Fortsätt till huvudinnehåll

Huawei presenterar Honor 9 med 6 GB RAM!

Huawei har under måndagsmorgonen (okej, för mig är det morgon såhär i början på sommarlovet) introducerat sitt nya flaggskepp Honor 9, en telefon som inte helt oväntat har mycket gemensamt med Huawei P10. 

Huawei Honor 9 har fått en bak- och framsida i glas medans ramen som löper längs enheten är i aluminium. På framsidan finner vi en 5,15 tumsskärm med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar). Under huven finner vi processorn Kirin 960 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne eller 6 GB RAM med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne.

På baksidan finner vi dubbla kameror; ena har fått en upplösning på 20 megapixel medans den andra fått en upplösning på 12 megapixel. Huawei Honor 9 har inbyggd optisk zoom (2x), vilket innebär att Honor 9 blir första telefonen ut från Huawei med funktionen. På framsidan sitter istället en 8 megapixel-sensor.

I övrigt har Honor 9 utrustats med ett hörlursuttag, en frontmonterad fingeravtrycksläsare, ett 3200 mAh batteri (som stödjer snabbladdning) och Android 7.0 Nougat med tillverkarens eget gränssnitt EMUI 5.1 på toppen.

64 GB-varianten av telefonen kommer kosta 400 dollar medans 128 GB-versionen kommer kosta 440 dollar i Kina. Priset för 4/64 GB-modellen är ännu oklart. Alla modeller släpps nu på fredag i Kina och kommer så småningom även hitta hit, när är dock oklart.

Bilder: Huawei 
Källa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.