LG G6: LG:s största flopp genom tiderna?

När LG presenterade företagets nya flaggskepp LG G6 i slutet av februari var jag alldeles lyrisk över mobilen. Det har sedan visat sig att LG har gjort flera varianter av G6, och självklart får vi i Europa den sämsta varianten av G6!

LG G6 är imponerande på pappret i många aspekter då mobilen bland annat kommer få en av de häftigaste kamerorna på marknaden just nu. Men för att en mobiltelefon ska sticka ut i mängden behövs det där lilla extra. Här tycker jag LG tabbat sig rejält med G6. Mobilen kommer kosta 7490 kronor, och då får man bland annat en processor från fjolåret och 32 GB inbyggt minne. Samsung Galaxy S8, som är den närmsta konkurrenten till LG G6, kommer kosta från 7990 kronor. Med Samsung Galaxy S8 får man 32 GB mer inbyggt minne, trådlös laddning, ett par hörlurar från AKG och en ny, fräschare processor.

Med dessa specifikationer i tanke är valet lätt för mig; självklart hade jag valt Samsung Galaxy S8 före LG G6. LG gör så många fel som tillverkaren inte får göra om de vill vara kvar på den svenska marknaden. Just nu känns det faktiskt inte som det. I Korea har LG G6 fått en Quad DAC, vilket gör ljudet i hörlurar extremt mycket bättre. Dessutom har den koreanska varianten av G6 64 GB inbyggt minne. Den amerikanska varianten av LG G6 får å andra sidan trådlös laddning, också den har fått 64 GB inbyggt minne. Vad får vi i Europa? Ingenting! Om LG ska ha en chans mot Samsung i Sverige gäller det att dumpa priset på G6 snarast möjligast innan folk tappar förtroendet helt för LG!

Bild: LG