Fortsätt till huvudinnehåll

Rykte: Nokia P1 är företagets kommande flaggskepp - får specifikationer i världsklass

Nokia har egentligen inte sagt så mycket själva, utan det är alla läckor som talat om Nokias kommande planer. En läcka avslöjade till exempel att Nokia planerar att släppa 6-7 mobiltelefoner i år, där en, Nokia 6, redan är presenterad. 

En ny källa hävdar att Nokia kommer presentera en flaggskeppstelefon under MWC i februari. Källan säger att Nokia kommer kalla luren Nokia P1. Nokia P1 ska få specifikationer i absoluta världsklass. Telefonen sägs få en 5,3 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Skärmen ska skyddas av GorillaGlas 5. 

Vidare ska Nokia P1 få Qualcomms prestandachipp Snapdragon 835 med 6 GB LPDDR4 RAM, 128 eller 256 GB inbyggt minne, IP57-klassning för vatten-och-dammresistans, en fingeravtrycksläsare placerad på den högra långsidan (i strömknappen) och en 22,6 MP-kamera. 

Samtidigt sägs det att Nokia P1 kommer vara baserad på Sharp Aquos X3 (se bild nedan), ungefär som att Google Pixel är baserad på HTC One A9. 


Bild: Sharp

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…