Fortsätt till huvudinnehåll

Apple förväntas presentera två nya iPads under årets WWDC

Apple kommer den 6e juni hålla sitt årliga WWDC-event. Här förväntas man inte bara visa upp iOS 11 utan också två helt nya iPads. En helt ny iPad med 10,5 tumsskärm och en uppgraderad 12,9 tummare! 

Nya iPad Pro (12,9") förväntas få samma skärmstorlek som första generationens iPad Pro. Skärmupplösningen sägs också bli densamma. Nya iPad Pro sägs däremot få ett nytt chipp i form av A10X tillsammans 4 GB RAM. Enligt källan kommer plattan finnas tillgänglig i varianterna 32/128 och 256 GB. Jag hoppas själv att årets iPad Pro får mer display-yta än tidigare iPads.

Det sägs också att Apple kommer introducera en helt ny iPad med en skärmstorlek på 10,5 tum. Enligt källan har den här varianten fått en upplösning på 1536 x 2048 pixlar, vilket innebär att plattan håller Apples Retina-standard. iPad 10,5" förväntas få processorn A10 tillsammans med 3 GB RAM. Om Apple introducerar en ny iPad med nytt format sägs det att de kommer skrota iPad Mini-serien.

Nya iPad 10,5" sida vid sida med iPad 9,7"
Källa

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.