Fortsätt till huvudinnehåll

Varför släpps det inte fler mobiler som kör Windows Phone? (Krönika)

Det mesta jag skriver om här på sidan handlar framförallt om Android men också Apple iOS. Ett operativsystem som har en förmåga att hamna i skymundan är Windows Phone. I denna krönika ska jag reda ut varför det blivit så!

Den mest grundläggande orsaken till detta är förstås att de flesta tillverkarna väljer att satsa på Android i sina telefoner. Android har blivit ett alltmer stabilare operativsystem genom åren som gått, men på många plan är Windows Phone fortfarande ett stabilare (men tråkigare) operativsystem.

Tillverkare såsom Samsung borde satsa hårdare på att släppa bättre Windows Phone-mobiler, eftersom tillverkarens bästa dator kör Windows som operativsystem. Nu kanske många av er tänker, men Android är ju mycket större, har jag rätt? Svaret på detta är att ”man gör det vad det blir till”. Om alla tillverkare skulle satsat lika hårt på Windows Phone som mad Android är jag helt övertygad om att Windows Phone skulle sett helt annorlunda ut idag!

Jag har aldrig köpt mig en Windows Phone-mobil då Androidtelefonerna oftast haft bättre hårdvara, varav det blivit en sådan istället. Jag hoppas att många tillverkare kommer visa upp några nya Windows Phone-produkter på MWC nu i februari med riktigt bra hårdvara!   


Bild: Microsoft

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…