Fortsätt till huvudinnehåll

Apple presenterar Watch OS4, iOS 11 och iPad Pro 10,5"

Apple har under kvällen presenterat nästa kapitel inom Watch OS och iOS. De nya versionerna kallas inte helt oväntat Watch OS4 och iOS 11. Här är allt du behöver veta om Apples två nya system. 

Om vi börjar med Watch OS4 så är det mesta som uppdaterats urtavlorna. Den coolaste urtavlan är enligt mig Siri-urtavlan. Siri-urtavlan sorterar upp kort i olika händelser (ungefär som Google Now) på vad som händer under din dag. Den andra urtavlan som Apple introducerade är en med Toy Story-motiv.

De största nyheterna i och med Watch OS4 är träningsläget. Nu har det blivit mer personanpassat, varpå Watch OS4 påminner dig olika mycket beroende på hur din träning ser ut. Tyvärr ser det inte ut som att man kommer kunna styra Spotify med Watch OS4 heller. Watch OS4 finns ute som beta men kommer som fullversion i höst.
Om vi går vidare till iOS 11 så är det Apples nyaste gränssnitt för iPhones och iPads. Precis som i Watch OS har Siri fått sig en rejäl uppdatering även i iOS. Apple har nämligen intrigerat mer naturliga röster till sin smarta röstassistent. iOS 11 handlar helt och hållet om att systemet känner av hur användaren använder sin mobil eller surfplatta. Om du till exempel kollat in en speciell mobiltelefon och sedan går in i en app där du möjligtvis kan tänkas slå in den här mobiltelefonsorten kommer iOS 11 vara redo att föreslå ordet. Dessutom har iOS 11 utrustats med ett gäng drag-and-drop funktioner anpassade för iPad.

Apple berättade också att man förbättrat betaltjänsten Pay så att man nu kan betala från person till person, ungefär som Swish. iOS 11 finns ute nu som beta men kommer i fullständig version senare i höst.

Utöver ny mjukvara har Apple också presenterat en ny iPad med en helt ny skärmstorlek. Den här gången handlar det om en 10,5 tumsvariant av plattan. Självklart har plattan en skärmupplösning som fyller tillverkarens Retina-krav. Under huven hittar vi den helt nya processorn A10X, som utrustats med sex processorkärnor tillsammans med 4 GB RAM. Den nya iPaden har också fått samma kameror som iPhone 7. Det betyder att vi på baksidan hittar en 12 MP-sensor med ett bländaravtal på f/1,8 medans det på framsidan sitter en 7 MP-sensor.

Den nya varianten av iPad Pro 12,9" kommer nu också finnas tillgänglig med 512 GB internt minne.

Tack Feber.se för snabb rapportering! 

Kommentarer