Fortsätt till huvudinnehåll

Moto presenterar Z2 Play med fyra nya MotoMods

Moto har under dagen presenterat mellanklassmobilen Moto Z2 Play tillsammans med fyra nya MotoMods. Nya Moto Z2 Play har blivit tunnare än sin föregångare. Dessutom använder sig Moto Z2 Play sig av ett nytt navigeringssätt. Moto Z2 Play har fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning. Panelen är av SUPER AMOLED-typ. Under huven hittar vi den åttakärniga processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fått en upplösning på 12 megapixel med bländartalet f/1.7 medans den främre kameran fått en upplösning på 5 megapixel med bländartalet f/2.0. 

Moto Z2 Play har fått ett 3000 mAh som på 15 minuters laddning ska ge en batteritid på upp till 8 timmar, om Moto följer strömmen kommer dessa 15 minuters laddning dock till max två timmars användning. Självklart har telefonen fått en USB Type C-port. 

Moto har tagit efter Huawei och Lenovo med gester på hemknappen för att styra mobilens system. Det innebär att man använder olika gester på hemknappen för att styra Z2 Play, en funktion jag inte tyckt fungerat särskilt bra på mobiler som Huawei P10. 

Utöver telefonen introducerade Moto också nya Mods. Den första jag vill skriva om är GamePad. Den här MotoMod:en klickar man dit på telefonens baksida. Vips så har du en Nintendo Switch med dig. Dessutom har den här modulen ett eget inbyggt 1035 mAh batteri. 

 Trådlös laddning har kommit till Z-serien! Med nya Style Shell får Moto Z2 Play tillgång till trådlös laddning. 

JBL har även introducerat en uppföljare till Soundboost. Inte helt oväntat heter den Soundboost 2. Denna lilla krabat ska ha utrustats med ännu bättre ljud än sin föregångare. Dessutom kommer den i färgerna rött, svart och blått. 

Moto TurboPower Pack är en snabbladdare som kommer säljas separat till Z2 Play. Snabbladdaren ska ge Z2 Play 50% batteri på 20 minuter.

Pris- och tillgänglighet återkommer jag med vid en senare skede!  Bilder: Moto