Fortsätt till huvudinnehåll

ZTE presenterar Nubia Z17 med 8 GB RAM!

ZTE har under onsdagskvällen presenterat företagets nya flaggskepp Nubia Z17. Nubia Z17 kan bland annat stoltsera med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Nubia Z17 kan dessutom stoltsera med dubbla bakre kameror. 

ZTE Nubia Z17 har fått en konstruktion gjord i ett stycke aluminium. På framsidan finner vi en skiva glas av typen Gorillaglas 5 som sluter samman med aluminiumkonstruktionen. Skärmen är 5,5 tum stor och har fått en upplösning på 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Panelen är av IPS-typ. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 835 tillsammans med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Det betyder att Nubia Z17 har dubbelt så mycket ram som andra flaggskepp från exempelvis Samsung och LG.

Telefonen har fått dubbla kameror där den primära kameran fått en upplösning på 23 megapixel medans den sekundära fått en upplösning på 12 megapixel. Tillsammans kan de bilda 2x optisk zoom. Den främre kameran har fått en upplösning på 16 megapixel.

I övrigt har Nubia Z17 fått ett par stereohögtalare då telefonhögtalaren och högtalaren i botten samarbetar vid medieljud. Telefonen är utrustad med ett 3200 mAh batteri som stödjer Quick Charge 4.0 genom USB Type C-kontakten. Dessutom har Z17 blivit IP67-klassad, något som innebär att man kan ha telefonen under vattnet på en meters djup upp till 30 minuter. Telefonen har slutligen vfått en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan som enligt mina uppgifter kommer från svenska Fingerprint Cards. Nubia Z17 kommer förinstallerad med Android 7.1.1 Nougat från start.

Pris- och tillgänglighet är ännu okänt.

Bild: ZTE
Källa