Fortsätt till huvudinnehåll

Så tror jag att Xperia XZ1 Compact blir - presenteras under IFA

Sony kommer offentliggöra ett gäng telefoner på årets IFA-mässa. En av dessa telefoner förväntas bli Xperia XZ1 Compact, en lur som förväntas vara utrustad med toppspecifikationer för en mobiltelefon 2017.

Xperia XZ1 Compact förväntas få en baksida- och framsida i glas. Ramen som löper längs enheten sägs vara tillverkad i aluminium. Skärmen ska som tidigare år vara 4,6 tum stor med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Det vi finner under huven gör XZ1 Compact mer spännande enligt mig. Motorn i telefonen ska bestå av Qualcomms nuvarande flaggskepps-processor Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

På baksidan sägs mobilen vara utrustad med en 19 MP-sensor som kan spela in video i 960fps (samma kamera som vi finner ibland annat XZ Premium). Den främre kameran ska ha fått en upplösning på 13 megapixel . I övrigt hittar vi ett 2800 mAh batteri som kan snabbladdas genom Qualcomms snabbladdningsteknik Quick Charge 3.0 genom USB Type C-kontakten. XZ1 Compact sägs också bli IP68-klassad, få en fingeravtrycksläsare inbyggd i hemknappen och komma med Android 7.1.1 Nougat från start. Det har nyligen bekräftats att mobilen kommer i färgerna svart, silver, ljusblått och rosa. XZ1 Compact förväntas kosta runt 6500 kronor när den släpps i svenska butiker. 

Bild: CNET 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.