Fortsätt till huvudinnehåll

Xiaomi Mi Mix fortfarande bästa telefonen på marknaden enligt mig

2017 har verkligen varit ett år då mobilutvecklingen tagit stora steg framåt på designfronten. Det här året har vi både fått se tre slimmade flaggskepp från LG och Samsung, G6, S8 och S8+. Ingen av dessa telefoner kommer i närheten av den telefon jag personligen tycker är bäst.

På Mobilanyheter sysslar jag inte med så kallade köpa recensioner, alltså att ett test är köpt av en tillverkare för att dennes produkt ska få toppbetyg. Jag skriver precis vad jag tycker om en produkt. Om jag till exempel upplever Galaxy S8 som slö så skriver jag det. Innan jag började skriva på sidan var jag en så kallad ”specifikationsnörd”, något jag inte längre anser mig vara.

Många av mina konkurrenter har utsett någon mobiltelefon från stora företag såsom HTC och Samsung som den bästa mobilen på marknaden. Jag tycker däremot att Xiaomi Mi Mix fortfarande är den bästa mobilen på marknaden. Skärmen på 6,4” är riktig, riktigt cool som går ända ut i kanterna, mobilen är fortfarande supersnabb (jag har 6/256 GB för er som undrar) dessutom har Mix en exklusiv kropp i keramik. Jag kan säga såhär: folks blickar på tåget, bussen etc är väldigt lustiga. Varför då? Jo, för att Mi Mix inte ser ut som någon vanlig telefon. Jag har haft Xperia XZ Premium, LG G6 och Samsung Galaxy S8+ hemma. Ingen av dessa är lika bra som Mi Mix enligt mig.

Jag anser fortfarande att Mi Mix är världens just nu bästa telefon, trots att den snart har ett år på nacken.  

Bild: GSMArena

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 

iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en…

Pressbilder på Nokia 2

HMD Global kommer inom kort offentliggöra budgetmobilen Nokia 2. Nu har telefonen fastnat på en bild som visar att mobilen kommer bli tillgänglig i minst två kulörer. 

av bilderna nedan att döma kommer Nokia 2 bli tillgänglig i två udda färgkombinationer. Ena modellen kommer få en svart framsida med vit baksida medans den andra modellen kommer få en vit framsida med en svart baksida. Nokia 2 förväntas erbjuda en 4,7 tumsskärm med HD-upplösning. Under huven sägs mobilen erbjuda processorn Snapdragon 212 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. Den bakre kameran ska enligt utsago fått upplösningen 8 megapixel medans den främre kameran ska ha fått upplösningen 5 megapixel.


Källa

iPhone Edition läcker ut på video - jag listar alla specifikationer

Apple kommer om bara några timmar offentliggöra tre nya iPhones, iPhone 8, 8 Plus och Edition. Nu ser det ut som att den dyraste av dom tre, iPhone Edition, läckt ut i en nio sekunder lång video. 

Det är sedan tidigare klart att telefonen utrustats med en 5,8 tumsskärm (Full HD-upplösning) tillsammans med en OLED-panel. Under huven kommer vi hitta processorn A11 tillsammans med 3 GB RAM och 256 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla 12 MP-sensorer och på framsidan finns en 7 MP-sensor tillsammans med en iris-scanner.

I övrigt kommer iPhone Edition få trådlös laddning, IP68-klassning och iOS 11 direkt från start.