Fortsätt till huvudinnehåll

HTC offentliggör U 11 - har tryckkänslig ram

HTC har under tisdagsmorgonen offentliggjort företagets nya flaggskeppstelefon HTC U 11. HTC U 11 kan bland annat stoltsera med en tryckkänslig ram och prestandachhippet Snapdragon 835 tillsammans med antingen 4 eller 6 GB RAM! 

HTC U 11 har fått en 5,5 tumsskärm med Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar). Skärmen är av typen GorillaGlas 5. Under huven finner vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. En variant med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne kommer bli tillgänglig för utvalda länder i Asien. Den bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar med bländartalet f/1.7 medans den främre kameran fått en upplösning på 12 megapixlar med samma låga bländartal.

I övrigt har U 11 fått ett något snålt tilltaget batteri på 3000 mAh (som stödjer Quick Charge 3.0), en fingeravtrycksläsare monterad i hemknappen, IP67-certifiering och Android 7.0 Nougat från start. HTC U 11 kan liksom tidigare high-end modeller stoltsera med BoomSound.  Precis som HTC 10 har U 11 fått en högtalare placerad i botten och en på toppen som samspelar när du spelar upp medieljud ur mobilen.

Den största finessen med U 11 en den tryckkänsliga ramen. En del av telefonens ram är tryckkänslig. Ramen kan agera genväg åt ett gäng valfria appar, vilket säkerligen kommer bli en smart funktion! HTC meddelar att U 11 kommer bli tillgänglig över hela världen i juni till ett rekommenderat pris av 7490 svenska kronor!

Bild: HTC
Källa

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.