösning på 16 megapixlar. 

I övrigt har U Ultra fått ett 3000 mAh stort batteri, en kombinerad fingeravtrycksläsare med hemknapp. Telefonen saknar även ett hörlursuttag, men HTC ska ha optimerat ljudet för trådlösa lurar riktigt bra. U Ultra använder sig också av en USB Type C-kontakt. 

Telefonen kommer kosta 749 dollar, något som motsvarar 6720 svenska kronor. Telefonen ska bli tillgänglig detta kvartal i USA. Det är däremot mycket tveksamt om telefonen kommer hit. 

Bilder: HTC

Om vi istället tar en titt på HTC U Play så har HTC här också lagt ner mycket jobb på att få till ett snyggt yttre, men också att optimera systemet i telefonen på bästa sätt. 

Om i börjar med specifikationerna för U Play så har mobilen fått en något mindre 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning, processorn Helio X10 med antingen 3/32 GB minne eller 4/64 GB minne. Vidare har U Play fått ett 2500 mAh stort batteri, en fingeravtrycksläsare och Android 6.0.1 Marshmallow från start. 
Både den främre och den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar. 

Precis som U Ultra har U Play inte heller fått något hörlursuttag. Man meddelar att man däremot försökt anpassa ljudet så gott det går att göra när det är trådlöst. En annan cool funktion som telefonen fått är 4 stycken mikrofoner som snappar upp när du pratar, och kan på så vis låsa upp mobilen. 

Pris och tillgänglighet är ännu okänt. 

Bild: HTC  

Kommentarer