Fortsätt till huvudinnehåll

LG G6 levlar upp med ny skärmupplösning & nytt format

Jag rapporterade tidigare under dagen om att LG kommer presentera sitt nya flaggskepp G6 under ett event den 26:e februari. Nu det avslöjat fler detaljer kring telefonen!

Enligt en källa kommer LG ”levla upp” med nya G6. Enligt denna källa kommer G6:s skärm få en upplösning på 1440 x 2880 pixlar, vilket betyder att LG lämnar Quad HD bakom sig. Det har inte nämnts vad den nya upplösningen kan komma att få för namn, men jag misstänker att LG kommer kalla G6:s upplösning för Quad HD+ eftersom upplösningen är något högre än traditionell Quad HD (1440 x 2560 pixlar). LG var väldigt tidiga med Quad HD-upplösningen när man presenterade LG G3, och jag tror nu alltså att man också kommer bli den första tillverkaren att lansera en smartphone med den kommande standarden för skärmupplösningen i kommande flaggskepp!

En annan mycket intressant aspekt är att LG G6 kommer få det mycket udda formatet 18:9 (2:1). LG G6 sägs få en 5,7 tumsskärm i en telefon som ska ha ungefär samma storlek som LG G5. Telefonen presenteras den 26:e februari.

Bild: LG

Kommentarer