Fortsätt till huvudinnehåll

Dustin Expo:s häftigaste mobiltelefon: ASUS Zenfone AR

Under gårdagen var jag på Dustin Expo - en mässa där många tillverkare tar i akt att demonstrera produkter som ännu inte finns ute till försäljning. Jag kollade bland annat in ASUS nya satsning Zenfone AR – en av världens första telefoner med stöd för Googles Tango-projekt!

Det fanns många roliga produkter att kika på, men en telefon fick lite extra uppmärksamhet av mig; ASUS Zenfone AR. Den fångade min uppmärksamhet eftersom den har hela 8 GB RAM och är en av de första telefonerna med Googles Tango-projekt!

Telefonen låg mycket bra i handen, det tack vore plastbaksidan som hade en greppvänlig textur. Baksidan är också något skålad vilket är en del i att telefonen låg så bra i handen! På framsidan sitter en 5,7 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar), panelen är av typen SUPER AMOLED. Zenfone AR har en otroligt fin färgåtergivning i panelen, dessutom är den riktigt ljusstark! Som jag nämnde i början har Zenfone AR fått hela 8 GB RAM tillsammans med fjolårets flaggskeppsprocessor från Qualcomm, Snapdragon 821. Tyvärr fick jag inte möjligheten att tanka hem något benchmarkprogram till telefonen. Som ni säkert förstår flöt allt på mycket bra när jag lekte runt i menyerna.

Höjdpunkten i Zenfone AR är de bakre kamerorna. Jag skriver de i plural eftersom ASUS valt att placera tre kameror på telefonens baksida. ASUS har säkerligen sneglat på Apple då ena kameran agerar zoomobjektiv åt den andra kameran. Den tredje kameran känner av omgivningen. Tillsammans kan kamerorna ge 2,3 gånger optisk zoom eller 12 gånger zoom kombinerat med digital zoom. Tyvärr satt telefonen fast på ett ställe så att jag inte kunde testa zoomen på ett detaljrikt föremål. Det jag hade att ta kort på var väggen bakom telefonen. Där kunde jag testa zoomen. Jag tyckte det såg bra ut, men det är väldigt svårbedömt på ett så enfärgat föremål.

En häftig sak med Zenfone AR är att mobilen är AR-förberedd. Det innebär att ett artificiellt föremål kan dyka upp i telefonens kamera. BMW har en bil man kunde testa att sätta in som artificiellt föremål i kameran. Det var dock inget jag kunde testa själv utan sett på videos.

Förhoppningsvis kommer jag testa mobilen senare i sommar!

Bild: ASUS

Kommentarer