Fortsätt till huvudinnehåll

Fitbit presenterar smartklockan Ionic och trådlösa hörlurarna Flyer

Fitbit har under eftermiddagen hållit ett event där företaget bland annat presenterat sin allra första smartklocka och ett par trådlösa In-Ear hörlurar. Två produkter som tar tillverkaren till två nya produktkategorier. 

Fitbit Ionic är en träningsklocka för dig som tränar mycket men som samtidigt vill ha koll på de där viktiga notiserna från dina sociala kanaler. Klockan har fått inbyggt GPS och en pulsmätare som mäter din puls 24/7. Klockan är också vattentålig ner till 50 meters djup. Som de flesta antagligen vet köpte Fitbit upp Pebble för ett tag sedan. Många hade säkert hoppas på att samma system som fanns i Pebble-klockorna skulle ha letat sig över till Fitbit:s första smartklocka. Så blev det inte. Fitbit har utvecklat ett eget gränssnitt vid namn Iconic OS, ett system som både navigeras via knapparna på klockans långsidor och med svepgester. Klockan har utrustats med ett batteri som ska räcka "över fyra dagar" på en laddning.

Det finns 4 GB minne i enheten (varav 2,5 GB är tillgängligt från start) som kan fyllas med material. Tyvärr ser det inte ut som att Spotify kommer finnas tillgängligt i klockan från start (något som bör komma vid ett senare tillfälle). Fitbit har lagt till en tjänst vid namn Fitbit Pay som låter dig betala med klockan (Mastercard och Visa för oss i Sverige), en tjänst som kommer vid ett senare tillfälle. Fitbit låter hälsa att Ionic kommer bli tillgänglig från och med oktober för 3500 svenska kronor.Om vi istället går över till Fitbit Flyer så är dessa Fitbit:s svar på Bose:s Soundsport-lurar. Fitbit Flyer är ett par trådlösa sporthörlurar som du hänger runt nacken. De är svettåliga (vilket kan vara bra eftersom de är tänkta för träning) och har upp till sex timmars batteritid. Om batteriet skulle börja tryta har hörlurarna fått en snabbladdningsteknik som ger en timmes lyssnade på laddningstiden 15 minuter. Dessa hörlurar kommer bli tillgängliga från oktober till priset 1299 kronor. Suveränt ljud har dom också!

Kommentarer