Fortsätt till huvudinnehåll

Krönika: därför kommer Samsung floppa på nytt!

Samsung Galaxy S8 och S8+ må vara två telefoner med ett lockande yttre. Dessutom ser mobilerna ut att få suveräna kameror och nya gränssnittet Samsung Al. Det finns dock en sak jag tycker Samsung skulle kunnat göra bättre!

Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer bägge med Android 7.0. I Android 7.0 Nougat ingår Googles Assistent – Googles motsvarighet till Samsung Bixby. Google Bixby kommer med alla telefoner som uppdateras till 7.0 Nougat, det spelar ingen roll vilket märke telefonen som uppdateras har. Ärligt talat tycker jag att Samsung Bixby är ett steg tillbaka för Samsung. Allt som Bixby kan göra kan Google Assistent också göra. Samsung Bixby kommer förinstallerad på samtliga Galaxy S8- och S8 Plus-telefoner, och tar således upp plats (i det interna minnet) som skulle kunna användas till vettigare saker, som exempelvis fler program.

Denna krönika må låta väldigt negativ. Missuppfatta inte, Samsung Galaxy S8 och S8+ verkar bli otroligt bra smartphones, men media mörkar ofta de saker som är dåliga med nya telefoner, och jag kände med den här krönikan att jag ville bryta det mönstret!

Samsung är kända för att skicka med dubbla appar som utför samma saker. Det har Samsung än en gång bevisat eftersom både Bixby och Google Assistent kommer finnas installerat. 

Bild: Samsung

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.