Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung presenterar Galaxy Note 8

Samsung har under eftermiddagen svensk tid presenterat företagets nya flaggskepp i Galaxy Note-serien. Inte helt oväntat kallas den för Galaxy Note 8 och har mycket gemensamt med Samsung Galaxy S8. 

Om vi börjar med enhetens framsida så har mobilen fått en 6,3 tumsskärm med välvda kanter, precis som föregångaren Galaxy Note 7 (rykande färska nyheter för ett år sedan) har Galaxy Note 8 fått en SUPER AMOLED-panel. Galaxy Note 8 utnyttjar dessutom samma 18,5:9-format som Galaxy S8 och S8+.

Om vi dyker ner under huven hittar vi här processorerna Snapdragon 835 eller Exynos 8895 (beroende på region) med 64 GB inbyggt minne och 6 GB RAM. De dubbla kamerorna har ena fått upplösningen 12 megapixel medans den sekundära fått upplösningen 8 megapixel och kan zooma in två gånger på optiskt vis. Den främre kameran har fått upplösningen 8 megapixel.

I övrigt har Galaxy Note 8 fått ett 3300 mAh batteri, en iris-läsare, fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, IP68-certifiering, trådlös laddning, blåtand 5, S-Pen och kommer slutligen med Android 7.1.2 Nougat från start.

Telefonen har realise i Sverige den 15e september och kommer kosta sanslösa 9995 kronor.

Kommentarer