Fortsätt till huvudinnehåll

Huawei introducerar Nova 2 och Nova 2 Plus

Huawei har under dagen presenterat två nya mellanklass-mobiler: Nova 2 och Nova 2 Plus. Dessa står ut från mängden smartphones genom att erbjuda ovanligt högupplösta främre kameror. 

Huawei Nova 2 har fått en unibodykonstruktion i aluminium och skyddas av Cornings Gorillaglas på framsidan. Skärmen som mobilen fått är 5 tum stor med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven finner vi Huaweis egna processor Kirin 659 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Telefonen har fått dubbla bakre kameror. Den primära kameran har fått en upplösning på 12 megapixel med bländartalet f/1.8 medans den sekundära kameran istället fått en upplösning på 8 megapixel. Dessa kameror kan tillsammans skapa en Bokeh-effekt, vilket på svenska betyder "oskarp bakgrund". Den främre kameran har fått en mycket hög upplösning med sina 20 megapixlar.

I övrigt har Nova 2 fått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och ett 2950 mAh batteri som laddas via USB Type C-kontakten. Telefonen kommer med Android 7.0 Nougat från start. Huawei Nova 2 kommer kosta 365 dollar när den släpps i Kina den 16e juni. Det är möjligt att mobilen kommer till Sverige.

Huawei Nova 2 Plus erbjuder en något större 5,5 tumsskärm, ett 3340 mAh batteri och 128 GB lagring istället för 64 GB. Alla övriga specifikationer är desamma som i Nova 2. Nova 2 Plus kommer kosta 420 dollar och kommer liksom Nova 2 börjas att skeppas ut till kunder från den 16e juni.
Bild: Huawei 
Källa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.