Fortsätt till huvudinnehåll

Tillbakablick av den gånga veckan: det här har hänt i mobilvärlden (vecka 17)

Ännu en vecka med spännande mobilnyheter har passerat. Den här veckan har varit en lugn sådan. Jag har dock i vanlig ordning fått ihop ett gäng spännande mobilnyheter. Här kommer veckans allra viktigaste händelser! 

En av sommarens största höjdpunkter kommer troligtvis bli OnePlus nya flaggskepp OnePlus 5, en telefon som troligtvis redan åkt fast på bild. Ni kan läsa mer om OnePlus 5 här.
En annan intressant telefon är HTC:s kommande flaggskepp HTC U 11, en smartphone som HTC kommer presentera 16e maj. Ni kan läsa mer om HTC U 11 här.

Apple kommer också dem visa upp nyheter i höst. Troligtvis kommer man visa upp två eller tre smartphones. Det är nästan spikat i sten att man kommer visa upp iPhone 7S och 7S Plus, men det är mer osäkert huruvida Apple kommer visa upp en jubileumstelefon. Allt om Apples telefoner kan ni läsa om här.

Moto kommer inom kort offentliggöra mellan- och budgetklassmobilerna Moto E4 och E4 Plus - två smartphones som kommer erbjuda mycket för pengarna. Moto E4 Plus kommer exempelvis få ett 5000 mAh stort batteri och kosta 1900 svenska kronor. Samtliga specifikationer hittar ni här.


Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.