Fortsätt till huvudinnehåll

OnePlus presenterar "5" - har utrustats med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne!

OnePlus presenterar inte OnePlus 5 förrns imorgon. Nu har jag gjort i ordning en lista på hur OnePlus kommande flaggskeppstelefon kan komma att bli. 
Precis som diverse ryktesbilder visat har OnePlus 5 fått en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med dubbla kameror på telefonens baksida. På telefonens framsida finner vi ett lager GorillaGlas 5. På framsidan finner vi också en hemknapp som också agerar fingeravtrycksläsare åt telefonen. OnePlus 5 är OnePlus tunnaste mobiltelefon någonsin med sina 7,25 millimeter. Telefonens övriga mått är 152.7 x 74.7 mm. 

Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Panelen är av AMOLED-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med grafikkretsen Adreno 540, antingen med 6/64 eller 8/128 GB inbyggt minne. Som jag nämnde i inledningen har OnePlus 5 utrustats med dubbla kameror. Den primära kameran har fått en upplösning på 20 megapixel med bländartalet f/1.7 medans den primära kameran fått en upplösning på 16 megapixel med bländartalet f/2.6. De dubbla kamerorna kan tillsammans skapa 2x optisk zoom. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 16 megapixel med bländartalet f/1,7.


OnePlus 5 har fått ett 3300 mAh batteri med OnePlus nya snabbladdningsteknik Dash Charge 2.0. Dash Charge 2.0 ska enligt OnePlus ge telefonen en dags ström på en halvtimmes laddning.

I övrigt har telefonen fått ett hörlursuttag (placerat på undersidan) och en fingeravtrycksläsare som kan låsa upp mobilen på blott 0,2 sekunder. Något som alltid skulle varit uppskattat är IP68-klassning, något vi tyvärr inte får se den här gången. Telefonen kör Android 7.1.1 Nougat från start. OnePlus har också utrustat "5" med dubbla SIM-kortsplatser. OnePlus 5 har också utrustats med blåtand 5, vilket innebär att man till exempel kan spela upp samma musik i samma takt mellan två enheter.

OnePlus tog också tillfället i akt och pratade lite om sin nya versionen av företagets gränssnitt OxygenOS. Precis som hos Samsung Galaxy S8 och S8+ kan man nu ta skärmdumpar på en hel sida, och inte bara på ett specifikt område som tidigare.

OnePlus 5 kommer bli tillgänglig för köp från och med 22a juni i färgerna mattsvart och gråsvart. Prisern börjar från 4995 kronor för 6/64 GB och 5495 kronor för 8/128 GB-versionen. Telefonen går att köpa här. OnePlus börjar skeppa ut telefonen den 27e juni.


Bilder: OnePlus 

LinusTechTips har testat telefonen. Ni kan se videon här nedan: Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.