Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung offentliggör Samsung Galaxy S8 och S8+

Samsung har under eftermiddagen offentliggjort Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Två telefoner som sticker ut från mängden smartphones genom att erbjuda mycket skärmyta på sina framsidor!
Om vi börjar med Samsung Galaxy S8 är det här en mobil med en 5,8 tumsskärm med Quad HD+ - upplösning (1440 x 2960 pixlar), en upplösning som resulterar i en pixeltäthet på 586 pixlar per tum. Precis som tidigare telefoner från Samsung har Galaxy S8 fått en SUPER AMOLED-panel. Om vi tar en titt under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 4/64 GB minne eller 6/128 GB minne. Det ser dock ut som at modellen med 4 GB RAM och 64 GB minne kommer hit.
Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar med bländartalet f/1.7, dessutom kan kameran spela in video i 1000 FPS. Den främre kameran har istället fått en uppösning på 8 megapixlar med bländartalet f/1.7. I övrigt har Galaxy S8 fått en iris-läsare, en fingeravtrycksläsare (monterad på enhetens baksida) och ett 3000 mAh batteri med stöd för snabbladdning. Mobilen kommer med Android 7.0 Nougat från start. Samsung Galaxy S8 kommer finnas tillgänglig i färgerna svart, silver och gray.

Om vi går över till Samsung Galaxy S8+ så är mobilen en förvuxen Galaxy S8. Skillnaden mellan Galaxy S8 och S8+ är att S8 Plus fått en något större 6,2 tumsskärm och ett 3500 mAh batteri istället för det 3000 mAh batteri som Galaxy S8 fått. Alla andra specifikationer är identiska till vanliga Galaxy S8. Samsung Galaxy S8+ kommer bli tillgänglig i samma färger som Galaxy S8, men kosta 8990 kronor istället. Båda modeller har också fått IP68-certificerade konstruktioner! Båda telefoner har också utrustats med Samsungs smarta röstassistent Bixby! 

Mobilerna har precis som många misstänkte fått sina fingeravtrycksläsare placerade till vänster om kamreran, en udda placering enligt mig! Läsaren kommer från svenska Fingerprint Cards! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Klart: så här ser Xiaomi Mi Mix 2 ut

Xiaomi kommer inom kort offentliggöra företagets nya flaggskepp Xiaomi Mi Mix 2. Många har nog frågat sig hur Xiaomis nya telefon kommer att se ut. Här har ni svaret!
Av bilden nedan att döma kommer telefonen få grymt mycket skärmyta på framsidan, största skärmytan jag någonsin sett i en smartphone. Det ser fortfarande ut som att Mix 2 kommer få lite bezel, men inte alls mycket. Det ser dessutom ut som att Xiaomi valt att "gömma" telefonhögtalaren bakom skärmen.

Här är huvudspecifikationerna för OnePlus 5 - kostar 4000 kronor!

OnePlus kommer inom en snar framtid offentliggöra företagets nya flaggskepp OnePlus 5. Nu har samtliga huvudspecifikationer läckt ut via en butik. Dessutom avslöjas priset! 

Det står nu klart att OnePlus 5 kommer få en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835, antingen med 64 eller 128 GB inbyggt minne. Båda varianter kommer med 6 GB RAM. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixlar medans den främre kameran fått en upplösning på 8 megapixlar.

Det nämns också att telefonen kommer få en främre fingeravtrycksläsare och Dash Charge 2.0. Telefonen kommer kosta 449 dollar, något som motsvarar drygt 4000 kronor just nu.


Källa

Moto presenterar G5S och G5S Plus

Moto har under tisdagen presenterat två nya uppföljare till Moto G5 och G5 Plus. Uppföljarna kallas för Moto G5S och G5S Plus och erbjuder bland annat konstruktioner i aluminium.
Om vi börjar med Moto G5S har den här mobilen utrustats med en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning. Under huven hittar vi en Octa-Core processor från Qualcomm som tickar på i 1,4 GHz. Här finner vi också 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel medans den främre fått en upplösning på 5 megapixel. I övrigt finner vi ett 3000 mAh batteri och en främre fingeravtrycksläsare. G5S har fått en konstruktion som ska kunna tåla regn.
Om vi istället tar en titt på Moto G5S Plus så handlar det mycket om telefonens dubbla 13 MP-kameror som kan fotografera i svartvitt. Det innebär att ena sensorn är en färgsensor medans den andra sensorn är av monokrom-typ. G5S Plus har också fått en något uppgraderad 8 MP-kamera på framsidan som dessutom utrustats med en LED-blixt. Moto h…