Fortsätt till huvudinnehåll

Tillbakablick av den gånga veckan: detta har hänt i mobilvärlden (vecka 12)

Ännu en händelserik vecka med många mobilnyheter har passerat. Som vanligt har jag rapporterat mycket kring Samsungs kommande flaggskeppsduo Galaxy S8 och S8+, men jag bland annat också besökt nordens största IT-mässa Dustin Expo!

Om vi börjar med Samsungs kommande flaggskepp Samsung Galaxy S8 och S8+ så går det inte att undgå hur många bilder som faktiskt läcker ut på telefonerna just nu. Jag kommer i alla fall inte vara lika exalterad över Galaxy S8-eventet som jag brukar vara vid andra mobilevent. Samtliga artiklar om S8 och S8+ hittar ni här.

Samsungs event är det jag skrivit mest om på senare tid, men lite annat har jag också hunnit med att skriva om. Apple offentliggjorde exempelvis en ny iPad och en ny färg på iPhone 7 och 7 Plus. Alla detaljer kan ses här.

I övrigt avslöjade Huawei att man kommer skjuta upp utrullningen av Android 7.0 Nougat till mellanklassaren Huawei P9 Lite till någon gång under andra kvartalet. Det har också läckt ut en bild på en smartklocka från ZTE. Bilden kan ses här.

En av veckans största händelser för mig var mitt besök på Dustin Expo. Där tog jag bland annat en närmare titt på ASUS AR-satsning Zenfone AR, ett inlägg ni kan kolla in här.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.