Fortsätt till huvudinnehåll

OnePlus presenterar "5" - har utrustats med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne!

OnePlus presenterar inte OnePlus 5 förrns imorgon. Nu har jag gjort i ordning en lista på hur OnePlus kommande flaggskeppstelefon kan komma att bli. 
Precis som diverse ryktesbilder visat har OnePlus 5 fått en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med dubbla kameror på telefonens baksida. På telefonens framsida finner vi ett lager GorillaGlas 5. På framsidan finner vi också en hemknapp som också agerar fingeravtrycksläsare åt telefonen. OnePlus 5 är OnePlus tunnaste mobiltelefon någonsin med sina 7,25 millimeter. Telefonens övriga mått är 152.7 x 74.7 mm. 

Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Panelen är av AMOLED-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med grafikkretsen Adreno 540, antingen med 6/64 eller 8/128 GB inbyggt minne. Som jag nämnde i inledningen har OnePlus 5 utrustats med dubbla kameror. Den primära kameran har fått en upplösning på 20 megapixel med bländartalet f/1.7 medans den primära kameran fått en upplösning på 16 megapixel med bländartalet f/2.6. De dubbla kamerorna kan tillsammans skapa 2x optisk zoom. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 16 megapixel med bländartalet f/1,7.


OnePlus 5 har fått ett 3300 mAh batteri med OnePlus nya snabbladdningsteknik Dash Charge 2.0. Dash Charge 2.0 ska enligt OnePlus ge telefonen en dags ström på en halvtimmes laddning.

I övrigt har telefonen fått ett hörlursuttag (placerat på undersidan) och en fingeravtrycksläsare som kan låsa upp mobilen på blott 0,2 sekunder. Något som alltid skulle varit uppskattat är IP68-klassning, något vi tyvärr inte får se den här gången. Telefonen kör Android 7.1.1 Nougat från start. OnePlus har också utrustat "5" med dubbla SIM-kortsplatser. OnePlus 5 har också utrustats med blåtand 5, vilket innebär att man till exempel kan spela upp samma musik i samma takt mellan två enheter.

OnePlus tog också tillfället i akt och pratade lite om sin nya versionen av företagets gränssnitt OxygenOS. Precis som hos Samsung Galaxy S8 och S8+ kan man nu ta skärmdumpar på en hel sida, och inte bara på ett specifikt område som tidigare.

OnePlus 5 kommer bli tillgänglig för köp från och med 22a juni i färgerna mattsvart och gråsvart. Prisern börjar från 4995 kronor för 6/64 GB och 5495 kronor för 8/128 GB-versionen. Telefonen går att köpa här. OnePlus börjar skeppa ut telefonen den 27e juni.


Bilder: OnePlus 

LinusTechTips har testat telefonen. Ni kan se videon här nedan: Kommentarer