Fortsätt till huvudinnehåll

Huawei presenterar surfplattan MediaPad M3 Lite 8.0

Huawei har under lördagsförmiddagen offentliggjort surfplattan MediaPad M3 Lite 8.0. Som man kan höra på namnet handlar det om en surfplatta med en 8 tumsskärm. Surfplattan riktar sig till mellansegmentet. 

MediaPad M3 Lite 8.0 har fått en unibodykonstruktion i aluminium. På framsidan skyddas surfplattan av ett lager glas av typen Gorillaglas 5. Skärmen är 8,0 tum stor med en upplösning på 1920 x 1200 pixlar, vilket är datorupplösningen för Full HD.

Under huven hittar vi processorn Snapdragon 435, antingen med 3/32 eller 4/64 GB minne. Plattan har fått en bakre och främre kamera med upplösningar på 8 megapixel på vardera sida. I övrigt har MediaPad M3 Lite 8.0 fått en något snålt tilltaget batteri på 4800 mAh, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen och Android 7.1.1 Nougat tillsammans med tillverkarens egna gränssnitt EMUI 5.1 på toppen.

Det speciella med MediaPad M3 Lite 8.0 är dess högtalare som är utvecklade i samarbete med AKG. Plattan har fått en högtalare placerad på botten och en på toppen, och enligt Huawei ska MediaPad M3 Lite 8.0 ge en imponerande ljudbild.

Pris- och tillgänglighet är ännu oklart.


Bild: TAS 
Källa