Fortsätt till huvudinnehåll

ZTE Nubia presenterar flaggskeppet Z17 Mini!

ZTE Nubia har under torsdagskvällen offentliggjort Nubia Z17 Mini – en smartphone med imponerande specifikationer för sin kompakta storlek. Här är allt ni behöver veta kring telefonen!

Bilder: ZTE Nubia

Telefonen är byggd i ett stycke aluminium och har dessutom fått en fingeravtrycksläsare inbäddad i konstruktionen. Den detaljen som är mest iögonfallande är de dubbla kamerorna på telefonens baksida, mer om dessa längre ner i texten! Telefonen kommer finnas tillgänglig i färgerna svart, rött och vitt. Den svarta varianten har en gråaktig baksida medans den vita varianten har en baksida i guldfärg.

Om vi går vidare till specifikationerna finner vi här en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven finner vi antingen processorn Snapdragon 652 med 4 GB RAM eller den något bättre Snapdragon 653-processorn med 6 GB RAM. Båda modellerna har 64 GB inbyggt minne som kan utökas med minneskort (upp till 200 GB).

Som jag skrev i inledningen tycker jag att det mest iögonfallande hos Z17 Mini är de dubbla kamerorna på baksidan. Båda kamerorna har fått en upplösning på 13 megapixlar. Ena kameran har en färgsensor medans den sekundära kameran kan fota i svartvitt. ZTE har anammat sin kinesiska granne Huawei och givit Z17 samma kamerasetup som Huawei givit P9, P10 och Honor 8. Den främre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar med bländartalet f/2.0.

I övrigt har Z17 Mini fått ett 2950 mAh stort batteri med stöd för snabbladdning och plats för dubbla SIM-kort. Modellen med 4 GB RAM kommer kosta 246 dollar (2216 kronor just nu) medans modellen med 6 GB RAM kommer kosta 290 dollar (2612 kronor just nu) när mobilerna släpps på den kinesiska marknaden 12 april! 
Kommentarer