Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung berättar mer om kamerorna i nya Galaxy S8!

Samsung presenterade under gårdagen sina flaggskeppstelefoner Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Nu har man släppt mer information om kamerorna som sitter i mobilerna! 

Bilder: Samsung
Väldigt många kunder vill idag ersätta kompaktkameror med mobilers kameror. Vi är inte riktigt där ännu, men tillverkarna är på god väg. Samsungs senaste flaggskeppsmobiler Galaxy S8 och S8 Plus har bägge fått bakre 12 MP-kameror med bländartalet f/1.7 och fokusfunktionen Dual Pixel. Den som är påläst ser att skillnaden på pappret är minimala från Galaxy S7:s kameraspecifikationer. Under presentationen var det inte hårdvaran till kamerorna som Samsung tryckte mest på, utan mjukvaran, eller optimeringen på mer lättförklarlig svenska.

Samsung berättade på presentationen att de nya Galaxy-telefonerna framförallt ska ta bättre bilder i mörkret. Samsung Galaxy S7 hade en riktigt bra kamera även att fota med i mörkret, så jag misstänker att Samsung Galaxy S8 fått en kamera utöver det vanliga! Telefonerna ska ha riktigt snabb fokusering tack vore den Dual Pixel-teknik Samsung byggt in. När du trycker på avtryckaren kommer telefonen ta tre stycken bilder och välja ut den bild som telefonen tycker är bäst. Om du inte kommer överens med mobilen kan du såklart ta över kommandot och välja den bild som du tycker passar bäst. Telefonen kommer automatiskt välja ut den bild den tycker är skarpast. Den främre kameran har höjts från förra årets 5 megapixels upplösning till 8 megapixlar i Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Precis som förra året har de främre kamerorna i Galaxy S8 och S8+ fått bländartalet f/1.7. Samsung har dessutom lagt in flertalet figurer. Figurer som jag inte ser någon nytta med, men som säkert kommer användas av många selfie-fantaster flitigt! Den främre kameran ska precis som den bakre kameran ta bra kort, oavsett ljusförhållande. 

Som jag nämnde i början av texten har Samsung lagt ned mycket krut på att få till bra kameramjukvara i Galaxy S8 och S8 Plus. Samsung Galaxy S8 och S8 Plus har utrustats med ett kameraläge som ska kunna kontrolleras med en hand. Samsung sade att användarna ska kunna kontrollera kamerans olika funktioner genom svepgester. Vi har tidigare sett att Samsung byggt in en funktion som låter användare gå mellan den främre och bakre kameran genom en svepgest - nu ska man kunna kontrollera hela kamera UI:et genom detta! Ett svep till höger låter användarna komma till kameraläget för fotografering, ett svep till vänster låter användarna komma till de olika fotolägena medans ett svep upp eller ner skiftar mellan den bakre och främre kameran. 


Kommentarer