Fortsätt till huvudinnehåll

ASUS presenterar Zenfone 4 Selfie, Zenfone 4 Selfie Pro, Zenfone 4 och Zenfone 4 Pro

ASUS har under förmiddagen presenterat fyra nya smartphones till sin nya Zenfone 4-familj. Det här året har ASUS grottat ner sig i kamerabiten då samtliga fyra telefoner antingen har riktigt bra främre eller bakre kameror. 

Om vi börjar med ASUS Zenfone 4 Selfie Pro så har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning samt måtten 154,2 x 74,83 x 7 mm. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 625 tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Telefonen har fått en främre 24 MP-kamera och en annan främre kamera som möjliggör selfies i 120 grader. Det speciella med Zenfone 4 Selfie Pro är att den kan spela in 4K-video på framsidan. Den bakre kameran har fått upplösningen 16 megapixel.

I övrigt har mobilen utrustats med en fingeravtrycksläsare, ett 3000 mAh batteri och kommer med Android 7.1.2 Nougat från start.Om vi istället kollar in Zenfone 4 Selfie så är den enda skillnaden från Zenfone 4 Selfie Pro att denna fått en främre 20 MP-kamera. Alla övriga specifikationer är identiska till Zenfone 4 Selfie Pro.Om vi går vidare och kollar in ASUS Zenfone 4 Pro så har mobilen utrustats med en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (AMOLED). Under huven hittar vi senaste processorn från Qualcomm, alltså Snapdragon 835 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. ASUS Zenfone 4 Pro har fått dubbla kameror på baksidan (12 + 16 MP) där den ena kameran kan ge den andra kameran 2x optisk zoom, eller 10x digital zoom. ASUS skriver också att Zenfone 4 Pro "utrustats med en avancerad selfiekamera".

I övrigt har mobilen fått en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan, ett 3600 mAh stort batteri och Android 7.1.2 Nougat från start. Zenfone 4 Pro har också fått stereohögtalare på så sätt att telefonhögtalaren och högtalaren på undersidan samarbetar. Dessutom har mobilen fått en 24 bitars DAC.
Om vi kollar in den sista medlemmen, Zenfone 4, så kan vi konstatera att mobilen fått en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning (IPS). Under huven finner vi processorn Snapdragon 630 och 4 GB RAM eller Snapdragon 660 och 6 GB RAM. Båda varianter har fått 64 GB inbyggt minne. Zenfone 4 har precis som Zenfone 4 Pro fått dubbla kameror, men kan istället ta kort i vidvinkel (I 120 grader, yey!). Batteriet har också krympt något till 3300 mAh. Övriga specifikationer är identiska till Zenfone 4 Pro.

Pris samt tillgänglighet meddelas vid senare skede, så, håll till godo!Kommentarer