Fortsätt till huvudinnehåll

Tillbakablick av den gångna veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 2)

Ytterligare en vecka på det nya året har rullat förbi. En vecka som varit fylld med spännande rykten och nyheter. Som vanligt har jag rapporterat en hel del om Samsungs kommande Galaxy S8, men det har också varit en hel del annat i veckan som hänt! 

Egentligen är det två stora rubriker för denna vecka: Samsung Galaxy S8 och LG G6. Samsung Galaxy S8 därför att det nyligen läckt ut två videos på enheten. Av filmerna att döma kommer Samsung Galaxy S8 bli en supergrym telefon! Så ni gör bäst i att kolla in filmerna om ni inte redan sett dem.

En annan stor nyhet är en video LG släppt som med allra största sannolikhet handlar om företagets kommande flaggskepp G6. I videon går man igenom en hel del viktiga detaljer som G6 förhoppningsvis kommer få. Så, om du vill veta viktiga detaljer om LG G6 gör du rätt i att kolla på videon.

En av veckans största nyheter var att HTC presenterade en helt ny serie telefoner. Den nya serien kallar man för U-serien, en serie som både kommer bestå av budgettelefoner och high-end telefoner! Ni kan ta en närmare titt på den nya serien här.

En nyhet som kom väldigt oväntade var att Honor meddelar att man kommer börja skicka ut Android 7.0 Nougat tidigare än beräknat till Honor 8. Den som vill ta en titt på fler detaljer kan ta en titt här.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…